Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За аванс на TD100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За аванс на TD100

Днес минахме през един сервиз за диагностика - колата имаше грешка при дебитомера ,изчистиха я покарахме малко - проверихме няма грешка.Миналия път преди 3 месеца да е било във вантотрейд пак такава грешка имаше и ни смениха въздушния филтър.После човека като гледаше аванса - каза мн ви е малък 15 градуса при почти максимални обороти.Колко градуса трябва да е по-принцип и откъде се регулира?Дебитомера каза ,че работи - тоест има стойности на 2волта напрежение бил.Проблема с колата е че не върви като за тд 160 и не може повече.егр клапана баща ми при майсора са го гледали движел се е нормално ,турбото си надува...Та мнения ?
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

С какъв размер гуми си отпред колега?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Стандартните 195/55/15 - тва няма никакво значение мисля - просто не дърпа и тва е 160 повече неще.Та който е правил диагностика да каже ако си спомня колко процента му е бил този аванс - поне да знаем ако е от това да се ходи на майстор за помпи ,а не пак на диагностика и пари на вятъра.

Коментар

При мен трупаше грешка "MAF" от скъсана входяща тръба към турбото. Провери си ги за всеки случай.

Коментар

Здравей , преди няколко дена бях на диагностика в един сервиз за фиат и алфа във Франция и ми казаха , че трябва да си смена дебитомера (незнам защо като съм с ТД 100 , а дебитомера е само за системата за рециркулация която при мен е изолирана ) Та което те интересува при мен аванса е (-10), но незнам дали трябва да е толкова , колата върви прилично до 160 на магистрала си стига с лекота но повече не съм пробвал понеже винаги возя дете в колата !!! Ето и снимка на листа който ми дадоха Успех
          Прикачени файлове
          Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
          Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

Хъмм , Мерси Е тогава това ,че на при нас е 15% макс какво значение да оказва ,че да не върви колата?!На място е 3%.

Коментар

Airfan написа:
              При мен трупаше грешка "MAF" от скъсана входяща тръба към турбото. Провери си ги за всеки случай.
              А светваше ли ти лампата за инжекцията ? - на нас не ни светва - диагностика я вкарва колата в сервизен режим - лампата светна тогава иначе при тези грешки в дебитомера не светва ?

Коментар

nasty написа:
                Airfan написа:
                А светваше ли ти лампата за инжекцията ? - на нас не ни светва - диагностика я вкарва колата в сервизен режим - лампата светна тогава иначе при тези грешки в дебитомера не светва ?
                Не, лампата не ми светеше. Зимата в големите студове ми светна на 2 пъти по за 1 ден, но не съм сигурен дали не е било заради повредения термостат, който смених заедно със скъсаната тръба.А относно аванса - той не се ли променя в зависимост от външната температура, температурата на двигателя и разни други параметри, които се следят? Гледам на колегата в бележката пише, че предварението му е толкова при температура на маслото 79 градуса. При студен двигател ще е с други показания, според мен.

Коментар

Ти аванса си го провери за твое успокоение, но мисля че няма смисъл да търсиш под вола теле... На този автомобил му дават максимална скорост 180км/ч, а след 11 години експлоатация ти искаш пак да ги вдига... ... ако не набира достатъчно бързо е друг въпрос..., но че не вдигала над 160... ....тва е дизел все пак, не го пържи толкова - ше земе да роди някъде по пътя...
                  M-Benz E 250 TD 150hp
                  M-Benz 200d 75 hp
                  Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Бе не е за макс скорост - тва ако е набиране на турбо - ша си направя харакири Аз с пунтото ще съм наравно или по-бърз - а съм 1.2 - просто ефекта с турбото бяга - не дърпа въобще по-рязко и отделно от 160 не дига повече.

Коментар

Развитието по-проблема е - помпата беше свалена и занесена на майстор (утре ще дам кординати ,че помпи лукас трудно се намира кой да ги прави).Беше оправена помпата за 1 ден -вчера сутринта оставена днес сутринта взета.След като се сложи и напасна пак всичко - определенно върви повече ,дърпа и си направи 140 само в града на 1 по-пуста улица(тва за хората дет спазват законите)Майстора е казал ,че повече налягане от помпата да подава не може да се пипне и евентуално нова или втора ако пак не почне да не върви.

Коментар

Е браво пак е някакво развитие по въпроса и карай бавно
                        Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
                        Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

Скорост

Здравей колега!И аз съм с ТД100-1997г.гуми 175/65/14Зимата вдигнах 170км. с 4 човека.Това е дизел,ти колко искаш да вдигнеш?

Коментар

Читава Мареа Тд 100 160 км/ч си ги прави много лесно и от там до 180 малко по продължително.Това си може този двигател с гуми 195/55 R15
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Хора, 160 за тоя двигател е смешно! Аз с мойто Пунто, където е къде къде по хилаво 150-160 си ги правя (за повече нямам доверие на колата)
                              Fiat Punto 1.7TD
                              Mazda 626 2.0
                              Fiat Croma 2.4 Multijet

Коментар

Working...
                              X