Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАКВО ПРАВИ ТД 100 С ПОВРЕДЕНА УМНА ДЮЗА

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

КАКВО ПРАВИ ТД 100 С ПОВРЕДЕНА УМНА ДЮЗА

Как може да се рзбере дали е повредена умната дюза какво трябва да показва съпротивление и колко или напрежение

Re: КАКВО ПРАВИ ТД 100 С ПОВРЕДЕНА УМНА ДЮЗА

васил василев св написа:
    Как може да се рзбере дали е повредена умната дюза какво трябва да показва съпротивление и колко или напрежение
    Не знам кой измисли това име "умна дюза".Защо умна,не ми ясно.За някой сигурно наистина е умна.В техническата терминология е "injector needle lift sensor"или в буквален превод датчик с повдигаща се игла.При неработещ двигател съпротивлението и е 80-120 ома.На празен ход сигнала прекъсва от нея с 1/2 от честотата на двигателя.Това е гаранция,че работи коректно.Измерването става с най обикновен мултицет.При липсващ сигнал от този датчик двигателя преминава в авариен режим и работи по твърда програма по предварение на шприца.

Коментар

Re: КАКВО ПРАВИ ТД 100 С ПОВРЕДЕНА УМНА ДЮЗА

васил василев св написа:
      абе най-добре си кажи какъв ти е проблема , а не да пускаш 100теми с заглавия "Какво прави ТД100 с повреден ХХХХХ"

Коментар

тд100

Трудно пали и прекъсва пуши бяло и според мен си мени центровката но по какъв начин незнам

Коментар

Колега гледал ли си дали не смуче въздух от някъде. Ако не си сменял скоро горивния филтър си го смени. Имах подобен проблеми с друга кола и беше от горивния филтър.
          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

"Умна дюза" е защото е с датчик, който при останалите 3 липсва при ТД 100.Когато умната дюза е повредена нещата са трагични - при мен като се повреди колата палеше нормално, но след 3-4 мин. колата рязко загубва всякаква мощност и започват да излизат кълба дим от алспуха. Ако изгасиш при това положение колата и я запалиш пак, отново ще имаш 3-4 мин. нормална работа и след това пак губи мощност и пуши много. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...рудното палене може да е заради повреден авансатор/ел.клапан - честа повреда при ГНП Лукас.

Коментар

doofiat написа:
              "Умна дюза" е защото е с датчик, който при останалите 3 липсва при ТД 100.Когато умната дюза е повредена нещата са трагични - при мен като се повреди колата палеше нормално, но след 3-4 мин. колата рязко загубва всякаква мощност и започват да излизат кълба дим от алспуха. Ако изгасиш при това положение колата и я запалиш пак, отново ще имаш 3-4 мин. нормална работа и след това пак губи мощност и пуши много. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...рудното палене може да е заради повреден авансатор/ел.клапан - честа повреда при ГНП Лукас.
              послушай колегата няма да сбъркаш.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

здражеите колеги и ас имам подобен проблем колата ми пуши 4ерно и гори грацко кам 10-11 литра мойе ли да е от таиа дуза??

Коментар

Ти поне си по-близо до Ямбол.Уговори си среща да си решиш проблема.

Коментар

k_tochev написа:
                    здражеите колеги и ас имам подобен проблем колата ми пуши 4ерно и гори грацко кам 10-11 литра мойе ли да е от таиа дуза??
                    може да е от таиа "дуза",но може да е и от дуго............

Коментар

абе ненма колеги от какво е ама колата си има мошност жаржи си обаче много пуши и горенето си е добро ходих да и гледат помпата и дузите ама нее от тиах просто ако имате идеиа кажете и вув краен случаи ще прескоча до ямбол

Коментар

Фиат

Съпротивлението на здрава дюза наистена трябва да е около ~100-110-120 Ом. Това е изпитано изпробвано.

Коментар

Working...
                        X