Днес минахме през един сервиз за диагностика - колата имаше грешка при дебитомера ,изчистиха я покарахме малко - проверихме няма грешка.Миналия път преди 3 месеца да е било във вантотрейд пак такава грешка имаше и ни смениха въздушния филтър.После човека като гледаше аванса - каза мн ви е малък 15 градуса при почти максимални обороти.Колко градуса трябва да е по-принцип и откъде се регулира?Дебитомера каза ,че работи - тоест има стойности на 2волта напрежение бил.Проблема с колата е че не върви като за тд 160 и не може повече.егр клапана баща ми при майсора са го гледали движел се е нормално ,турбото си надува...Та мнения ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За аванс на TD100
Collapse
X
-
Стандартните 195/55/15 - тва няма никакво значение мисля - просто не дърпа и тва е 160 повече неще.Та който е правил диагностика да каже ако си спомня колко процента му е бил този аванс - поне да знаем ако е от това да се ходи на майстор за помпи ,а не пак на диагностика и пари на вятъра.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Здравей , преди няколко дена бях на диагностика в един сервиз за фиат и алфа във Франция и ми казаха , че трябва да си смена дебитомера (незнам защо като съм с ТД 100 , а дебитомера е само за системата за рециркулация която при мен е изолирана ) Та което те интересува при мен аванса е (-10), но незнам дали трябва да е толкова , колата върви прилично до 160 на магистрала си стига с лекота но повече не съм пробвал понеже винаги возя дете в колата !!! Ето и снимка на листа който ми дадоха УспехFiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
Škoda Fabia / 1.9 TDI /
Коментар
-
Airfan написа:При мен трупаше грешка "MAF" от скъсана входяща тръба към турбото. Провери си ги за всеки случай.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Коментар
-
nasty написа:Airfan написа:При мен трупаше грешка "MAF" от скъсана входяща тръба към турбото. Провери си ги за всеки случай.
Коментар
-
Ти аванса си го провери за твое успокоение, но мисля че няма смисъл да търсиш под вола теле... На този автомобил му дават максимална скорост 180км/ч, а след 11 години експлоатация ти искаш пак да ги вдига... ... ако не набира достатъчно бързо е друг въпрос..., но че не вдигала над 160... ....тва е дизел все пак, не го пържи толкова - ше земе да роди някъде по пътя...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Бе не е за макс скорост - тва ако е набиране на турбо - ша си направя харакири Аз с пунтото ще съм наравно или по-бърз - а съм 1.2 - просто ефекта с турбото бяга - не дърпа въобще по-рязко и отделно от 160 не дига повече.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Коментар
-
Развитието по-проблема е - помпата беше свалена и занесена на майстор (утре ще дам кординати ,че помпи лукас трудно се намира кой да ги прави).Беше оправена помпата за 1 ден -вчера сутринта оставена днес сутринта взета.След като се сложи и напасна пак всичко - определенно върви повече ,дърпа и си направи 140 само в града на 1 по-пуста улица(тва за хората дет спазват законите)Майстора е казал ,че повече налягане от помпата да подава не може да се пипне и евентуално нова или втора ако пак не почне да не върви.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар