vsd написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ относно моята каръшка Брава JTD
Collapse
X
-
EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
-
itan75 написа:vsd написа:Преди, а и след ремапа при форсиране на място какъв бууст имаш.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:itan75 написа:vsd написа:Преди, а и след ремапа при форсиране на място какъв бууст имаш.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Колега, ти май ни мислиш за ИДИОТИ??? Ти все едно ми казваш че вана която побира 200 литра, ти я пълниш с 245 литра преди да прелее? Ебах тая вана!! Много моля! Само за сравнение да ти кажа моята турбина на място направи 0.7 бара от веднъж И не само моята.Когато налягането трябва да е 0.7 на 2000 оборота, можеш да го направиш 0.9 например, но когато имаш уейстгейт на 1 бар, да ми кажеш че от 1 бар си вдигнал на 1.4 бара, е ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ХЛАПЕ
Коментар
-
Колега, това е много добре, но има едно нещо.Има малък вариант при разни обстоятелства турбината да ти прави по-бавно необходимото налягане. При бавно увеличение на налягането се стига предела, когато гейта отваря малко по-рано и тогава нямаш нещо като "разтоварване" на турбината а просто се шунтира. Това като супер грубо изказване от моя страна. Както и преди съм казвал и има спорове, при чисто механично управление на турбината просто няма как да държи по-високо налягане от преди. При "шут" на турбината както се прави при ремапа, за момент може да се постигне по-високи резултати, които отчиташ и по буст уредчето, но продължителното натоварване след отваряне на гейта просто няма как да се увеличи без механична намеса.Просто можеш ли да дадеш колко бара ти е показвало на пълен товар - да речем на 5-та скорост след 3000 оборота и то стабилно налягане преди мапа и съответно след мапа. Много се съмнявам да е различно, освен ако преди това не си имал проблем, и просто не е вървяла колата, както би трябвало да върви.Не ми се гледа данните оригинално по каталог, но именно при оригинално 105кс вариант турбината прави 1.05 бара по каталог, като преди разтоварване е от порядъка 1.15. Точно това са и резултатите написани от теб, както споменах по спомен а сега ме мързи да проверявам с точност А до това кой и къде ако искаш да прави мап, то всеки си решава. Аз няма да правя реклами на никой, както и няма да да правя анти реклама. За някой мапа си е супер глупост, за други не е. Просто има разни хора - разни идеали.А до това - наду я до 1.5атм и компютъра заби :P - нямаше ли някъде ctrl+alt+del та да се рестартира? И ако просто компютъра я реже дори и да е постигнал такъв резултат, то защо въобще човека, който я е правил може да се каже, че е читав мапар при положение, че най-вероятно ЕКУ-то и е резнал тока, за да не се самоунищожи? Все пак нали мапъра знае какво в кой момент става, че да направи така всичко да работи ако ще и с 10атм да я надуе.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
itan75 написа:...................Сега обаче след ремапа не съжелявам изобщо видях както казваше БО,че ремапа променя и налягането в механичната турбина.
Коментар
-
ogi28b написа:............. Ти все едно ми казваш че вана която побира 200 литра, ти я пълниш с 245 литра преди да прелее?.........
Коментар
-
ogi28b написа:Колега, ти май ни мислиш за ИДИОТИ??? Ти все едно ми казваш че вана която побира 200 литра, ти я пълниш с 245 литра преди да прелее? Ебах тая вана!! Много моля! Само за сравнение да ти кажа моята турбина на място направи 0.7 бара от веднъж И не само моята.Когато налягането трябва да е 0.7 на 2000 оборота, можеш да го направиш 0.9 например, но когато имаш уейстгейт на 1 бар, да ми кажеш че от 1 бар си вдигнал на 1.4 бара, е ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ХЛАПЕEX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:ogi28b написа:............. Ти все едно ми казваш че вана която побира 200 литра, ти я пълниш с 245 литра преди да прелее?.........EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
itan75 написа:Stefan Hadjov написа:ogi28b написа:............. Ти все едно ми казваш че вана която побира 200 литра, ти я пълниш с 245 литра преди да прелее?.........SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
itan75 написа:Stefan Hadjov написа:ogi28b написа:............. Ти все едно ми казваш че вана която побира 200 литра, ти я пълниш с 245 литра преди да прелее?.........Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар