Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Marea вътрешното радиаторче на климатика...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat Marea вътрешното радиаторче на климатика...

    колеги, някой да е сменял радиаторчето на климатика вътрешното и ако е сменял да помага

    #2
    сигурен ли си че е за смяна,щото и мене за малко да ме накарат да го сменям но във втория сервиз в който отидох се оказа че ми е пробит външния радиатор.ако е спукано вътрешното в купето ще мирише много гадно.
    BRAVA 1.9 JTD 105hp+ EX
    E46 320D

    Коментар


      #3
      Колега,моли се да не е за сваляне това вътрешно радяторче,щото трябва да свалиш буквално цялото табло.Аз имах браво и го свалих въпросното,та не мисля при теб да е по различно!Таблата са почти еднотипни.

      Коментар


        #4
        Не бързаи да го сменяш, първо се увери че е точно от него.Моят климатик течеше доста от няколко места и така си го карах известно време без проблем.Слага се индикатор във фреона, който катго се освети с UV лампа и свети зелено.Ако ти е пробит радиатора на климатика, като пускаш перките на вентилатора би трябвало да ти омаже решетките(щорите) на вентилационната система, или да има някъв следи някъде вътре.Докато не видиш с индикатор от каде маже, не се наемай да сменяш.А ти защо реши че трябва да си сменяш радиатора на климатика - не работеше ли, изпуска ли или някои майстор така си е намислил.Дано да не трябва да го сменяш.Малко информация в цифри за JTD Браво.компресор на климатика 2436 лв. и някъкви стотинки - 15 дни доставкамаркуч от компресора до радиатора с винтил за високото налягане мисля - 302 лв - 15 дни доставка.Това са цени от Ауто италиа.По моргите компресора е 350 лв.По моргите ако кажеш че е за JTD и ти искат повече пари за частите - не знам защо е така. Или поне аз до такв извод стигнах.Поздрави.
        Bravo JTD 105 '98

        Коментар


          #5
          mr. Nikoi написа:
          Малко информация в цифри за JTD Браво.компресор на климатика 2436 лв. и някъкви стотинки - 15 дни доставкамаркуч от компресора до радиатора с винтил за високото налягане мисля - 302 лв - 15 дни доставка.Това са цени от Ауто италиа.По моргите компресора е 350 лв.По моргите ако кажеш че е за JTD и ти искат повече пари за частите - не знам защо е така. Или поне аз до такв извод стигнах.Поздрави.
          А по принцип има ли разлика от JTD-то и TD-то?Аз все си мисля че почти всичко е едно и също?

          Коментар


            #6
            Колега 2she на какво осование смяташ че ако е пробит изпарителя (нали за него говориш? ) , вътре ще мирише гадно? Какво всъщност мирише? Фреона ли? Онзи ден по тв казаха че фреоните нямат цвят и мирис, и не може да се разбере дали изтича. Тъй като си нямам понятие от хладилна техника, та затова питам така?

            Коментар


              #7
              тъка ми казаха и затива отидох във втория сервиз където също мериха с некъв уред за изтичане и се оказа че не е от вътрешното радиаторче (изпарителя) а ми е пробит предния радиатор,потвърдиха го като ми сложиха оцветител който се вижда добре на UV светлина със специални очила
              BRAVA 1.9 JTD 105hp+ EX
              E46 320D

              Коментар


                #8
                Е това е гадното = че ако отидеш в 5 сервиза, ще получиш поне 7 различни мнения. И аз никога не вярвам на 1 сервиз, ходя поне на 2, или повече

                Коментар

                Working...
                X