Добре де вий до истината явно няма да стигнете.Поне няма да е скоро.Всеки си държи на своето,пък на мен ми е интересно кое е правилното рвшвние.Мога само да орговоря със следния въптос: Защо всичките ми познати които са надъхани по гонки,когато слагат чип на моторите си,задължително си купуват тъй наречения КИТ.Последния включва турбина,глава с клапани,съединител от по над 10-15000 лева,бутала с биели комплект,разпр.вал и други нямои части още?Явно не става само с чип.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ относно моята каръшка Брава JTD
Collapse
X
-
iuly_vn написа:Добре де вий до истината явно няма да стигнете.Поне няма да е скоро.Всеки си държи на своето,пък на мен ми е интересно кое е правилното рвшвние.Мога само да орговоря със следния въптос: Защо всичките ми познати които са надъхани по гонки,когато слагат чип на моторите си,задължително си купуват тъй наречения КИТ.Последния включва турбина,глава с клапани,съединител от по над 10-15000 лева,бутала с биели комплект,разпр.вал и други нямои части още?Явно не става само с чип.
Коментар
-
iuly_vn написа:Добре де вий до истината явно няма да стигнете.Поне няма да е скоро.Всеки си държи на своето,пък на мен ми е интересно кое е правилното рвшвние.Мога само да орговоря със следния въптос: Защо всичките ми познати които са надъхани по гонки,когато слагат чип на моторите си,задължително си купуват тъй наречения КИТ.Последния включва турбина,глава с клапани,съединител от по над 10-15000 лева,бутала с биели комплект,разпр.вал и други нямои части още?Явно не става само с чип.
Коментар
-
vsd написа:iuly_vn написа:Добре де вий до истината явно няма да стигнете.Поне няма да е скоро.Всеки си държи на своето,пък на мен ми е интересно кое е правилното рвшвние.Мога само да орговоря със следния въптос: Защо всичките ми познати които са надъхани по гонки,когато слагат чип на моторите си,задължително си купуват тъй наречения КИТ.Последния включва турбина,глава с клапани,съединител от по над 10-15000 лева,бутала с биели комплект,разпр.вал и други нямои части още?Явно не става само с чип.
Коментар
-
@Stefan HadjovЗдравей, колега, пак съм аз Да те питам, защо все тъй ми избягваш моите въпроси и до сега не си отговорил с цифри, както аз правя?Какво ще кажеш за тези цифри?Преди чип:209 Nm1950 rpm75 kW4110 rpmСлад чип:312,2 Nm2139 rpm 94,6 kW3606 rpmИзмерено на един стенд, супер независимо, просто поредната маймуна на клона! И това с точност под 0.5%И искам да ти кажа, че аз въобще не се занимавам с това, просто съм един любител, наблюдател и не предлагам такъв вид услуги, така, че нямам абсолютно никакъв интерес да измислям, за да печеля от това.А и предложението ми важи, ако искаш да се "чипирам" и да вземеш да изкараш 8-10 хиляди левчета от това, щом си заставаш зад твоите думи и си убеден, че няма да натоваря върху моя двигател поне 30кс, както писах! Искам и да уточня, че турбината ми е без ел. управление никакво - още по-добре за теб!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:@Stefan HadjovЗдравей, колега, пак съм аз Да те питам, защо все тъй ми избягваш моите въпроси и до сега не си отговорил с цифри, както аз правя?Какво ще кажеш за тези цифри?Преди чип:209 Nm1950 rpm75 kW4110 rpmСлад чип:312,2 Nm2139 rpm 94,6 kW3606 rpmИзмерено на един стенд, супер независимо, просто поредната маймуна на клона! И това с точност под 0.5%И искам да ти кажа, че аз въобще не се занимавам с това, просто съм един любител, наблюдател и не предлагам такъв вид услуги, така, че нямам абсолютно никакъв интерес да измислям, за да печеля от това.А и предложението ми важи, ако искаш да се "чипирам" и да вземеш да изкараш 8-10 хиляди левчета от това, щом си заставаш зад твоите думи и си убеден, че няма да натоваря върху моя двигател поне 30кс, както писах! Искам и да уточня, че турбината ми е без ел. управление никакво - още по-добре за теб!
Коментар
-
ilkor написа:Колега, в JTD105 двигателя няма такъв соленоид.Това че текста е на английски не го прави по достоверен_______
146 JTD
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:@vsdKoлега,повтаряш моите думи.Естествено,че хрдуер-тунинга изисква нов софтуер.И така се прави.... И сега за още едно нещо,което казах и не го предавай от твое име.Казах,че при двигателя 1,9 ЖТД-115 кс нещата са съвсем други.Там турбината е софтуерно регулируема и може да се постигнат коренно различни резултати.
Коментар
-
vsd написа:...Въпроса ми е - на stilo 115 к.с. след като софтуера управлява налягането на турбината, защо то не може да се вдигне. Аз не виждам проблем. По този начин би могла да се вдигне мощността на двигателя, макар и да е с 20 к.с.Ти твърдиш че изобщо не може на никакъв двигател да се вдигне мощността само със смяна на софтуера или говориш само за bravo 1.9 jtd. За вдигането на налягането на турбината ми е ясно че го казваш за bravo 1.9 jtd 182B4.000, но за другото се обърках вече.vsd написа:...И още нещо - може ли "механично" да се повиши налягането на турбото на 1.9 jtd 182B4.000 без да се подменя с друга турбина._______
146 JTD
Коментар
-
Ето още малко текст на английски от недостоверен източник:Thе variable geometry turbine fitted to some engines is a different setup to ordinary turbo’s. Ordinary turbo’s do have an electro-mechanical boost solenoid, but on variable geometry systems there is an additional solenoid to control the angle of the vanes in the turbo as well._______
146 JTD
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Съгласявам се на всичко,но трябва да ми се докаже теоритично,че е така.На нищо не вярвам,освен на теорията.Когато аз в определени ситуации нямам подготовката да докажа нещо казвам: не съм убеден,така се говори.
Коментар
-
Blue написа:Stefan Hadjov написа:Съгласявам се на всичко,но трябва да ми се докаже теоритично,че е така.На нищо не вярвам,освен на теорията.Когато аз в определени ситуации нямам подготовката да докажа нещо казвам: не съм убеден,така се говори.
Коментар
-
Crusader написа:Въпрос, понеже не съм на ясно 2.4 ЖТД 100 Квт с променлива геометрия на турбината ли е или не?Подозирам че е, щото тоя мотор в последните си версии е някъде към 170 кончета, но не съм сигурен дали не е имало и хардуерно вмешателство.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар