Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ!Светна лампата!Фиат пунто 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ!Светна лампата!Фиат пунто 1.9 JTD

Здравейте, днес както си карах по един баир(от радиото към TV кула в София) ми светна лампата на двигателя или поне ми казаха, не е на двигателя тая лампа, намира се до тая на коланите. Верно ,малко изсилих и да кажем, че бях на трета с 90. Случвало ми се е и преди на два пъти това, но после лампата си изгасваше от самосебе си като спра и запаля след минута-две. Сега обаче неще. Утре ще се водим на диагностика видяло се е, но все пак някой да ме ориентира какво може да съм прецакала? А, забравих да кажа, че колата продължава да си върви и пали съвсем нормално.

Аз имам Пунто 1.9 JTD и на мен ми светеше тази лампа защото термостата ми беше скапан. Едва одлепваше температурата на таблто.Смених термостата и от тогава не е светвала. Загрява ли нормално твоето Пунто?
    Punto 1.9 JTD

Коментар

нормално си загрява,откак съм го взела никакви проблеми с това.нещо друго ще да е..

Коментар

Re: Помощ!Светна лампата!Фиат пунто 1,9JTD

misha написа:
        Здравейте,днес както си карах по един баир(от радиото към тел.кула в София) ми светна лампата на двигателя-или поне ми казаха , юе е на двигателя тая лампа-намира се до тая на коланите.Верно,малко изсилих и да кажем , че бях на трета с 90.Случвало ми се е и преди на два пъти това, но после лампата си изгасваше от самосебе си като спра и запаля след минута-две.Сега обаче неще.Утре ще се водим на диагностика видяло се е,но все пак някой да ме ориентира какво може да съм прецакала?А,забравих да кажа,че колата продължава да си върви и пали съвсем нормално.
        Аз на 3-та вдигам почти 130 и нищо не ми светва така, че не е от зоренето Отиди на диагностика, 100% е запаметила грешка.Май тази лампа светва и при проблем в ЕГР Най-добре си отиди на тестер Боб няма кой да хвърля ...
        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Доста дълга 3-та имаш като 4-та почти. при мен 130 са 4-та във високи обороти съжелявам за излишното мнение!

Коментар

ogi28b написа:
            Доста дълга 3-та имаш като 4-та почти. при мен 130 са 4-та във високи обороти съжелявам за излишното мнение!
            Доста се замислих след твоя пост дали аз не съм в грешка, но уви.Вчера пробвах отново машината и ... На 3-та, 120-130 км/ч и около 4500-4600 оборота. След това превключвам на 4-та и нямам много време, а и не искам да я задържам в тези обороти, за да гледам колко с точност до 1км или 1 оборот На 5-та, с 160 км/ч е на 3500 оборота, което доста ме учуди, струва ми се малко като обороти До няколко дни ще я изкарам и на магистралата, за да видя и максималната скорост
            http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
            Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
            FIAT Punto 02' 1.9 JTD
            FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Моя мотор на 3500 оборота трябва да е с 165 км/ч , а на трета е немислимо да направя повече от 125 км/ч , просто там вече е на 5100 оборота, и компютъра не позволява повече. А според книжката максималната скорост за 3-та предавка е 96 км/ч 125 км/ч на 4-та при мен са 3600 оборота, а 130 за които стана въпрос са малко над 3700 оборота. Това имах предвид като казвам "4-та във високи обороти" , та така.... Иначе като отношение на предавките - знаеш ли им числата на 3, 4, и 5-та? И диференциала колко е? Интересна ми е тази разлика в 3-тата предавка.

Коментар

Диференциала на Пунто 1.9 jtd е 2.85 Пета скорост = 0.76 100км/ч ~ 2000 об/мин. на Пета предавка
                Punto 1.9 JTD

Коментар

marryboy - какъв е източникът ти на информация, може ли да го посочиш? Трета предавка дали е често срещаната 1.444? Щото и моята 5-та е 0.76, диференциал - 3.053 (19/58 ) Това 2.85 обяснява нещата

Коментар

Какво стана колега, ходи ли на диагностика?Кажи резултат?П.П.По отношение на предавките и аз съм като Огито, с къси скорости
                    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Working...
                    X