Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плюсове и минуси Мареа Комби TD и JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Плюсове и минуси Мареа Комби TD и JTD

Здрaвейте!От известно време по цял ден се ровя из форума и търса конкретно да прочета едно просто нещо..., а то е:РАЗЛИКАТА ( +; - ) МЕЖДУ : ФИАТ МАРЕА КОМБИ(УИКЕНД) 100 TD И ФИАТ МАРЕА КОМБИ(УИКЕНД) 105 JTD... , а предполагам , че е лесно... разход на 100 км при 80до 110 км/ч; разход градско и т.н. цени резервни части аз за данъка си сметнах, че заради тези 3-4 киловата разлика, данъка скача с 80-90 % (по сегашните наредби, които може и да се променят)Благодаря !МодерираноЗаглавието е променено за по-лесно ориентиране на потребителитеМодераторски екип на fiat-bg.org

за данъка си прав - приблизително 30 срещу 130 при сегашното положениеиначе (може и да знаеш) че 105 к.с. е по-модерния двигател - комън-рейлтози от 100 к.с. си е класическия турбодизели двата са качествени и надеджникомън-рейла е по-вървящ, ако мога така да кажа и по-икономиченточни цифри...трудна работа особено с това движениено мисля че спокойно може да се каже че JTD e с 10-на % по-икономичен от TDза специфични части по мотора цени не мога да ти кажано примерно се препоръчва JTD да се кара с малко по-хубаво смасло (20-на лева разлика на смяна)иначе окачване, спирачки и подобни - цените са много приемливи
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

С две думи танту за кукуригу.И двата мотора според мен са добри ,но все пак JTD си е класика.Относно разликата в данъка и цената на маслото то мисля ,че ще се изплати от по малкия разход около 1 литър на 100 км.Притеснителен е факта с многото електроника ,но все пак това е бъдещето.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

в големите студове като имаш напредвид ,че не ми е загряла колата добре и спирам ,засичане пълно,пълно при 800 километра само градско ми даде 7.4 разходсега е по топло и ми даде 6 разход при 1000 километра от които имам 250 извън градскотака ,4е сам си направи сметкатано само как върви
        Fiat Marea Weekend ELX 1.9 JTD

Коментар

Лятото, при температура от 38 градуса, климаторник на 22 градуса, средна скорост 90км/час, извънградско - разход 5.5л/100км. Ако тампоните на двигателя са ОК звукът който се чува няма нищо общо с дизелите В общия случай - ако пак купувам кола и не знам какво търся - пак ще е FIAT Marea Weekend 1.9JTD Щото ме кефи как гледат автотърговците
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Искам да попитам ,дали е възможно FIAT MAREA 1.9 JTD ,със сменени филтри и всички консумативи да даде разход за нормално каране 10л./100км?Като се има в предвид, че турбото си е наред, двигателя си е ок-в смисъл че не пуши синьо и си има компресия.

Коментар

Да, възможно е! Аз съм правил такъв разход при 30см сняг и каране само на 3-та с 3500-4000оборота. При нормални условия категорично е незвъможно да даде такъв разход.
              Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

silverback написа:
                Искам да попитам ,дали е възможно FIAT MAREA 1.9 JTD ,със сменени филтри и всички консумативи да даде разход за нормално каране 10л./100км?Като се има в предвид, че турбото си е наред, двигателя си е ок-в смисъл че не пуши синьо и си има компресия.
                иизвънградско - абсурдградско - напълно възможно и нормално (натоварен трафик)
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                X