А някой мислил ли е за отвеждане на тия пари някъде навън в атмосферата и запушване на дупката на гофрираният въздуховод с нещо подходящо...Ще има ли някакви проблеми или последствия?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сваляне на сепаратор, въздуховоди, въздушен радиатор.
Collapse
X
-
По принцип през този маркуч не минават само маслини изпарения, минава и изгоряла/не изгоряла смес. През точи маркуч се облекчава и работата на двигателя. Ако го извадиш навън има вероятност да се повиши налягането в двигателя и да протече от някъде масло. Аз не виждам какво ви пречи това, че се омасляват въздуховодите. Ако въздушният филтър се сменя когато си трябва и няма пробиви по системата просто вътре има масло по стените на маркучи и т.н. При мен всичко лъщи и няма никакви отлагания (маслото е измило всичко) ако карам с някакъв дръглив филтър или от някъде краде въздух е логично вътре всичко да стане на кал.
Коментар
-
Днес въздуховодът от горната снимка вече е сменен. Утре ще проследя с компютъра какви стойности връща дебитомера, и дали са с нещо по-различни отпреди.Дебело подчертавам, че облепването с изолирбанд е напълно безпредметно, всичко беше цъфнало, и се беше отворила дупката. Може би с друг вид лепенка ще има по-добър ефект, с разни самовулканизиращи се и други. С изолирбанд - не!
Коментар
-
Не само че за 1 ден, но и за няколко часа дори. Карал съм не повече от 20-30 км, от Казичене до София, и малко в София, и днес като го свалих - все едно нищо не съм направил. Ако е смучело от дупката, сега стойностите от дебитомера със сигурност ще са различни, искам да видя до каква степен. На практика е влизал въздух от 2 места, а се е измервал само от едното. Но пък може и при засмукването дупката да се затваря и да не смуче през нея, знам ли...
Коментар
-
А най-якото при тези маркучи, че се пукат най-често точно от долната им страна.Ако го гледаш от горе може да си кажеш, че всичко е наред и още не ти е опряло и на теб до главата.За това нека всеки да го свали и да го прегледа за проблеми.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
emzo написа:Интересно как, след като дебитомера е много преди този въздуховод ?
Коментар
-
Airfan написа:emzo написа:Интересно как, след като дебитомера е много преди този въздуховод ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар