willow75bg написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат от Рено 5
Collapse
X
-
-
Направих процедурата,пробих две дупчици/2,5мм/ в перифериата на термостата,но не съм доволен.Колата загрява много бавно,на дълъг път като я напънеш почва да качва температурата,а термостата е отворил/маркуча е топъл/.Според мен явно няма да стане така и ще си купувам нов оригинален,защото мисля,че този от Реното не се отваря много и не се получава добра циркулация на течноста.С две думи-И аз мога и тате може,но козата си сака пръч.
Коментар
-
willow75bg написа:Колеги,както писах в една друга тема реших да сложа термостат от Рено 5.Отначало го сложих на място на №1/много загрява/ с пишляка към термостата,след това го слижих на място № 2/не загрява/.Има ли някои,които е правил тази процедура при този двигател/ТД100/,или поне някаква идея да дадете.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Колега просто не става с тези термостати от Рено.Моя е на 86 градуса и съм му пробил две дупки по 2,5 мм.Първо:сега в студеното/3гр./ за седем километра едвам отлепяВторо:На дълъг път по байр или ако повече я натиснеш почва да качва над средата.Така че според мен най добре е със оригинален.
Коментар
-
MEMO написа:willow75bg написа:Колеги,както писах в една друга тема реших да сложа термостат от Рено 5.Отначало го сложих на място на №1/много загрява/ с пишляка към термостата,след това го слижих на място № 2/не загрява/.Има ли някои,които е правил тази процедура при този двигател/ТД100/,или поне някаква идея да дадете.
Коментар
-
има 100 000 обяви за тд100 на части във форума.разбери се с някой колега и го вземи за 20 кинта с уговорката че ако не затваря му го връщаш и готово.поне аз така направих с моето жтд и до момента съм доволен.поздрави.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар