Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на сепаратор, въздуховоди, въздушен радиатор.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мисля, че никак не би било удачно да заменяме със силиконови! Ако погледнем добре тези ще видим, че липсва обшивката м/у слоевете както и допълнителните протектори по сгъвките, които фабрично ги има при евентуално триене. Най-добре е да се проверят всички маркучи щателно и да бъдат почистени. Аз имах един сцепен точно отиващия към всм. колектори. Закрепих колкото да не изпуска и все още съм в процес на търсене на този маркуч.
    www.CarProfi-BG.com
    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
    Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Днес, ровейки из двигателя и опитвайки се да видя кое жило точно е за ляво-дясното движение на скоростния лост, отново се натъкнах на тази кутия, и ми направи впечатление че скобата, която стяга излизащия от нея маркуч, който после влиза в смукателния тракт преди турбото, е отворена. В резултат на това от там тече масло, и то не малко - целият маркуч е омаслен, скоротната кутия също, кората под двигателя - и тя. И се чудя - ако тази кутия работи нормално, защо там където трябва да има предимно газове, имаше толкова много масло? Пак питам - дали някой знае по-подробно как работи тази кутия? СПоред мен от там се губи доста масло.

Коментар

Колега Ogi. Тая кутия ти е като трън в окото. И аз не съм се ровил в нея и ми е любопитно като ме подсети. Тия дни обаче съм си наумил да я видя по обстойно. Но нещо все ми скучно като се сетя за нея и не съм се занимавал. Иначе щом е изолиран клапана то не мисля че кутията е от някакво значение. Нали тя само утаява маслото от газовете и то се стича в картера за да не попадне в смукателния колектор, при работещ ЕГР клапан. Явно обаче тая кутия, не си върщи добре работата, щом при неизолиран клапан пак има масло в смукателя (при изправно турбо)!
        Fiat Marea TD100

Коментар

Хора оставете кутията на мира няма нищо в нея ! Мен "майсторите" ми вкарваха някакви теории що ми текло масло от някъде си и ми вкараха муха че тези тръби и тоя "филтър" както го казаха те са запушени ! Отвирих я и не открих абсолютно нищо тази кутия е празна и е направена така IZI представете си това за кутия просто като тръгне от корната линия на Z и слиза надолу маслото и там как се отделят вече незнам ..... но вътре е кухо няма филтри и тнт не си играйте нищо няма да спечелите освен ако наистина не ви е запушена аз духнах през нея и видях че всичко е наред от всякъде излиза въздуха без никакво съпротивление и е сложих пак Яд ме е че махнах оригиналните скоби да сложа други ! По принцип един ме светна че при BMW това нещо има филтър , и като се запуши и не се смени тоз филтър колата спира да върви , пуши и тнт той така купил едно като му казали че било от турбото ама той знаел и му го дали с 1000 евро по малко

Коментар

Един колега беше препоръчал да се почисти тази кутия/сепаратора/ или да се смени с нова. Неговата е с цена 48лв/мисля че е с алфа 164/. Каза ,че проблема с омасляването изчезва!!! Принципно обаче не виждам връзка между работата на сепаратора и работещ ЕГР ... освен ,че при запушен сепаратор/не връща маслото в картера/ маслените пари кондензират в един момент и омазват всички турбо пътища. И в момента в който се срещнат газовете от ЕГР и тези маслените става каша,кал или нещото което е заснел ogi28b:
            Прикачени файлове
            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
            http://www.keepfighting.ms

Коментар

Колега iuly_vn - Не знам защо така си разбрал, но ЕГР и тази кутия нямат нищо общо. Просто смятам че при мен тя не работи ефективно, което води до маслени загуби. Затова искам да разбера какво има вътре и как работи, на какъв принцип. Защото положението във въздуховодите при мен е такова, каквото колегата Jimy описва с няколко думи. Днес изолирах още един егр - при него положението е точно такова каквото е на тази снимка горната, плюс още половината. А във въпросната кола - скобата която държи въдуховода и се вижда горе вдясно - изобщо не беше стегната. Не знам тази мареа как е вървяла досега.

Коментар

Получих прозрение, което е загатнал и колегата komshiqta:В тази кутия газовете някак си се завихрят и от завихрянето по стените на кутията се стичат капчици масло, които се стичат обратно в картера. ЖТД 100 няма такава кутия. По никакъв начин, и с нито една търсачка не можах да намеря тази тема ! Дори търсене в гугъл, в баш-гугъла, ме заведе до темата, но в МОБИЛНАТА версия на форума От известно време я търся, и няма и няма.... Намерих я като започнах да прелиствам раздела и да търся темите си. А я търся точно по определени думи, които знам че съм писал със сигурност. Защо така се получава?

Коментар

В заглавието имаше буква на латиница.Оправих го.Сега го намира, ама пък не вярвам толкова бързо да го е индексирала.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

На мен от същия този маркуч N4 при разхлабена скоба, ми хвърляше масло и ми оплеска целия двигател. Доколкото знам в този сепаратор има перфорирани метални пластинки по които кондензират и се стичат маслените капки. Какво става обаче ако тези пластини се задръстят с времето от нагари, боклуци и др.? Всичко май отива в кулъра.
                    Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

При мен от тоя сепаратор ми цапа страшно много турбото. Има един маркуч, който идва от сепаратора и влиза в гофрирания маркуч.В някой друг форум бях чел, че един пич си го беше искарал този въпросният маркуч някъде под купето да излиза, а дупката на гофрираният маркуч беше затапил с коркова тапа Та се чудя и аз какво да правя с тоя проблем.ogi28b ако решиш да го разглабяш или сменяш този сепаратор обезателно пиши какво си измислил.
                      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Аз днес ще се мъча да го свалям този сепаратор. Начален час около 14 часа.

Коментар

Airfan написа:
                          Аз днес ще се мъча да го свалям този сепаратор. Начален час около 14 часа.
                          Успех, после ще разказваш! :D Аз съм го откачал, когато подменях подгряващите свещи, но така и не ми дойде на ум, как се бърка под него за да се откачат маркучите за да може да се извади...
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Не си правете труда. Тва чудо е капсуловано някак си и поне аз не виждам как ще се отвори без да се стрши нещо. Много лесно се сваля иначе - развиват се 2 лесни и един труден болт, махат се оригиналните скоби и после се подменят с такива с винт. Поне при мен няма проблем като откача кутията от шпилките да я наклоня така, че да махна маркучите отдолу. Снимки ще пусна по-късно.

Коментар

На други автомобили в тези сепаратори има само метална тел натъпкана вътре. Изглежда точно като теловете за миене на съдове където се продаваха едно време. Изплакваш го хубаво с някакъв разредител и си свиркаш.

Коментар

chaveto написа:
                                На други автомобили в тези сепаратори има само метална тел натъпкана вътре. Изглежда точно като теловете за миене на съдове където се продаваха едно време. Изплакваш го хубаво с някакъв разредител и си свиркаш.
                                Тъй, обаче в моя случай трябваше да плакна през тръбичките без да знам какво става и остава вътре... не е мой тип на действие.

Коментар

Working...
                                X