Колеги, имам следният проблем: Сутрин много трудно паля, 10 минути се мъча и след като запали, започва да мига лампата за подгрева на свещите. След това си пали без проблем, но сега е топло през деня. Викам си - изгоряла свещ. Отивам при моя майстор, мери свещите - здрави са. Предполага, че е релето, ама като не го знам къде е? Ще се ходи на електричар, но ако може да ми подскажете къде е това реле, да го огледам, да му почистя крачетата, знам ли. Като дам на контакт и изчакам да угасне индикацията още се чува цъкането на релето и не спира да цъка и не мога да запаля. Благодарен съм, ако някой ми помогне с инфо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампата за подгрева мига, а свещите са здрави! РЕШЕНО!
Collapse
X
-
Компютъра следи освен дали са здрави, и съпротивлението на свещите.При мен мигаше лампата, октомври ходих на майстор и се оказа, че една е изгоряла.Смених я, но лампата продължи да мига.Преди седмица реших пак да ги проверя - 2 от 5 имаха по-високо съпротивление, но си работеха.Смених ги и чак тогава лампата угасна. Но проблеми с паленето не съм имал никога.Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
Определено е бъгава свещ. Препоръчвам подмяна на 4-те. Аз лично не бих се чудил много - отивам и ги сменям, сигурно твоите са си "оригиналните"...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Не са оригиналните.Миналата година май месец сменях една пробила.Сега на 10.02 смених две изгорели.Симптомите бяха като сега-Трудно палене в студено време и след запалване реотана мига 30 пъти.Това последното е две седмици след смяната-на 24.02. започна да мига.Ще отида и на компютърна диагностика и ако не се хване и там проблема,ще ида при майстора си и ще го моля да ми смени всички свещи,нищо че казва че са здрави като ги мери.Има ли вероятност да не грее точно където трябва и затова да не мога да запаля.Това е само когато сутрин е студено,примерно в 6:30-7:30 часа,когато е -2 или +1 градуса,ако опитам в 10ч(10-13 градуса),няма проблем-пали от раз,нищо че е стояла цяла нощ на студ.Ex FIAT MAREA 1.9TD100 WEEKEND ELX '98
FIAT PUNTO 1.2 75hp ELX'96
Коментар
-
Да. Възможно е свеща да показва, че е ОК, щото "майсторите" така ги мерят. Но аз лично винаги сменям пълният комплект свещи - последно - Денсо х 19.50 лв. бройката, 10 лв./монтаж на бройка. "Майстора" вика - "Ама те са ти здрави останалите, що да ги сменяме"... Питах го, той ли плаща и ...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар