При мен единственият ефект, който се усеща е лекото по-натоварено бръмчене на моторя. Нищо друго - ни пушек ни нищо. И колко повече гори при положение, че на празен ход оборотите се вдигат средно с 50?
Re: Пушат ли ви повече дизелите при включен климатик?
Tornado написа:
Категорично пуши повечко само под товар, на празен ход не.
Съвсем верно е това при нормален случай.Но е възможно да пропушва и на празен ход ако съпротивлвнието от компресора е над нормалното и товари двигателя повече.
При мен нещата са като без климатик не пуши повече особено на празен ход (изобщо) Разликата е във вървенето на колата малко по-мудна и хапва повече нафта !
Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
Škoda Fabia / 1.9 TDI /
Определено си пуши доста с климатик. На празен ход не ми пуши, но като тръгна и я настъпя повечко пуши. Ако ускорявам плавно нямам грижи.Това пушене ме дразни доста и се чувствам прецакан, че съм с двигател ТД 100 и всеки път като видя пушека псувам. Много ме дразни.JTD си е друга бира и не би трябвало да пуши.Влади ти сменя ли разпръсквачи?
Добри... нито съм ги сменял, нито диагностицирал за две години и половина! :D Между другото... слизали ли сте да погледнете колата отстрани, когато е с включен климатик и на празен ход, или сте наблюдавали в огледалото? А относно пушенето по приницип - аз често му се кяфя, когато някой ми се залепи отзад... Нарочно давам газ до ламарината за да го обгазя добре! :D
Днеска специално заради тази тема наблюдавах колата в огледалото почти през целия път като карах.Нещо ме учудва:като я карам без пуснат климатик на 3-та на 3000 оборота почва да припушва вече, а с включен климатик нищо не пуши Върви, че разбери кво става
"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
моята със и без климатик си пуши еднакво...напоследък обаче като цяло забелязвам че пуши доста повече от обикновенно особено на 3-та над 2700-800об...ама си го обяснявам с нафтицата която съм сложил... малко по специална по бързо свършва и по бързо върви колата а за пушилката не ми пука да си пуши...
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Тая тема може да я развивате още дълго време ,но сега ще ви направя една наметка да помислите.Колко от вас със ТД двигатели са си проверявали състоянието на разпръсквачите и на какво налягане пускат гориво в горивната камера.Един такъв преглед и настройка променя поведението в голям процент.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Тая тема може да я развивате още дълго време ,но сега ще ви направя една наметка да помислите.Колко от вас със ТД двигатели са си проверявали състоянието на разпръсквачите и на какво налягане пускат гориво в горивната камера.Един такъв преглед и настройка променя поведението в голям процент.
Да де... но честно казано за толкова време във форума не попаднах на нито една абсолютно положителна оценка за някой добър дизелджия в София! А до Ямбол при тез цени на дизела не ми се разхожда! Напатил съм се от "майстори" затова съм много мнителен...
Да де... но честно казано за толкова време във форума не попаднах на нито една абсолютно положителна оценка за някой добър дизелджия в София! А до Ямбол при тез цени на дизела не ми се разхожда! Напатил съм се от "майстори" затова съм много мнителен...
Е може и в Карлово и там един майстор който има много добро обурудване и се занимава само с дизели.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар