Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Махане на катализатора на ТД100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Махане на катализатора на ТД100

Като махна катализатора, трябва ли да слагам някакво специално гърне или мога да сложа просто някаква тръба?
    >>JDM<<

препоръчват гърне но ти си решавашгърнето малко повечко парички е с 20 лв 30лв. от тръбатано е по-добре
    Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
    http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Re: Махане на катализатора на ТД100

rollin написа:
      Като махна катализатора, трябва ли да слагам някакво специално гърне или мога да сложа просто някаква тръба?
      И да не се излъжеш да им подариш катализатора.По принцип дават парички и то не 5 лв.Някой сервизи дори го премахват поставят тръба и ти дават около 20 кинта за него без да плащаш нищо.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз сложих тръба преди две години и нямам никакви проблеми. Все пак, като махнах катализатора останаха три гърнета назад
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
          Аз сложих тръба преди две години и нямам никакви проблеми. Все пак, като махнах катализатора останаха три гърнета назад
          И аз така направих преди 2 месеца и се усети разлика в динамиката и дори и в разхода (карам от пълно до пълно и винаги си засичам разхода).

Коментар

Дали ще падне разхода на гориво ако го махна..?Че сега ми гори 8/100 градскоИначе си върви супер и едва ли е запушен, но все пак колкото и да е е съпротивление.пп...катализаторите ги купуват на 120лв килограма със самата си облицовка(тенекията)
            >>JDM<<

Коментар

Vladim написа:
              Стана ли по-шумна колата..?В смисъл един заглушител по-малко..
              >>JDM<<

Коментар

rollin написа:
                Дали ще падне разхода на гориво ако го махна..?Че сега ми гори 8/100 градскоИначе си върви супер и едва ли е запушен, но все пак колкото и да е е съпротивление.пп...катализаторите ги купуват на 120лв килограма със самата си облицовка(тенекията)
                Ти издаде бизнеса бе колега.Това си е чисто натрупване на богатство.

Коментар

Tornado написа:
                  rollin написа:
                  пп...катализаторите ги купуват на 120лв килограма със самата си облицовка(тенекията)
                  Ти издаде бизнеса бе колега.Това си е чисто натрупване на богатство.
                  хах то тоя бизнес ми е ясен от преди 2 години.Едва ли има някой дето да не знае :D пп...първоначално като научих колко ги изкупуват, още никой(малко хора) не знаеше и ходех до майстори тенекеджии да ги събирам, уж да правя някакви глупости с тях.......колко ли са ме псували после като са разбрали :D
                  >>JDM<<

Коментар

Сега остава само да им ги продаваме на сервизите за 100 лв. за килограм.Май ще изкараме доста парички от един катализатор на старо.200-300 лв.ще капнат.

Коментар

rollin написа:
                      Стана ли по-шумна колата..?В смисъл един заглушител по-малко..
                      Не стана по-шумна. Поне моето ухо не долови разлика, но и във вървенето и разхода не усетих разлика, може би катализатиора ми не е бил много запушен. Сега си седи на тавана

Коментар

Добре бе хора след време като ви накарат да слагате катализатори какво правим даваме много повече парички от колкото ги продавате !!! Само да спомена ,че в по-старите европейски държави кола без катализатор се продава много трудно или без пари , а и данака и пътните такси са по-високи от автомобилите с катализатор !Като отидеш технически преглед първото нещо е да ти премерят газовете ! Аз лично ,също искам да го изритам ама поради тези пречини ще го запазя ! Поздрави !
                        Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
                        Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

rsof написа:
                          Добре бе хора след време като ви накарат да слагате катализатори какво правим даваме много повече парички от колкото ги продавате !!! Само да спомена ,че в по-старите европейски държави кола без катализатор се продава много трудно или без пари , а и данака и пътните такси са по-високи от автомобилите с катализатор !Като отидеш технически преглед първото нещо е да ти премерят газовете ! Аз лично ,също искам да го изритам ама поради тези пречини ще го запазя ! Поздрави !
                          Прегледа въобще не ми е проблем.Давам 10лв и ако ще да нямам хич спирачки ми го дават.Що се отнася до това че след години ’’може би’’ ще поискат катализатори:-Аз тая кола нямам намерение да я карам цял живот
                          >>JDM<<

Коментар

rsof написа:
                            Добре бе хора след време като ви накарат да слагате катализатори какво правим даваме много повече парички от колкото ги продавате...
                            Затова моят си седи спокойно на тавана!

Коментар

Абе пич що не споделиш първо що ти се налага да се занимаваш с тия грънци.Може пък и да има и други причини на твоите ядове с колата.

Коментар

Working...
                              X