Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали е вярно...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дали е вярно...

Здравейте!Мисля да си купувам Мареа Уикенд(комби) и се чудя с кой мотор...?хем ме заболя главата да чета и вече почти си бях направил изводи разни и попаднах на това...."...Изброеното дотук се отнася в пълна сила и за монтираните на Marea турбодизели. Изключение прави само нестабилната работа на празни обороти. Двата вариант на 1.9-литровия агрегат развиват соътветно 75 и 100 к.с., а големият с работен обем 2.4 л. - 124 коня. Особени проблеми с тях не са отчитани, стига да не се смята разходът на масло от 0.8 литра на 1 000 км...." 0.8 л/1000 км значи 8 литра на 10000 ...????????? това дали е вярно или е пропусната една нула....та какво да си мисля......Благодаря ви!

тва да не си го чел в ФВ-форума? Или да е писано от немец? Ако избираш дизелов мотор - определено комън-рейл двигателя трябва да търсиш. ЖТД 105, 110, и кой беше следващия, 130 май, са все силни мотори, стига да попаднеш на запазен и редовно поддържан двигател.

Коментар

ogi28b написа:
      тва да не си го чел в ФВ-форума? Или да е писано от немец? Ако избираш дизелов мотор - определено комън-рейл двигателя трябва да търсиш. ЖТД 105, 110, и кой беше следващия, 130 май, са все силни мотори, стига да попаднеш на запазен и редовно поддържан двигател.
      Тук го четох, във " Често задавани въпроси..."Има тема за Мареа на староАз честно казано не искам много силен мотор, а по-скоро издръжлив и с по-малък разходаз сега карам VW 1.6 Д и вече съм отвикнал да изпреварвам...!!!А и никой не казва разхода на тези различни мотори в Мареата комбиТа ако може некви литри на 100 км ......Благодаря!

Коментар

ми покрай турбото харчи - ма чак толкоз....и по добре си вземи жтд ако имаш пари
        Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
        Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
        Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Master28 написа:
          аз сега карам VW
          Искрено ти съчувствам. В тоя ред на мисли - аз един-единствен път карах VW.

Коментар

За 2000 километра откакто карам бравото, ТД 100 мотора не ми е дал никакъв разход на масло но мисля че JTD то е по добър.Но както споменаха по горе зависи на какво ще попаднеш!
            FIAT BRAVO 1,9TD 100

Коментар

pepo_bgf написа:
              За 2000 километра откакто карам бравото, ТД 100 мотора не ми е дал никакъв разход на масло но мисля че JTD то е по добър.Но както споменаха по горе зависи на какво ще попаднеш!
              Ти пък за 2000 км ако си направиш изводи за разход на масло не е добре какво остава за тези като нас с по 60000 откакто ги управляваме тези италианки.Колега от смяна до смяна ще карам без дори да отворя капака за проверка на течности вече толкова му имам вяра на автомобила.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Верно е че така пише в книгите, ама и аз карам Марея ТД100, както ми прокапва от капака на клапаните, вече 4000 км. навъртях, повечето градско, от мах като налях маслото сега е на 2/3 на сондата. Това е доста по- малък разход от 0.8 / 1000. На кое да вярвам- на книгата или на очите си :D
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

За 12 000 км само 2 мм беше паднало от максимума !
                  Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
                  Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

Do dido lubenov

и на мен това 0.8 малко като за ремонт ми прилича, ама...като твоята кола мисля да си купя....горе-долу колко лева е разликата с другия мотор 1.9 jtd ..???

Коментар

Нямам идея, колко е по скъпо с 1.9 jtd, обаче те са по-нови, така че ... :D
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

И аз като мислих да купувам Мареа-та, някъде прочетох тая глупост и за малко заради нея, да се откажа. И наистина, в същото писание се казваше и че тия мотори не правят(дано и занапред да е така) проблеми. При мен има горене на масло, но(за сега) от mах за 10000, мисля че ще мога да изкарам без доливане. Аз обаче държа нивото да е поне на 2/3.
                        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Бре.. ТУРБО дизел да не гори ГРАМ масло интересна работа Няма такъв момент. Ако колата не гори маслото то тогава значи няма никакво смазване. Ако на добър мотор сложиш 15/40 е верно че няма да изгори нищо. Като сложих 5/40 тогава 300-4000 грама на 10000км си е нормално, та дори и 600 грама ако настъпаш много. При мен немога да преценя колко изгаря аз го пълня до горния край на шиша и като отида за смяна е на половината между горната граница и средата на шиша.
                          Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Тази норма от 0,8 е допустимата която не трябва да се превишава.За бензиновите двигатели същата е 0,3 литра на 1000 км.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Дали е вярно...

Master28 написа:
                              Здравейте!Мисля да си купувам Мареа Уикенд(комби) и се чудя с кой мотор...?хем ме заболя главата да чета и вече почти си бях направил изводи разни и попаднах на това...."...Изброеното дотук се отнася в пълна сила и за монтираните на Marea турбодизели. Изключение прави само нестабилната работа на празни обороти. Двата вариант на 1.9-литровия агрегат развиват соътветно 75 и 100 к.с., а големият с работен обем 2.4 л. - 124 коня. Особени проблеми с тях не са отчитани, стига да не се смята разходът на масло от 0.8 литра на 1 000 км...." 0.8 л/1000 км значи 8 литра на 10000 ...????????? това дали е вярно или е пропусната една нула....та какво да си мисля......Благодаря ви!
                              Това не е точно така, понеже никъде няма официални данни за разхода на масло на конкретен мотор, при определени условия на експлоатация!Тези стойности са съвсем ориентировъчни и много зависи от състоянието на мотора, режима на каране и качеството на маслото, но в никакъв случай на практика не е повече от 0.3- 0.400Ако обаче се кара прилично, само с гъделичкане на газта, гарантирам ти, че няма да ти се наложи да доливаш до 10 000 км!

Коментар

Working...
                              X