Забелязвам, че дори на празен ход, при включен климатик от ауспуха ми излиза пушек! Като ускорявам също припушва повечко... Как е при вас?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пушат ли ви повече дизелите при включен климатик?
Collapse
X
-
При мен единственият ефект, който се усеща е лекото по-натоварено бръмчене на моторя. Нищо друго - ни пушек ни нищо. И колко повече гори при положение, че на празен ход оборотите се вдигат средно с 50?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Re: Пушат ли ви повече дизелите при включен климатик?
Vladim написа:Забелязвам, че дори на празен ход, при включен климатик от ауспуха ми излиза пушек! Като ускорявам също припушва повечко... Как е при вас?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Определено си пуши доста с климатик. На празен ход не ми пуши, но като тръгна и я настъпя повечко пуши. Ако ускорявам плавно нямам грижи.Това пушене ме дразни доста и се чувствам прецакан, че съм с двигател ТД 100 и всеки път като видя пушека псувам. Много ме дразни.JTD си е друга бира и не би трябвало да пуши.Влади ти сменя ли разпръсквачи?
Коментар
-
doofiat написа:...Влади ти сменя ли разпръсквачи?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Между другото... слизали ли сте да погледнете колата отстрани, когато е с включен климатик и на празен ход, или сте наблюдавали в огледалото?FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Днеска специално заради тази тема наблюдавах колата в огледалото почти през целия път като карах.Нещо ме учудва:като я карам без пуснат климатик на 3-та на 3000 оборота почва да припушва вече, а с включен климатик нищо не пуши Върви, че разбери кво става"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
моята със и без климатик си пуши еднакво...напоследък обаче като цяло забелязвам че пуши доста повече от обикновенно особено на 3-та над 2700-800об...ама си го обяснявам с нафтицата която съм сложил... малко по специална по бързо свършва и по бързо върви колата а за пушилката не ми пука да си пуши...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Тая тема може да я развивате още дълго време ,но сега ще ви направя една наметка да помислите.Колко от вас със ТД двигатели са си проверявали състоянието на разпръсквачите и на какво налягане пускат гориво в горивната камера.Един такъв преглед и настройка променя поведението в голям процент.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:Тая тема може да я развивате още дълго време ,но сега ще ви направя една наметка да помислите.Колко от вас със ТД двигатели са си проверявали състоянието на разпръсквачите и на какво налягане пускат гориво в горивната камера.Един такъв преглед и настройка променя поведението в голям процент.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Tornado написа:Тая тема може да я развивате още дълго време ,но сега ще ви направя една наметка да помислите.Колко от вас със ТД двигатели са си проверявали състоянието на разпръсквачите и на какво налягане пускат гориво в горивната камера.Един такъв преглед и настройка променя поведението в голям процент.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар