Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на сепаратор, въздуховоди, въздушен радиатор.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А някой мислил ли е за отвеждане на тия пари някъде навън в атмосферата и запушване на дупката на гофрираният въздуховод с нещо подходящо...Ще има ли някакви проблеми или последствия?
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

По принцип през този маркуч не минават само маслини изпарения, минава и изгоряла/не изгоряла смес. През точи маркуч се облекчава и работата на двигателя. Ако го извадиш навън има вероятност да се повиши налягането в двигателя и да протече от някъде масло. Аз не виждам какво ви пречи това, че се омасляват въздуховодите. Ако въздушният филтър се сменя когато си трябва и няма пробиви по системата просто вътре има масло по стените на маркучи и т.н. При мен всичко лъщи и няма никакви отлагания (маслото е измило всичко) ако карам с някакъв дръглив филтър или от някъде краде въздух е логично вътре всичко да стане на кал.

Коментар

Днес беше неизбежно да сваля въздуховодите, защото ми пречеха на стойката на акумулатора. Свалих всичко от дебитомера до турбината. Всичко беше доволно омаслено от онази ши**** кутийка - сепаратор. Нямаше подходящи условия за измиването им. И ето какво открих !
        Прикачени файлове

Коментар

Днес въздуховодът от горната снимка вече е сменен. Утре ще проследя с компютъра какви стойности връща дебитомера, и дали са с нещо по-различни отпреди.Дебело подчертавам, че облепването с изолирбанд е напълно безпредметно, всичко беше цъфнало, и се беше отворила дупката. Може би с друг вид лепенка ще има по-добър ефект, с разни самовулканизиращи се и други. С изолирбанд - не!

Коментар

Хах, за един ден ли го сцепи ? Аз го смених моя отдавна.Стойностите на дебитомера не би трябвало да се променят, т.е. той трябва да си отчита едно и също.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не само че за 1 ден, но и за няколко часа дори. Карал съм не повече от 20-30 км, от Казичене до София, и малко в София, и днес като го свалих - все едно нищо не съм направил. Ако е смучело от дупката, сега стойностите от дебитомера със сигурност ще са различни, искам да видя до каква степен. На практика е влизал въздух от 2 места, а се е измервал само от едното. Но пък може и при засмукването дупката да се затваря и да не смуче през нея, знам ли...

Коментар

А най-якото при тези маркучи, че се пукат най-често точно от долната им страна.Ако го гледаш от горе може да си кажеш, че всичко е наред и още не ти е опряло и на теб до главата.За това нека всеки да го свали и да го прегледа за проблеми.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

emzo написа:
                  Хах, за един ден ли го сцепи ? Аз го смених моя отдавна.Стойностите на дебитомера не би трябвало да се променят, т.е. той трябва да си отчита едно и също.
                  Да,ама не.Стойностите на дебитомера се променят пропорционално на големината на дупката на въздуховода.

Коментар

Интересно как, след като дебитомера е много преди този въздуховод ?
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      Ами свали въздуховода за да видиш какво ще отчете дебитомера.

Коментар

Ще разчитам на Оги да даде тази информация, нещо което работи не се пипало :D
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          Много просто бе драги, на двигателя му е нужно n-количество въздух за единица време, за да работи на 850 об, да речем. Смучейки този n-обем, дебитомера отчита n, обаче представи си, цепката преди турбото и от нея влиза m-обем въздух. Такаа, обаче в този момент дебитомера започва да отчита n-m, защото просто m не минава през дебитомера и воала - ето ти грешката.

Коментар

Airfan написа:
                            emzo написа:
                            Много просто бе драги, на двигателя му е нужно n-количество въздух за единица време, за да работи на 850 об, да речем. Смучейки този n-обем, дебитомера отчита n, обаче представи си, цепката преди турбото и от нея влиза m-обем въздух. Такаа, обаче в този момент дебитомера започва да отчита n-m, защото просто m не минава през дебитомера и воала - ето ти грешката.
                            Точно така е.И формула изведе даже.

Коментар

Просто, но не ми се вижда просто.Дебитомера няма как да отчете въздуха, който влиза след него.Нали така ?
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                                Просто, но не ми се вижда просто.Дебитомера няма как да отчете въздуха, който влиза след него.Нали така ?
                                Точно така.Наистина няма как да отчете и за това отчита по ниски стойности и става мешалото.

Коментар

Working...