Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.9 JTD гасне насред пътя, помощ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo 1.9 JTD гасне насред пътя, помощ...

Колеги, моля за помощ и мнения по следния въпрос:Взех на баща ми Bravo 1.9 JTD, супер готино и запазено, двигател в чудесно състояние. Тръгнах да му го карам към Русе от София. Минах 287 км и...Първо както бях със 110 км/ч изгасна за 1 секунда и после се запали сама в движение. След 2-3 минути, обаче, изгасна съвсем. Отбих до пътя. Давам контакт, таблото светва, инжекцията не угасва. Въртя въпреки това, нищо... Спрях да въртя, само давам контакт 4-5 пъти, инжекцията пак свети. По едно време ме хванаха бесовете след 10-15 минути, пак завъртях и запали. Прибрах се в Русе. Отворих да му показвам колата, запалих я, след 5 минути работа на празни обороти пак изгасна. Пак запали след няколко опита НО на светеща инжекция. След като запали инжекцията си изгасва веднага и колата през цялото време когато не прави този номер работи наистина чудесно. Та ако някой има научно доказуема хипотеза нека си даде мнението, моля ви спешно ...Темата е за раздел Дизелови двигатели.Модераторски екип на fiat-bg.org
    She was only a whisky maker but he loved her still.

според мен има нещо което дава на късо и губи контакт в един момент, така както го описваш ми се струва че е горивната помпа, закарай я на диагностика
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Колега хвърлете един поглед на помпа високо налягане...Колата може да е била запазена много...но по някой път се случва и при чисто нови коли...
      ...

Коментар

След дълъг престой в един много натоварен сервиз в Русе, поне засега се оказва, че датчика на коляновия вал го бил спирал. Смениха му датчика на баща ми, днес й прави ходови изпитания 60-70 км и колата поне за момента се държи прилично. Дано е било това.
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Колега, щом ти е светвала лампата значи в паметта има регистрирана грешка.Най сигурният начин е да се прочете и да се види от какво се получава.Дано са направили това в сервиза ...

Коментар

ilkor написа:
            Колега, щом ти е светвала лампата значи в паметта има регистрирана грешка.Най сигурният начин е да се прочете и да се види от какво се получава.Дано са направили това в сервиза ...
            Предполагам,че са го направили.Иначе трудно биха се насочили точно към СКР-датчика.Още повече,че дефекта е много неприятен.Ту работи ,ту спира.....

Коментар

Колега, само един съвет от мене: в Русе избягвай големите сервизи с големите имена.Опита ми говори, че е по-добре да си закараш колата някаде където имат желание да работят а не само да претупат работата.Дано се размине само с този датчик!
              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

От 2 дни имам подобен проблем, но при мен не свети лампа за регистрирана грешка. В събота заредих РомПетрол дизел и заминах извънграда. Всичко беше ОК. В Неделя се прибрах до Варна, след малко занимавки се качвам в колата, въртя и не пали... След 4-5 опита си запали. Няколко часа по-късно направи същия проблем... Реших, че е редно да сменя горивния филтър и го направих вчера. Всичко беше ОК, до минаването на около 600 метра след сервиза - изгаснах и никакви надежди за палене - ток и гориво в изобилие. След 15мин почивка и извикани хора да помагат да я дръпнем - запали. Целия ден след това си палеше ОК. Няма индикация за грешка.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

kolegi mnogo se izvinvam no moqta marea 2.4jtd ima sxoden problem kogato natisna pedala na gasta do krai kolata ugasva i izpisva visoko nalqgane v reikata na reila ,molq ako nqkoi moje da pomogne da mi pi6eИзбягвай латиницата колега.Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Working...
                  X