Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат от Рено 5

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Имам Фиат Маренго JTD 110 и от 4 години карам с термостат от Рено на "Vernet TH4495.86" на 86 градуса.Загрява сравнително бързо и държи стрелката на средата без да мърда. Оригиналния термостат не съм го махал.
    Маренго 1.9Jtd-110 2002

Коментар

Тези дни застудя и Стилото започна да не вдига повече от една чертичка на температурата, при това в геадски условия. Мисля да взема и аз един термостат от ренде да пробвам номера. Все пак ако не стане съм назад с 10лв., но ако стане няма да дам над 100лв. за оригинален.

Коментар

yo_brava написа:
        Тези дни застудя и Стилото започна да не вдига повече от една чертичка на температурата, при това в геадски условия. Мисля да взема и аз един термостат от ренде да пробвам номера. Все пак ако не стане съм назад с 10лв., но ако стане няма да дам над 100лв. за оригинален.
        Това за какво разстояние е ? Ако мислиш че за 3 -4 км с работещо парно ще загрее повече, много се заблуждаваш
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

За 2 часа каране в София как ти се стува, достатъчно ли е? :D

Коментар

Колега аз ходих казах термостат за рено 5 и ми дадоха някакъв друг и ходих в друг магазин и го взех 13 лв само антифриз ще взема идната седмица и събота/неделя ако съм свободен мисля да го монтирам , но също търсих не открих на мареата пробка за източване на радиатора . Бравото имаше в долния десен ъгъл но на мареата не видях търсих ..... може ли дам и помогнете как да го източа тоя радиатор моля ако знаете споделете .
            Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

На мареата е 60лв. Що се циганиш ?
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                Къде ги продават по 60 лв?
                Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

iliyan написа:
                  emzo написа:
                  Къде ги продават по 60 лв?
                  С връзки колега, с връзки :D Предварително да кажа - не е от мен. И аз си купувам части на тъка лайсна - до 50 % от магазинната цена, според зависи от момента и чарка. И пак казвам - теърдо против подобни итервенции !
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Аз на Бравата го източвах като откача най-ниския маркуч :D

Коментар

Аз днес поръчах термостат за рено 5 да отваря на 89 градуса. Само ме притеснява да не са много тея градуси, но ми казаха в магазина, че е по-добре за дизел да отваря на по-високи градуси.

Коментар

88гр. е правилното число, друг път не ги слушай тия от магазина, че може да ти дадат на 70 или на 110гр., ако има такива Всъщност 60лв е с доста сериозна отстъпка, объркал съм се, но аз така или иначе бих го дори и за 120лв.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          88гр. е правилното число, друг път не ги слушай тия от магазина, че може да ти дадат на 70 или на 110гр., ако има такива .
                          А като е 88градуса предполагам не е проблем 1 градус, нали?

Коментар

yo_brava написа:
                            Аз днес поръчах термостат за рено 5 да отваря на 89 градуса. Само ме притеснява да не са много тея градуси, но ми казаха в магазина, че е по-добре за дизел да отваря на по-високи градуси.
                            Няма да имаш проблеми. Аз сложих същия преди около месец. Днес качвах Витоша в доста трафик, с 5 души - не мръдна от 90 градуса. Това за Либрата.
                            Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                            Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Аз също сложих термостат от Рено само ,че го взех на 83`,колата е Мареа 1,9 ТД ,след около 40 км няма признаци на проблеми,ще го гледам.Струва си да се опита при цена 8 лв.,за термостат и 30 мин. труд

Коментар

anything75 написа:
                                Аз също сложих термостат от Рено само ,че го взех на 83`,колата е Мареа 1,9 ТД ,след около 40 км няма признаци на проблеми,ще го гледам.Струва си да се опита при цена 8 лв.,за термостат и 30 мин. труд
                                А като се замислиш за вероятен ремонт/смяна на глава, гарнитура и изкривен блок, в комплект със скритите дефекти, които няма да ти направят впечатление, дали си струва заради някакви си 100 лв ?

Коментар

Working...
                                X