здравейте,въпроса ми е какви стойности показва нов дебитомер защото моя се скапа и ми предлагат един втора ръка който на празен ход показва към 450~ и като дам "газ" вдига до 650~ това добре ли е и заслужава ли си 100лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
МАФ-ДЕБИТОМЕР
Collapse
X
-
Това е много интересен въпрос.За това се включвам Теоретично колата ти на място при малко по-идеални условия ти "яде" около 55 кг. въздух.Казвам килограми, защото след всичките пресмятания на стойностите, които са ти дали са ми нужни в килограми.Килограмите са ми нужни, защото диаграмата на кривата на засмуквания въздух на един дебитомер по стандарт се дава в килограми/час.Съответно, като сравнявам различните диаграми, при 55 кг засмукван въздух на празен ход да речем разликата не е супер голяма в изкарваното от тях напрежение!Най-голяма разлика ще усетиш като може да вкараш повече от тези 400-500 мл/инж въздух, защото колкото и да форсираш на място, относително засмукваното/надуто количество в цилиндъра няма да се промени в големи проценти, защото турбото на място не може да направи дадения надув, за да минат да речем приблизително добрият показател от порядъка на 400кг/ч въздух под товар.Съответно при замяна на дебитомер, който не е по зададена от завода крива, то ще усетиш разликата след около 100кг/ч въздух измерен от него. Тоест, за да може да измериш тези стойности, то колата ти задължително условие е да е в движение по време на мереното показание на дебитомера. Съответно със зададеното от теб условие нищо не може да се каже Благодаря все пак за въпросаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Re: МАФ-ДЕБИТОМЕР
2she написа:здравейте,въпроса ми е какви стойности показва нов дебитомер защото моя се скапа и ми предлагат един втора ръка който на празен ход показва към 450~ и като дам "газ" вдига до 650~ това добре ли е и заслужава ли си 100лв.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:2she написа:здравейте,въпроса ми е какви стойности показва нов дебитомер защото моя се скапа и ми предлагат един втора ръка който на празен ход показва към 450~ и като дам "газ" вдига до 650~ това добре ли е и заслужава ли си 100лв.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
2she написа:здравейте,въпроса ми е какви стойности показва нов дебитомер защото моя се скапа и ми предлагат един втора ръка който на празен ход показва към 450~ и като дам "газ" вдига до 650~ това добре ли е и заслужава ли си 100лв.
Коментар
-
А препратка към темата ???www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
u_bo
-
С интерес чакаме темата, как да си измерим дебитомера супер точно в домашни условия!Дано да се опише как се тества дали стойностите, които вади са реални, а не само дали работи или неA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
u_bo написа:МАФ има и 1.8 бензинката.добре е темата да не е само в Дизели.
Коментар
-
Много полезно четиво!Когато аз установих че имам проблем с моя дебитомер чрез проста замяна с друг (благодаря на 1115) купих два дебитомера преди да случа на читав.Ето линк към темата: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=26645
Коментар
-
Предполагам коментарите по онази тема трябва да останат за тук. Прочетох я, браво на колегата Стефан! Ето и въпросите:Stefan Hadjov - как на базата само на това което си описал, мога да разбера дали показанието на датчика е коректно? Ами ако датчика е леко зацапан, респективно отчита по-малко постъпил въздух, но с малко отклонение, това значи че не е наред, въпреки че напрежението вероятно ще влезе в цитираните от теб граници. Не трябва ли да има нещо като графика, която показва реалното напрежение в зависимост от оборотите, с точни числа? Например при 1500 - 2.4 волта, при 2000 - 2.7 волта, при 2700 - 3.3 волта, при 3000 - 3.8 волта..... нещо такова? Не мога да приема че при определени обороти на празен ход сигналът трябва да е м/у 4.2 и 4.5 волта. Това е разлика от 3 десети, или близо 10 % отклонение. Както и колегата BO e отбелязал - как да съм сигурен че тези стойности са реални, без да знам точна стойност? Според мен би трябвало да се тества когато турбината прави максимално налягане, и тогава да се мери с професионална апаратура дали точно при 3000 оборота, напрежението е точно 4.25 волта (примерно).
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар