ogi28b написа:
Предполагам коментарите по онази тема трябва да останат за тук. Прочетох я, браво на колегата Стефан! Ето и въпросите:Stefan Hadjov - как на базата само на това което си описал, мога да разбера дали показанието на датчика е коректно? Ами ако датчика е леко зацапан, респективно отчита по-малко постъпил въздух, но с малко отклонение, това значи че не е наред, въпреки че напрежението вероятно ще влезе в цитираните от теб граници. Не трябва ли да има нещо като графика, която показва реалното напрежение в зависимост от оборотите, с точни числа? Например при 1500 - 2.4 волта, при 2000 - 2.7 волта, при 2700 - 3.3 волта, при 3000 - 3.8 волта..... нещо такова? Не мога да приема че при определени обороти на празен ход сигналът трябва да е м/у 4.2 и 4.5 волта. Това е разлика от 3 десети, или близо 10 % отклонение. Както и колегата BO e отбелязал - как да съм сигурен че тези стойности са реални, без да знам точна стойност? Според мен би трябвало да се тества когато турбината прави максимално налягане, и тогава да се мери с професионална апаратура дали точно при 3000 оборота, напрежението е точно 4.25 волта (примерно).
Коментар