Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2 чипнати и 2 нечипнати JTD - работни параметри

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При мен стойностите се разминават с вашите по следния начин:1. FUEL PRESSURE е 1.8 Bar, а при вас е 1.3 Volt. Как да му обърнем стойностите? 2. Intake air Quantity при мен е 524,6 mg/l срещу 300 при вас.3. Аз имам Injection timing - 1531.30 deg. при вас не се наблюдава4. Baro pressure - 981 mBar - пак не се наблюдава при вас5. Pre injection timing - 9.03 deg.6. Intake air temp. signal - 2.38 Volt7. Boost pressure signal - 1.84 VoltСега ако някой може за обясни разликите в мерните единици, разликите в стойностите при равни мерни единици и попринцип кое какво значи - цена няма да има.ПоздравиЕдит - тия стойности са взети от снимките при мен, които не съм прикачил към темата.

Коментар

просто с F 1 или 2 или там който е - превърташ стойностите докато си изкарсш това което те интересува. Повечето стойности могат да се наблюдават във волтоиве, или преизчислено към мерна единица, според компютъра, така че едно и също

Коментар

ogi28b написа:
        просто с F 1 или 2 или там който е - превърташ стойностите докато си изкарсш това което те интересува. Повечето стойности могат да се наблюдават във волтоиве, или преизчислено към мерна единица, според компютъра, така че едно и също
        Тия стойности са измерени през пролетта на 2008-а... Скоро планирам отново да я закача и пак ще направя снимки.

Коментар

Airfan написа:
          4. Baro pressure - 981 mBar - пак не се наблюдава при вас
          Това е атмосферното налягане, затова не сме го сложили. То е почти еднакво с налягането на турбината при основни обороти - boost pressure.Колеги, дайте предложения кои параметри да гледаме и записваме и в какви мерни единици, за да можем да ги сравняваме после.
          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

В движение не мога, на място мисля да я закачам уикенда, ако не вали. И ще гледам да запиша стойностите на 1вите снимки.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Според мен в 11-те възможни полета, трябва да се наблюдават следните стойности: 1. Скорост на двигателя, измерено в обороти за минута.2. Време на предварителното впръскване - милисекунди3. Време на основното впръскване - 4. Ъгъл на впръскванията, поне на основното, в там каквото се измерва. 5. Позиция на педала на газта - %6. Температура на охлаждащата течност - в градуси7. Температура на входящия въздух - в градуси8. Количество на вх. в-х - в мг/инж. 9. Налягане в смукателния колектор в милибари10. Регулатор на налягането на горивото - в някаква мерна единица.... примерно %11. Нивото на река Дунав при Турнусеверин в сантиметри. Това FUEL METERING не мисля че има смисъл да се гледа, защото това е някаква стойност, изчислена на базата на налягането на горивото, и времето на впръскване... Но все може и да се сложи на мястото на реката. Или пък някаква друга стойност на нещо.Мисля, че тези параметри доста добре показват всичко, което се случва по време на работа.

Коментар

Оги, да ги беше написал на английски, сега трябва да ги търся :P
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Темата да се променя на 2 чипнати и 2 нечипнати JTD - работни параметри Ето пресни резултати след като смених дебитомера:По образеца на 3мата юнаци:850rpm 1500rpm 2000rpm 2500rpm 3900rpm Крака на колегата Naskobg много тежък не може да задържи обороти, докато снимам По образеца на @Airfan850rpm - После ще ги въведа в таблица по-лесно да се сравняват.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ето ги всичките сравнени:Слагам и файла, за по-лесно ако някой се включи след време.
                    Прикачени файлове
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ето още стойности от при мен
                      Прикачени файлове

Коментар

Колеги, една молбичка, напишете си версията на софтуера на ECUто.Може да се види и с VISA и с UNIDIAG
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тези дни ще снимам данните от визата на мойта колица,и ще ги кача в таблицата на Emzo,за да станем 3чипнати и 2нечипнати бравока!
                          ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Да изтупам малко темаа от прахта. Стойностите ми са близки до вашите, с изкючение на Intake Air Quantity - нереално малко ми отчита. Явно и този дебитомер не струва или нещо друго бърка положението. Имах записани грешки при EGR, MAF, Cam/Crank Sign. Synch. Всички се изчистиха, само EGR светна веднага. Последната грешка не ми хареса, защото преди няколко месеца смених датчика на запалването (при коляновия вал) и грешките бяха изчистени тогава. Та или от Динекспрес Пловдив не са сменили датчика, или не са изчистили грешките или тази е нова... Сега я изчистих, ще видим на 17 април при Христо какво ще цъфне.
                            Прикачени файлове

Коментар

Един теоретичен въпрос.Спортен филтър може ли да е причина, турбината да надува малко повече ?
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                                Ето ги всичките сравнени:Слагам и файла, за по-лесно ако някой се включи след време.
                                Да,включих се след време в темата и моите коментарии са следните:Тези замервания не са толкова интересни и не дават необходимите данни за да се направи пълен анализ между отделните двигатели.Направете същите,но при Gas Pedal Positiopn-100% в реално време под товар в равновесие.Даже може само при 2000 об и 4000 об/или поне 3500 об/,но при пълен дросел както се казва.Тогава данните които ще излезът дават пълна представа за настройките на отделните двигатели.Може да се даде и оценка за ремапа ,който е извършен на мапваните двигатели,спрямо другите.Тогава би могло да се даде и приблизителна оценка каква е разликата във върт.моменти и мощноста между двигателите с Ремап и без.Поздрави за ентусиазмът.

Коментар

Working...
                                X