Здравейте!Мисля да си купувам Мареа Уикенд(комби) и се чудя с кой мотор...?хем ме заболя главата да чета и вече почти си бях направил изводи разни и попаднах на това...."...Изброеното дотук се отнася в пълна сила и за монтираните на Marea турбодизели. Изключение прави само нестабилната работа на празни обороти. Двата вариант на 1.9-литровия агрегат развиват соътветно 75 и 100 к.с., а големият с работен обем 2.4 л. - 124 коня. Особени проблеми с тях не са отчитани, стига да не се смята разходът на масло от 0.8 литра на 1 000 км...." 0.8 л/1000 км значи 8 литра на 10000 ...????????? това дали е вярно или е пропусната една нула....та какво да си мисля......Благодаря ви!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали е вярно...
Collapse
X
-
ogi28b написа:тва да не си го чел в ФВ-форума? Или да е писано от немец? Ако избираш дизелов мотор - определено комън-рейл двигателя трябва да търсиш. ЖТД 105, 110, и кой беше следващия, 130 май, са все силни мотори, стига да попаднеш на запазен и редовно поддържан двигател.
Коментар
-
pepo_bgf написа:За 2000 километра откакто карам бравото, ТД 100 мотора не ми е дал никакъв разход на масло но мисля че JTD то е по добър.Но както споменаха по горе зависи на какво ще попаднеш!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Верно е че така пише в книгите, ама и аз карам Марея ТД100, както ми прокапва от капака на клапаните, вече 4000 км. навъртях, повечето градско, от мах като налях маслото сега е на 2/3 на сондата. Това е доста по- малък разход от 0.8 / 1000. На кое да вярвам- на книгата или на очите си :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
И аз като мислих да купувам Мареа-та, някъде прочетох тая глупост и за малко заради нея, да се откажа. И наистина, в същото писание се казваше и че тия мотори не правят(дано и занапред да е така) проблеми. При мен има горене на масло, но(за сега) от mах за 10000, мисля че ще мога да изкарам без доливане. Аз обаче държа нивото да е поне на 2/3.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Бре.. ТУРБО дизел да не гори ГРАМ масло интересна работа Няма такъв момент. Ако колата не гори маслото то тогава значи няма никакво смазване. Ако на добър мотор сложиш 15/40 е верно че няма да изгори нищо. Като сложих 5/40 тогава 300-4000 грама на 10000км си е нормално, та дори и 600 грама ако настъпаш много. При мен немога да преценя колко изгаря аз го пълня до горния край на шиша и като отида за смяна е на половината между горната граница и средата на шиша.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
Re: Дали е вярно...
Master28 написа:Здравейте!Мисля да си купувам Мареа Уикенд(комби) и се чудя с кой мотор...?хем ме заболя главата да чета и вече почти си бях направил изводи разни и попаднах на това...."...Изброеното дотук се отнася в пълна сила и за монтираните на Marea турбодизели. Изключение прави само нестабилната работа на празни обороти. Двата вариант на 1.9-литровия агрегат развиват соътветно 75 и 100 к.с., а големият с работен обем 2.4 л. - 124 коня. Особени проблеми с тях не са отчитани, стига да не се смята разходът на масло от 0.8 литра на 1 000 км...." 0.8 л/1000 км значи 8 литра на 10000 ...????????? това дали е вярно или е пропусната една нула....та какво да си мисля......Благодаря ви!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар