2she написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Чип туниг" - митове и реалност
Collapse
X
-
В Италиански сайт прочетох преди време че съедитителя на Bravo/Brava/Punto 1.9JTD неможе да устои на повече от 250Nm!,макар че мотора може да генерира и повече. По-наблюдателните от вас са забелязали,че 1.9 JTD 105 при Alfa Romeo 145/146.....е фабрично 255Nm и там съединителя е друг.Punto 1.9 JTD
Коментар
-
marryboy написа:В Италиански сайт прочетох преди време че съедитителя на Bravo/Brava/Punto 1.9JTD неможе да устои на повече от 250Nm!,макар че мотора може да генерира и повече. По-наблюдателните от вас са забелязали,че 1.9 JTD 105 при Alfa Romeo 145/146.....е фабрично 255Nm и там съединителя е друг.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Кажете, нещо за маховика или не знам един ли са два ли са. Какво представляват и какви признаци проявяват при някакво износване. Щото мен съединителя ми е чисто нов валео френски. Един месец търсих френски, а не турски след като купих колата. А колата тресе на по-високи предавки, като се натисне педала до край, което нямаше преди чипосване. Тоест колата тресе яко точно в тия усложи в които е най-натоварен двигателя и не знам може би маховика. Съединителя не буксува със сигурност, но може ли той да тресе без да буксува. Насочиха ме, че може проблема да е в маховика при по-ниските и средни обороти 1900-2600 точно, когато колата влиза в максимален въртящ момент и е натоварена максимално на високи предавки и особено в баир с газ до край.
Коментар
-
Crusader написа:Ако тресе, по веротно проблема да е другаде /радиално биене на гума ли дебалансирана полуоска.../_______
146 JTD
Коментар
-
Така е само дето при ниски натоварвания няма да се усеща, скоро попаднах на подобен проблем и тресеше само около 2000-2500 оборота на 5 скорост, оказа се точно радиално биене на гума. Елементарната проверка е размяна на задни и предни гуми.Не виждам как ще дебалансирате маховик, освен ако не се опитвате да го олекотявате. А тая работа с попадането в локвата не ми се вярва щото за да понесе удар маховика трябва да се счупи първо кожуха маховика....не казвам че е невъзможно а че е малко вероятноLancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
Извинявам се предварително,че задавам тъпи въпроси,но...малко ми е любопитно...Как карате вашите дизели?Дизела е ниско оборотна кола...до колкото знам не трябва да се прекалява с оборотите и...проблем ли е ако се поизцежда малко повече на всяка скорост като на пример...ще започна от 2ра - 4000 об. мин. 3-та същото и вече нататъка зависи Ниама ли мн бързо да се издуха двигателя ? До колко да настъпвам? 3000 ? 3500 ? Ще е хубаво да попрочета няколко мнения и знам , че не трябваше тук да пиша за това,но ... тук вече написах а и не намерих никъде подобно нещо...Ами ако и направя " ремап " ? Мисля ,че оборотите пак не трябва да са мн високи?Една бензинка мога да и давам " седжак " колкото искам,не че на дизела не мога,но това не вреди ли ?Искам да знам повече за това за да си запазя колата жива и здрава.Мерси за отговорите,с удоволствие ще чета.Поздрави,вечно неразбиращия tupanar )
Коментар
-
@tupanarПрочети из дизел-раздела. Писано е много по темата. В общия случай си караш до към 3-3.2к оборота, ако бързаш. Иначе сменяш на 2-2.2к об и си свиркашCrusader написа:...Не виждам как ще дебалансирате маховик, освен ако не се опитвате да го олекотявате. А тая работа с попадането в локвата не ми се вярва щото за да понесе удар маховика трябва да се счупи първо кожуха маховика....не казвам че е невъзможно а че е малко вероятно_______
146 JTD
Коментар
-
Колеги призовавам ви :D :D :D ...така де нещо се разсеяхте и коментари по тази толкова наболяла тема няма!!!Интересно ми е ,какви са по-задълбочените ви наблюдения върху работата на JTD-то с ремап. Имам предвид,какво ще кажат колегите извършили този ъпдейт на компютъра си!?Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Jimy написа:Колеги призовавам ви :D :D :D ...така де нещо се разсеяхте и коментари по тази толкова наболяла тема няма!!!Интересно ми е ,какви са по-задълбочените ви наблюдения върху работата на JTD-то с ремап. Имам предвид,какво ще кажат колегите извършили този ъпдейт на компютъра си!?
Коментар
-
Red Storm май беше от пловдив, защо не се срещнете и да покараш чипнато браво, пък сам ще направиш изводите. Аз си залагам колата за това че разхода не се повишава ако караш спокойно, или ако караш както преди, разхода няма да ти е по-висок от преди. При мен разхода беше 30.7 литра гориво за 632 километра от софия до русе и обратно, със съвсем малко градско, и СЕРИОЗЕН теч на гориво, заради който за тези 600 км е изтекло поне 1 литър На всеки 2 секунди си падаше по капка нафта , пък който иска да смята. А най-точния пример е vsd - с всичките ръчки и градско (софийско) каране - 6.7 /100 . Какво повече искаш да знаеш Jimy? Наклони които преди ги изкачвах на дадена предавка, а на следващата не можех, сега ги взимам на следващата с лекота, без да настъпвам педала до долу. За момента едно от карета явно не е издържало, потропва при пълен завой. Не знам някой досега да не е останал доволен.
Коментар
-
ogi28b: ти сигурен ли си в цитираните стойности на разход? защото според моят калкулатор излиза, че Брава-та ти гори 4.69л/100 или 11.89лв/100км... Хм, ако е така - отивам се ремапвам и азSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар