Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Marea 2,4 TD не пали!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Marea 2,4 TD не пали!

    Здравейте, имам голям проблем,колата ми не пали,вчера варвеше без проблем,тази сутрин запали поработи 5 мин и изгасна,помислих че е сваршила нафтата,налях нафта,ефект никакав,варти запалва работи няколко секунди и гасне,направи ми впечатление че след като спре от гнп се чува църкане,от зад става черно петно от газовете! Дайте съвет на какво може да се далжи това!Благодаря предварително!

    #2
    Трябва ти диагностика,ГНП е с цифрово управление.Този модел с Виза не се хваща,казвам ти го за да знаеш и да си правиш сметката къде да го караш. Успех!!!

    Коментар


      #3
      Благодаря за информацията! Може ли да е заминала помпата или да е прехварлила заб на ремъка?

      Коментар


        #4
        Щом не работи колата значи всичко е възможно,но така от разстояние нали се сещаш че няма как да стане.Ще ти нахвърля няколко неща които можеш предполагам и сам да свършиш. Убеди се че ГНП е захранена с нафта.Най лесно се разбира като се извади от ГНП маркуча на излишната нафта и се завърти от там трябва да излиза нафта.Може да се провери за белезите на центровката,само че тука трябва да имаш специален ключ за коляновия вал за неговото блокиране защото на него няма белези.Можеш да си провериш свещите и дали стига гориво до дюзите.Общо взето с това се изчерпва проверката която можеш сам да направиш.За съжаление ГНП е изцяло цифрово и в домашни условия не можеш да му направиш нищо. Успех!!!

        Коментар


          #5
          днес ходих до един сервиз и маистора ми каза да сменя възвратния клапан на помпата и ще се оправи,смених го но нямаше ефект,има гориво в помпата.излиза гориво от помпата развих тръбичките преди дюзите опитах се да обезвъздуша ефект никакъв,утре мисля да сменя горивния филтър днес го развих и установих че е празен,нямаше по4ти никаква нафта,налях му завих го,поработи малко и изгасна!Ако не се получи с неговата смяна ще ходя на маистор!

          Коментар


            #6
            Проблема е решен!

            Коментар


              #7
              Ако не е късен отговор ми, извади и си почисти сондата на резервоара,след което пак захрани нормално ГНП,монтирай си подкачваща помпа(круша) за лесна бъдеща работа.Най вероятно всичко ще си дойде на мястото с тези процедури. Успех!!!!

              Коментар


                #8
                Явно съм закъснял, ако не ти представлява трудност сподели и с колегите какъв е бил проблема все пак сме във форум и ще има и други които ще черпят информация.

                Коментар


                  #9
                  Мерси за съвета,тази процедура със сондата я направих два пъти,втория път обърнах внимание на количеството нафта,колата беше спряна на наклон и всичката нафта беше в другия край на разервоара налях още 10л гориво,напълних филтъра и запали от първия път.Не съм вярвал,че може това да е причината,имаше към 10л преди да налея тубата.От сега нататък резервоара до горе!

                  Коментар

                  Working...
                  X