Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Чип туниг" - митове и реалност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Снимчица от вчера - равния участък на магистрала Тракия след караулката на Врана - точно преди изкачването при отбивката за Нови хан.Малката Алфа със 116 фабрични конски сили и ПО-ГОЛЕМИ ГУМИ - 195/65/15 (с по-голяма обиколка от стандартните 205/60/15) - демек километража лъже НАДОЛУ :P :P :P :P около 4300 об./мин, ускорение от 60 км/ч при караулката. Можеше и още, ама трябваше да ходя чак до Вакарел, за да обърна.Утре ще повторя и ще видя какво ще покаже GPS-а. Преди чипосването вдигаше точно 200-202 по километраж и 195-198 км/ч по GPS.
    Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

pinko написа:
      Снимчица от вчера - равния участък на магистрала Тракия след караулката на Врана - точно преди изкачването при отбивката за Нови хан.Малката Алфа със 116 фабрични конски сили и ПО-ГОЛЕМИ ГУМИ - 195/65/15 (с по-голяма обиколка от стандартните 205/60/15) - демек километража лъже НАДОЛУ :P :P :P :P около 4300 об./мин, ускорение от 60 км/ч при караулката. Можеше и още, ама трябваше да ходя чак до Вакарел, за да обърна.Утре ще повторя и ще видя какво ще покаже GPS-а. Преди чипосването вдигаше точно 200-202 по километраж и 195-198 км/ч по GPS.
      Колега,добре че си имал 3 мм.разлика с оргиналните гуми,че щеше стрелката на километржа ти да "опре" в края.Аз те съветвам да си смениш километража с по-голям обхват от километри,защото ако ти се случи да караш по лек наклон и попътен вятър стрелката ще ти отиде до края и няма да имаш щастието да отчетеш "реалната" скорост на колата ти.

Коментар

колеги Аз твърдо съм решил да я чипвам но незнам има ли разлика кои ти я чипва аз намерих някав за 450лв 25коня на пунто 19жтдимам и друг за 300 и тука четох за 150ремап кажете моляви какво да пражя много искам да я чипна ма многоооои няма ли да се преебе мама иМоляви кажете нещто какво да правя този от 450 говорих с него маи си чатка нештата много въпроса е че сурце ме боли имам чувството че давам пари за глупости!!!
        Прикачени файлове
        PUNTO

Коментар

messiahjtd написа:
          колеги Аз твърдо съм решил да я чипвам но незнам има ли разлика кои ти я чипва аз намерих някав за 450лв 25коня на пунто 19жтдимам и друг за 300 и тука четох за 150ремап кажете моляви какво да пражя много искам да я чипна ма многоооои няма ли да се преебе мама иМоляви кажете нещто какво да правя този от 450 говорих с него маи си чатка нештата много въпроса е че сурце ме боли имам чувството че давам пари за глупости!!!
          Колега,чувството ти е без грешка.Много е точно,независимо колко пари ще дадеш...........Действай според чувствата си.Поздрави.

Коментар

Както каза колегата, действай така както искаш.Личното ми мнение, че като гледам предната ти броня и без това даваш пари за нищо така, че още няма да забележиш :P
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
              Както каза колегата, действай така както искаш.Личното ми мнение, че като гледам предната ти броня и без това даваш пари за нищо така, че още няма да забележиш :P
              Тя предната му броня на тоя фиат му е качила едни 40-50 коня. Като направи и чип-тунинга (ремапването) и качи още 40-50 коня - вси дръвета по улиците са негови...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                BO написа:
                Тя предната му броня на тоя фиат му е качила едни 40-50 коня. Като направи и чип-тунинга (ремапването) и качи още 40-50 коня - вси дръвета по улиците са негови...
                Те дърветата са неизбежни от 4год ги цела, маи не трябваше да я слагам тая снимка много ме ебаватеБеше ми интересно чип и ремап едно и също и въобще дали да слагам ако сложа колко време ще издържи дзверо
                PUNTO

Коментар

някои с пунто жтд би ли ми казал на 2900оборота ли му спира турбината
                  PUNTO

Коментар

messiahjtd написа:
                    Колега,турбината на Пунто,Браво-а или Мареа ЖТД не се пуска или спира.Турбината се върти от студеният въздух,който идва от кулера от една страна и от изгорелите газове от друга страна и то през цялото време,докато работи двигателя.Така че единственият начин да ти спре турбината на 2900 оборота е да спреш двигателя (говоря за технически изрядно турбо).Това че ти не усещаш да кажем ускорение след 2900 не значи че ти е спряла турбината.Това е според мен де.Не съм чак толкова запознат.Ако има по-компетентни колеги нека да се изкажат.Всъщност не разбрах какъв е проблема с твойто Пунто.

Коментар

messiahjtd написа:
                      колеги аз твърдо съм решил да я чипвам но незнам има ли разлика кои ти я чипва аз намерих някав за 450лв 25коня на пунто 19жтд имам и друг за 300 и тука четох за 150ремап кажете моляви какво да пражя много искам да я чипна ма многоооои няма ли да се преебе мама и.
                      Да ти кажа колега и аз съм се решил да правя remap на Бравата.Мисля че е по-добре от чип,а и по-евтино.До сега само добри отзиви съм слушал за remapa-a от колеги, така че според мен действай смело,но само при положение че ти е изрядна колата. :D

Коментар

janyboy написа:
                        messiahjtd написа:
                        Колега,турбината на Пунто,Браво-а или Мареа ЖТД не се пуска или спира.Турбината се върти от студеният въздух,който идва от кулера от една страна и от изгорелите газове от друга страна и то през цялото време,докато работи двигателя.Така че единственият начин да ти спре турбината на 2900 оборота е да спреш двигателя (говоря за технически изрядно турбо).Това че ти не усещаш да кажем ускорение след 2900 не значи че ти е спряла турбината.Това е според мен де.Не съм чак толкова запознат.Ако има по-компетентни колеги нека да се изкажат.Всъщност не разбрах какъв е проблема с твойто Пунто.
                        рязко спира на 2900 имам един леко цепнат маркуч на интеркулера ма нещо не вярвам да е от него а и не искам много са скъпии основния въпрос ако може някои да ме светне за чип тунинга!
                        PUNTO

Коментар

janyboy написа:
                          messiahjtd написа:
                          колеги аз твърдо съм решил да я чипвам но незнам има ли разлика кои ти я чипва аз намерих някав за 450лв 25коня на пунто 19жтд имам и друг за 300 и тука четох за 150ремап кажете моляви какво да пражя много искам да я чипна ма многоооои няма ли да се преебе мама и.
                          Да ти кажа колега и аз съм се решил да правя remap на Бравата.Мисля че е по-добре от чип,а и по-евтино.До сега само добри отзиви съм слушал за remapa-a от колеги, така че според мен действай смело,но само при положение че ти е изрядна колата. :D
                          ми мен ме офертираха за коня25 и ми се струва хтра а тоа ре мап нешто имам чуството че са 7- 8 коня мах утре ще звунна за чипа и ще го разпитам и ще се моля да не ме излуже за негова полза!
                          PUNTO

Коментар

messiahjtd написа:
                            ми мен ме офертираха за коня25 и ми се струва хтра а тоа ре мап нешто имам чуството че са 7- 8 коня мах утре ще звунна за чипа и ще го разпитам и ще се моля да не ме излуже за негова полза!
                            Значи за ЖТД мотори с ремап може да се вдигне мощността и въртящия момент с до 30 %, което си е доста добре. Абе да ти кажа аз разлика голяма между чип и ремап не виждам освен това че при чипа се сменя самият носител на софтуера,демек чипа ,а при ремапа фабричният чип се изтрива и се записва оптимизирания софтуер.Така си мисля де.И наистина мисля че ремапа е по-добрият,по-евтиният и по-безопасният начин на тунинг.Но мисля че се прилага само на по-новите коли-след 99 г. по OBD (on board diagnostic) порта.

Коментар

messiahjtd написа:
                              ...рязко спира на 2900 имам един леко цепнат маркуч на интеркулера ма нещо не вярвам да е от него а и не искам много са скъпи...
                              Вземи си оправи маркуча Много ясно, че със сцепен въздуховод нямам как да ти надува достатъчно Евтини части по тоя двигател почти няма. Трябва да си бил наясно с това, когато си я купувал
                              _______
                              146 JTD

Коментар

trustworthy е абсолютно прав.@janyboy и @messiahjtd - колеги чип и ремап е едно и също, просто на някои коли паметта (чипа), на който е записан софтуера не може да се препрограмира и затова трябва да се смени. На други (като такива с JTD), съдържанието на чипа се презаписва без той да се сваля. За JTD няма чип, прави се само ремап. messiahjtd кой ти е предлагал чип за тази кола, много ми е интересно. Може би човека само така се е изразил, а е имал предвид ремап.
                                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Working...
                                X