Здравейте колегиЕдин въпрос ме мъчи още от как купих Фиата и той е следния:-Защо сутрин като запаля колата турбото се чува в ПЪТИ повече(да не кажа 10 пъти), а след като загрее(до 30-40гредуса) си сработва нормално както всяко друго ТД100Това нещо го прави редовно когато се пали сутрин без значение зиме или лете.Нормално ли е това или...иначе колата си върви добре, не пуши повече от другите...Предварително благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
TD100 Сутрин турбото свири много силно...
Collapse
X
-
И аз щях да пускам подобна тема. На моето пунто турбото бих казал, че не се чува(при обороти над 2000 се чува свистене но слабо). От известно време обаче като завали дъжд се чува доста силно "свистене". То дори не е точно свистене а е по гърлено - все едно въздух се засмуква през по широк отвор. Няма как да го обясня но ме притеснява. Може би трябва да проверя тръбите да не би да има нещо скъсано. Какво мислите?Fiat Punto 1.7TD
-
Е като се стопли нали се разширяват изпускателните тръби бе? Т.е. ако има луфт, фуга или кво да е - термично би се разширило... и би спряло евентуалното свирене?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар