Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат от Рено 5

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

willow75bg написа:
    Колеги,както писах в една друга тема реших да сложа термостат от Рено 5.Отначало го сложих на място на №1/много загрява/ с пишляка към термостата,след това го слижих на място № 2/не загрява/.Има ли някои,които е правил тази процедура при този двигател/ТД100/,или поне някаква идея да дадете.
    Колега, температурата на отваряне на термостата на тд100 е 82 градуса а ти сигурно си сложил 86.Най малката температура на терм.от рено е 83 градуса но много трудно ще намериш такъв.Правилното място за монтаж е номер 1 с ампулата към термостата ,проблема е в това че ампулата остава далече от потока на водата и отварянето се забавя с няколко градусарешението е пробиване на отвор 2-3 милиметра в периферията на новия термостат,така покрай ампулата винаги има поток от вода и реакцията и се забързва.С термостат на 83 градуса от рено автомобила се държи перфектно,изпробвано е лично от мен

Коментар

Колега,много ти благодаря за отговора.Слага се на маркуча,който отива в дясната част на радиатора гледано от купето?Само да поясниш там където съм отбелязъл ли се пробива дупката да не неправя беля.И пишляка е към термостата/двигателя/.
      Прикачени файлове

Коментар

Да точно там. На колко градуса ти е термостата.

Коментар

Незнам,защото бащата го е купувал,но сега в събота ще я направя тази процедура и ще видим какво ще се получи.Първо ще го пробвам отвън в гореща вода.

Коментар

На самия термостат си пише градусите.

Коментар

Направих процедурата,пробих две дупчици/2,5мм/ в перифериата на термостата,но не съм доволен.Колата загрява много бавно,на дълъг път като я напънеш почва да качва температурата,а термостата е отворил/маркуча е топъл/.Според мен явно няма да стане така и ще си купувам нов оригинален,защото мисля,че този от Реното не се отваря много и не се получава добра циркулация на течноста.С две думи-И аз мога и тате може,но козата си сака пръч.

Коментар

willow75bg написа:
                Колеги,както писах в една друга тема реших да сложа термостат от Рено 5.Отначало го сложих на място на №1/много загрява/ с пишляка към термостата,след това го слижих на място № 2/не загрява/.Има ли някои,които е правил тази процедура при този двигател/ТД100/,или поне някаква идея да дадете.
                Да, при ТД100 е малко по различно. В тоя случай термостата се монтира в маркуча на позиция 2 по твоята схема, Т.Е. на маркуча който води към горната дясна част на радиатора погледнато срещу него (като си застанал срещу мотора). Аз използвах от Рено на 84* но с него температурата ми е на една линия под средната и много рядко достига до средата. Това е защото ампулата на термостата е далеч от водния поток. При пробиване на малък отвор, проблема не само не се решава, но се забавя загряването. С тоя термостат от Рено за 12 лв. изкарах 9 месеца и гледам че сега пак имам проблеми. Колата от една седмица насам, взе много бавно да загрява. Сега мисля да сложа пак от Рено но ще търся оригинален или поне по оригинален от предишния и непременно с начало на отваряне на 87-88 градуса. Така смятам да компенсирам по далечното му положение спрямо водния поток.
                Fiat Marea TD100

Коментар

Колега просто не става с тези термостати от Рено.Моя е на 86 градуса и съм му пробил две дупки по 2,5 мм.Първо:сега в студеното/3гр./ за седем километра едвам отлепяВторо:На дълъг път по байр или ако повече я натиснеш почва да качва над средата.Така че според мен най добре е със оригинален.

Коментар

Той само малко да не затваря плътно и двигателчето трудно загрява, а вие и дупки му пробивате... Направо се чудя...
                    My car is the best :P
                    Fiat Tempra SW 1.9 TD

http://moskvich-bg.org/phorum-5.2.6a/index.php?5

Коментар

И аз съм със термостат от рено и моя отваря на 82 градуса,за сега нямам проблем!
                      Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
                      Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

MEMO написа:
                        willow75bg написа:
                        Колега, температурата на отваряне на термостата на тд100 е 82 градуса а ти сигурно си сложил 86.Най малката температура на терм.от рено е 83 градуса но много трудно ще намериш такъв.Правилното място за монтаж е номер 1 с ампулата към термостата ,проблема е в това че ампулата остава далече от потока на водата и отварянето се забавя с няколко градусарешението е пробиване на отвор 2-3 милиметра в периферията на новия термостат,така покрай ампулата винаги има поток от вода и реакцията и се забързва.С термостат на 83 градуса от рено автомобила се държи перфектно,изпробвано е лично от мен
                        Термостата на ТД100 е 75 градуса

Коментар

Абе казвам Ви аз, да не се занимавате с глупости, ама аде ! Някой чете ли моите мнения по въпроса ?
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

има 100 000 обяви за тд100 на части във форума.разбери се с някой колега и го вземи за 20 кинта с уговорката че ако не затваря му го връщаш и готово.поне аз така направих с моето жтд и до момента съм доволен.поздрави.
                            fiat bravo 1.6 16v gt
                            fiat marea 1.9 8v jtd
                            fiat punto 1.7 td
                            fiat marea 1.6 16v

Коментар

На кого говорите незнам,темата е от 2008 год? :D

Коментар

willow75bg написа:
                                На кого говорите незнам,темата е от 2008 год? :D
                                Аеробика на пръстите
                                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                                X