Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампата за подгрева мига, а свещите са здрави! РЕШЕНО!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампата за подгрева мига, а свещите са здрави! РЕШЕНО!

Колеги, имам следният проблем: Сутрин много трудно паля, 10 минути се мъча и след като запали, започва да мига лампата за подгрева на свещите. След това си пали без проблем, но сега е топло през деня. Викам си - изгоряла свещ. Отивам при моя майстор, мери свещите - здрави са. Предполага, че е релето, ама като не го знам къде е? Ще се ходи на електричар, но ако може да ми подскажете къде е това реле, да го огледам, да му почистя крачетата, знам ли. Като дам на контакт и изчакам да угасне индикацията още се чува цъкането на релето и не спира да цъка и не мога да запаля. Благодарен съм, ако някой ми помогне с инфо.
    Ex FIAT MAREA 1.9TD100 WEEKEND ELX '98
    FIAT PUNTO 1.2 75hp ELX'96

re

Отивам при моя майстор, мери свещите - здрави са
    Много теми има по въпроса. Свещи се свалят и гледат. Може да не е изгоряла, но да грее в задния си край. Което значи, че е за смяна.
    Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Релето се намира под акумолатора от вътрешната страна към купето. Дали подава и как подава можеш да измериш и на самите свещи. Сваля са акумолатора и стойката му и стигаш до релето. Провери захранването му и дано се разминеш само с малко човъркане. Успех!!!

Коментар

Компютъра следи освен дали са здрави, и съпротивлението на свещите.При мен мигаше лампата, октомври ходих на майстор и се оказа, че една е изгоряла.Смених я, но лампата продължи да мига.Преди седмица реших пак да ги проверя - 2 от 5 имаха по-високо съпротивление, но си работеха.Смених ги и чак тогава лампата угасна. Но проблеми с паленето не съм имал никога.
        Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
        Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
        Ex: Marea 2.4 JTD 2000
        Ex: Brava 1.6 1997
        Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Определено е бъгава свещ. Препоръчвам подмяна на 4-те. Аз лично не бих се чудил много - отивам и ги сменям, сигурно твоите са си "оригиналните"...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Не са оригиналните.Миналата година май месец сменях една пробила.Сега на 10.02 смених две изгорели.Симптомите бяха като сега-Трудно палене в студено време и след запалване реотана мига 30 пъти.Това последното е две седмици след смяната-на 24.02. започна да мига.Ще отида и на компютърна диагностика и ако не се хване и там проблема,ще ида при майстора си и ще го моля да ми смени всички свещи,нищо че казва че са здрави като ги мери.Има ли вероятност да не грее точно където трябва и затова да не мога да запаля.Това е само когато сутрин е студено,примерно в 6:30-7:30 часа,когато е -2 или +1 градуса,ако опитам в 10ч(10-13 градуса),няма проблем-пали от раз,нищо че е стояла цяла нощ на студ.

Коментар

Да. Възможно е свеща да показва, че е ОК, щото "майсторите" така ги мерят. Но аз лично винаги сменям пълният комплект свещи - последно - Денсо х 19.50 лв. бройката, 10 лв./монтаж на бройка. "Майстора" вика - "Ама те са ти здрави останалите, що да ги сменяме"... Питах го, той ли плаща и ...
              Steliyan's Life!

Коментар

и аз имах сащия проблем след запалване ми мигаше лампичката за подгрева около 28-30 пъти. Смъкнах ги прегледах ги и нищто не установих после запалих инямаше проблем.И все пак не можах да разбера от какво е но се управи.
                DRIFT maniq

Коментар

аз имах същия проблем. оказа се ,че кабела, които свързва свештите е протрит и дава на късо на блока .
                  Fiat Marea 1.9 td

Коментар

Смених свещите в един сервиз.Оказа се че 3 бяха изгорели,и аз се чудя че въртя по 30 мин. да запаля.Сложих 4 нови Искра(Словения),от магазина на КОСЕР,по 8.20лв парчето.Сега си пали от раз :D Благодаря на всички за съветите.

Коментар

Както се и очакваше - излязох прав
                      Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                      X