Става въпрос за Брава JTD 105. До сега процесът на първоначално запускане на двигателя беше следния: с контактния ключ подавам на контакт, изчаквам да изгасне лампата на подгряващите свещи, изчаквам още няколко секунди, през което време компютърът си прави, доколкото знам, някакъв чек контрол и показва на екранчето на километража нивото на маслото във вид на няколко квадратчета и след като се появи километража завъртам ключа и колата запалва. По таблото изгасват всички лампи. Да но от снощи след като лампата на подгревателните свещи угасне, светва отново заедно с появяването на километража на таблото и дори след като запаля колата продължава не да свети непрекъснато, а да мига в продължение на 30сек. - 1 мин., чак след което изгасва. Може ли някой да ми обясни на какво се дължи това. Дали не иска да ми каже нещо неприятно? А между впрочем разлика в паленето и работата на двигателя от преди и сега не усещам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Светва ми лампата на подгряващите свещи
Collapse
X
-
Re: Светва ми лампата на подгряващите свещи
venco67 написа:Става въпрос за Брава JTD 105. До сега процесът на първоначално запускане на двигателя беше следния: с контактния ключ подавам на контакт, изчаквам да изгасне лампата на подгряващите свещи, изчаквам още няколко секунди, през което време компютърът си прави, доколкото знам, някакъв чек контрол и показва на екранчето на километража нивото на маслото във вид на няколко квадратчета и след като се появи километража завъртам ключа и колата запалва. По таблото изгасват всички лампи. Да но от снощи след като лампата на подгревателните свещи угасне, светва отново заедно с появяването на километража на таблото и дори след като запаля колата продължава не да свети непрекъснато, а да мига в продължение на 30сек. - 1 мин., чак след което изгасва. Може ли някой да ми обясни на какво се дължи това. Дали не иска да ми каже нещо неприятно? А между впрочем разлика в паленето и работата на двигателя от преди и сега не усещам.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
-
моята е така от две седмици вече...изгоряла подгревна свещ...решението е смяна...цените им варират от 9-10лв до към 30-40 някъде...смяна в сервиз...само време да имаш...аз моята все я чакам да и дойде времето за бокса ама...все го няма това време...чудя се тези носачи и свещи докога ще стискат...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Ще стискат до септември-октомври,като паднат температурите и не успееш да запалиш.Аз бях така март месец.Иначе по проблема на автора на темата-имаш изгоряла свещ,но палиш без проблем сега,защото е топло.Смени свещите,но всички комплект,не само изгорялата.Сега видях,че си от Ямбол-щастливец,отивай веднага при Христо(hit-ko).Ex FIAT MAREA 1.9TD100 WEEKEND ELX '98
FIAT PUNTO 1.2 75hp ELX'96
Коментар
-
Dulgiq написа:Ще стискат до септември-октомври,като паднат температурите и не успееш да запалиш.Аз бях така март месец.Иначе по проблема на автора на темата-имаш изгоряла свещ,но палиш без проблем сега,защото е топло.Смени свещите,но всички комплект,не само изгорялата.Сега видях,че си от Ямбол-щастливец,отивай веднага при Христо(hit-ko).Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар