Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2 чипнати и 2 нечипнати JTD - работни параметри

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    Един теоретичен въпрос.Спортен филтър може ли да е причина, турбината да надува малко повече ?
    Ако не е менте и оргиналния филтър не е замърсен може сравнявайки с него.Но за сметка на други недостатъци.Най добре ще ти надува без филтър.

Коментар

Едно въпросче.При мен Fuel Metering на празен ход ненатиснат педал ми е 9.08-10.03 mg/i.Малко височко ми се вижда спрямо вашите от 5.8-6.8 mg/i.Също така Intake Air Quantity на празен ход и ненатиснат педал ми е около 500 а при 3000 оборота 570.Да не би дебитомера да е за смяна?Не съм засичал пълно-пълно скоро но със сигурност ми гори повече от миналото лято.Поне с 1.0-1.5 литра повече.А за методиката за тестване на дебитомера не се наемам сам да си я правя.Ето и снимка при 850 оборота.
      Прикачени файлове

Коментар

Ами колата е студена, като отвори термостата ще падне стойността.Аз така се подведох и обвиних дебитомера.ДебиЛомера ако не си го чистил, какво чакаш ? Само се осведоми как първо .
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Ами колата е студена, като отвори термостата ще падне стойността.Аз така се подведох и обвиних дебитомера.ДебиЛомера ако не си го чистил, какво чакаш ? Само се осведоми как първо .
          Ми "дебиломера" не съм го чистил до сега.Не смея.Изчел съм всички теми за него,знам как би трябвало да стане,ама не се наемам. А за стойностите на Intake Air Quantity не трябва ли да се изменят от 300 mg/iпри 850 рпм до към 1200 mg/i при 4000 рпм.Щото при мен повече от 600 mg/i не станаха(при 3000 рпм).Имам някакви опасения за некоректна работа на дебитомера поради 2 причини:1-завишен разход,2-след 3500 оборота сякаш забива и не иска да върви.Турбината си надува доволно,но май не достига гориво и се спъва,но малко де не много.До 3500 рпм е стрела.Някой ако има резервен работещ дебитомер да го даде на заем за проба.

Коментар

Е как не се наемаш ?Ако не работи така или иначе ще даваш 130лв, отиди на някоя среща и помоли някой колега да ти го почисти.Вземи си клечки за уши и чист спирт предварително.Тези стойности, точно от дебиломера може да са ти такива.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

janyboy, аз ще ти го изчистя ако теб те е страх. Имам сперй който е точно за целта и няма да прецака нищо.
              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
                janyboy, аз ще ти го изчистя ако теб те е страх. Имам сперй който е точно за целта и няма да прецака нищо.
                Няма да прецака ако е на водна основа. Ако е някой карбураторо-почистващ спрей - в момента в който угаси колата и ще си изгори чувствителния слой на дебитомера. За това му и викате дебиломер - колко по-голям дебил си да го пръскаш с бензин или бензинови деривати...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Кой чувствителен слой. Ако имаш предвид мембраната която се нагрява, споко нищо няма да й стане. Поне моя и на другото момче си работят вече доста км след чистенето, а пък другия пич с бензинката даже е и доволен Чудно ми е колко скапани дебитомера от спрей си виждал. Говоря за тези от нашия тип.
                  FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
                    Ок,навит съм.То разбрах че може и с чист спирт и клечки за уши.Ама както ти кажеш.Вярвам ти.Само кажи кога и къде.Ти в Дружба ли живееш?Понеже все не успявам да дойда на някоя от срещите,ако си някъде в дружба мога да дойда по всяко време след 17.00 вторник,сряда и четвъртък.Пиши на ЛС да се уговорим нещо удобно и за двамата.Поздрави. :P

Коментар

maf

ОК
                      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Нови снимки от днес, след като съм сменил гофрирания маркуч. Не знам дали се вижда хубаво кое какво е, но според числата може да се досетите.Може би има разлика в отчетеното от дебитомера, защото като гледах старите снимки, виждам че ми отчита на празен ход 300.0 , което май е теоретично минималната стойност. Сега отчита 310-315. Все пак - така и не можах да видя повече от 3.8 Волта при пълна газ. Както и преди.
                        Прикачени файлове

Коментар

ogi28b написа:
                          Нови снимки от днес, след като съм сменил гофрирания маркуч. Не знам дали се вижда хубаво кое какво е, но според числата може да се досетите.Може би има разлика в отчетеното от дебитомера, защото като гледах старите снимки, виждам че ми отчита на празен ход 300.0 , което май е теоретично минималната стойност. Сега отчита 310-315. Все пак - така и не можах да видя повече от 3.8 Волта при пълна газ. Както и преди.
                          Пълната газ на място не е голям товар върху двигателя.По голямия товар е в момента на подаването на пълна газ,но ако мултицета ти е инертен/а той е обезателно такъв/ще те излъже.Като вдигне оборотите на място двигателя се разтоварва и застава в равновесие.Така че 3,8 В е добре.То и турбината ако мериш на място манометрично налягане няма да е повече от 0,6-0,7 бара.Ако искаш по-високи показания мери в реално време под товар и то такъв товар че при пълна газ двигателя да е също в равновесие,т.е. нито да доускорява,нито да намалява скороста си.Независимо на каква скорост си в момента.Важното е двигателя да е при пълен товар и пълен дросел.Тогава ще отчетеш стойности над 4 волта и налягане на турбината 1 бар.Опааа,грешка.Ти си с ремап-над 1 бар.Но колко над,ти си знаеш.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                            Ти си с ремап-над 1 бар.Но колко над,ти си знаеш.
                            Охооо, през войната и до 2-3 е стигало!! (Предполагам го знаеш тоя виц за косинус=1.4?)При други коли, например на колегата vsd - на място съм виждал и над 4 В. А иначе не се сещам изобщо къде и как ще постигна едновременно 100 % газ, и двигателя в равновесие? Това май трябва да е на точно определен баир, с сравнително голям наклон? Например в София баирът от румънското към кулата го взимам на 4-та с 1700-1800 оборота, при едва 15-20-25 % газ. Освен да вкарам 5-та, пълна газ, ама пак ще започне да ускорява.... Тва ремапа си е е**ло майката, ей... Забелязах друго - когато двигателят се уравновеси - например около 2000 оборота, на колкото е и снимката - поаваното количество гориво е дори по-малко, отколкото това при празния ход. Вижда се и на снимката - около 5. Чудя се - дали това е нормално, или има закъснение и неточност в данните? Ако е вярно - как се получава така, че с по-малко гориво двигателят се върти по-бързо? Дали зависи само от момента на впръскване?

Коментар

Има разлика в отчитанията от студен и загрял ДВГ, аз така се прецаках да си купя нов дебитомер.Ама всяко зло за добро.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ogi28b написа:
                                Stefan Hadjov написа:
                                Ти си с ремап-над 1 бар.Но колко над,ти си знаеш.
                                Охооо, през войната и до 2-3 е стигало!! (Предполагам го знаеш тоя виц за косинус=1.4?)При други коли, например на колегата vsd - на място съм виждал и над 4 В. А иначе не се сещам изобщо къде и как ще постигна едновременно 100 % газ, и двигателя в равновесие? Това май трябва да е на точно определен баир, с сравнително голям наклон? Например в София баирът от румънското към кулата го взимам на 4-та с 1700-1800 оборота, при едва 15-20-25 % газ. Освен да вкарам 5-та, пълна газ, ама пак ще започне да ускорява.... Тва ремапа си е е**ло майката, ей... Забелязах друго - когато двигателят се уравновеси - например около 2000 оборота, на колкото е и снимката - поаваното количество гориво е дори по-малко, отколкото това при празния ход. Вижда се и на снимката - около 5. Чудя се - дали това е нормално, или има закъснение и неточност в данните? Ако е вярно - как се получава така, че с по-малко гориво двигателят се върти по-бързо? Дали зависи само от момента на впръскване?
                                Na 1,2,3 па даже на 4-та е трудна работа да намериш подходящ наклон.Аз това го правя на бул България в посока Бояна от околовръсния нагоре покрай резиденцията на 5-та като пълната газ я давам от под околовръснато нагоре без да съм набрал голяна инерция предварително.Горе на равното съм на 2500 -2700 оборота с пълна газ и почти в равновесие.Но е желателно да си с Радардедектор,защото горе често дебнат КАТ.Това ми е опитния полигон.Манометъра от Турбината съм го залепил със скоч на предното стъкло,а кабелите и мултицета до мене на седалката. То не само на 2000 об, и нагоре ще ти дава все в тези стойности горе- долу.То разхода на гориво не се влияе от оборотите,а от товара.Това най добре се вижда на осцилоскоп на дюзите.Като вдигаш оборотите плавно все е в едни стойности,но ако рязко ускориш скача.Ако вътрешното съпротивление на двигателя е по голямо при празен ход отколкото при 2000 об е възможно да има и тези разлики.С по малко гориво двигателя се върти по бързо когато съпротивлението е по малко.По нанадолнище с попътен вятър караш с 150 клм с 20% натисната газ-оборотите са високи,но разхода е нищожен.Де да беше все така.............. И да знаеш cos никога не може да е повече от еденица.За sin важи същото.За tg i ctg може да стигне и до безкрайност.Например tg90*=безкрайност.Но такъв байр няма да ти свърши работа.

Коментар

Working...
                                X