Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo TD 100 вдига обороти на празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo TD 100 вдига обороти на празен ход

Много често след изключване от скорост, колата вдига 1500/1600 оборота. Няма значение дали е загряла или студена, дали сам я натискал или не, когато реши сама си ги вдига. Чувал сам за моторчето което регулира оборотите на празен ход, но те са си нормални, малко над 900, което ме кара да мисля че не е там проблема. Ако някой се е сблъсквал с такова чудо, моля да помага
    Bravo TD100

А когато си в движение на скорост и ниски обороти него ли прави пак този номер все едно колата литва изведнъж сама без ти да подаваш газ ?
    Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
    Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

Провери дали евентуално горивната система "смуче" въздух от някъде.Да си сменял горивен филтър скоро ?
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Наистина и по време на движение съм я усещал, да повишава оборотчета. Горивния филтър го сменях преди около два/три месеца и след смяната му майстора не я беше обезвъздушил и не можеше да пали до скоро, но я обезвиздушихме и се оправи паленето. Сега си пали нормално но с тия обороти не знам какво да правя!
        Bravo TD100

Коментар

И при мен е така но вече не ми пречи , скоро мисля да е закарам на диагностика и там ще си каже какво и има само да намеря малко свободно време !
          Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

Имам Marea с TD100 повече от 2 години. Правеше ми тоя номер в началото. Имаше съмнения за въздух в горивната система, за проблем на регулатор в помпата? Правил съм диагностика, сменял съм филтъра, много ме дразнеше-точно същите 1500/1600 оборота. При мен с лекичко подаване на газ, или като я оставя ей така да си прави какво си знае, бързо падаха до нормалните. Един колега ме посъветва да започна с добавка STP. На две зареждания на резервоара сложих първо тъмно синята, после светлосинята. От това, или не знам от какво, нещата се пооправиха. Много рядко се опитва, но едва забележимо. От тогава насам на всеки 6 месеца слагам по веднаж от STP. Аз си мисля, че това е наистина проблем на регулатор в помпата.
            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

И при мен ги вдига за няколко секунди и после падат до нормалните. Може ли да се да се пипа този регулатор на помпата ?
              Bravo TD100

Коментар

И този проблем вече е решен. Проблема е бил, че са ми сложили филтър който не е за тази кола. Смених го, карах няколко дни и нито веднъж не вдигна обороти. Дано така да продължава :D
                Bravo TD100

Коментар

Имаш предвид горивния филтър ли ?
                  Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

TD_100 problemi s oborotite

Ave pi4ove i az imam go nqmam toq problem sas samostoqtelnoto vdigane na oboroti, oba4e kolata mi raboti na svobodna na malko nad 900 oborata.Smenix gorivniq filtyr predi nqkolko dni.Gori mi 10 na 100 v grada i izvyn grada vse taq.Nqkoi ima li si na ideq ot kakvo moje da e tova
                    Bravo TD_100 GT

Коментар

Working...
                    X