Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пушат ли ви повече дизелите при включен климатик?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пушат ли ви повече дизелите при включен климатик?

Забелязвам, че дори на празен ход, при включен климатик от ауспуха ми излиза пушек! Като ускорявам също припушва повечко... Как е при вас?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Самия факт че колата започва да харчи повече говори сам за себе си ,но чак пък да почне да пуши?

Коментар

При мен единственият ефект, който се усеща е лекото по-натоварено бръмчене на моторя. Нищо друго - ни пушек ни нищо. И колко повече гори при положение, че на празен ход оборотите се вдигат средно с 50?
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Re: Пушат ли ви повече дизелите при включен климатик?

Vladim написа:
        Забелязвам, че дори на празен ход, при включен климатик от ауспуха ми излиза пушек! Като ускорявам също припушва повечко... Как е при вас?
        Категорично пуши повечко само под товар на празен ход не.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Пушат ли ви повече дизелите при включен климатик?

Tornado написа:
          Категорично пуши повечко само под товар, на празен ход не.
          Съвсем верно е това при нормален случай.Но е възможно да пропушва и на празен ход ако съпротивлвнието от компресора е над нормалното и товари двигателя повече.

Коментар

При мен нещата са като без климатик не пуши повече особено на празен ход (изобщо) Разликата е във вървенето на колата малко по-мудна и хапва повече нафта !
            Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
            Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

Определено си пуши доста с климатик. На празен ход не ми пуши, но като тръгна и я настъпя повечко пуши. Ако ускорявам плавно нямам грижи.Това пушене ме дразни доста и се чувствам прецакан, че съм с двигател ТД 100 и всеки път като видя пушека псувам. Много ме дразни.JTD си е друга бира и не би трябвало да пуши.Влади ти сменя ли разпръсквачи?

Коментар

Не псувай, ела да видиш аз какво правя като настъпя
                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

doofiat написа:
                  ...Влади ти сменя ли разпръсквачи?
                  Добри... нито съм ги сменял, нито диагностицирал за две години и половина! :D Между другото... слизали ли сте да погледнете колата отстрани, когато е с включен климатик и на празен ход, или сте наблюдавали в огледалото? А относно пушенето по приницип - аз често му се кяфя, когато някой ми се залепи отзад... Нарочно давам газ до ламарината за да го обгазя добре! :D

Коментар

Vladim написа:
                    Между другото... слизали ли сте да погледнете колата отстрани, когато е с включен климатик и на празен ход, или сте наблюдавали в огледалото?
                    Точно това направих днес след като прочетох темата. Изкарах я от гаража, пуснах климатика и застанах на ауспуха. На празен ход не пуши.
                    FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Днеска специално заради тази тема наблюдавах колата в огледалото почти през целия път като карах.Нещо ме учудва:като я карам без пуснат климатик на 3-та на 3000 оборота почва да припушва вече, а с включен климатик нищо не пуши Върви, че разбери кво става
                      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

моята със и без климатик си пуши еднакво...напоследък обаче като цяло забелязвам че пуши доста повече от обикновенно особено на 3-та над 2700-800об...ама си го обяснявам с нафтицата която съм сложил... малко по специална по бързо свършва и по бързо върви колата а за пушилката не ми пука да си пуши...
                        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Тая тема може да я развивате още дълго време ,но сега ще ви направя една наметка да помислите.Колко от вас със ТД двигатели са си проверявали състоянието на разпръсквачите и на какво налягане пускат гориво в горивната камера.Един такъв преглед и настройка променя поведението в голям процент.

Коментар

Tornado написа:
                            Тая тема може да я развивате още дълго време ,но сега ще ви направя една наметка да помислите.Колко от вас със ТД двигатели са си проверявали състоянието на разпръсквачите и на какво налягане пускат гориво в горивната камера.Един такъв преглед и настройка променя поведението в голям процент.
                            Да де... но честно казано за толкова време във форума не попаднах на нито една абсолютно положителна оценка за някой добър дизелджия в София! А до Ямбол при тез цени на дизела не ми се разхожда! Напатил съм се от "майстори" затова съм много мнителен...

Коментар

Vladim написа:
                              Tornado написа:
                              Да де... но честно казано за толкова време във форума не попаднах на нито една абсолютно положителна оценка за някой добър дизелджия в София! А до Ямбол при тез цени на дизела не ми се разхожда! Напатил съм се от "майстори" затова съм много мнителен...
                              Е може и в Карлово и там един майстор който има много добро обурудване и се занимава само с дизели.

Коментар

Working...
                              X