Stefan Hadjov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям разход, кажете добър сервиз за диагностика на дизел??
Collapse
X
-
A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
BO написа:Stefan Hadjov написа:BO написа:Stefan Hadjov написа:Към специалиста:Всичко което си написъл в последния ти пост се отнася за бензинов двигател.Ти пренасяш теорията на бензиновоя двигател върху дизеловия,а те са съвършенно различни.При диз.дв. не съществува парамеръра ламбда и никой не се интерисува от него.Имам в пред вид автом.производители.Ако някой се интерисуваше от него,щяха да поставят ламбда-сензор.И в най съвременните дизели такъв липсва.При дизелите ламбда е заместена от параметъра "smoke opacity"/в буквален превод-непрозрачност на пушека/ или както ние му казваме димност.Никога недей да споменаваш при дизелите думичките бедна,богата,нормална,ламбда,съотношение въздух/гориво и др.подобни.Защото там смесите са винаги бедни ако мога нагледно да се изразя.Конструкторите на бензинови дв.само могат да мечтаят да постигнат работата им на такива бедни смеси при които работи дизела.Темата е много дълга. И сега за дроселовата клапа.Казваш дизелите нямали.Но най съвременните имат.Първи поставиха такава Ууди и Фолкс.на моделите ТДИ,Мерцедес,НДИ на французите.Фиат постави такава през 2001 год. на Стило 1,9 ЖТД-115 к.с.на двигателя си под шифър 192.А1.Но тази дроселова клапа няма отношение към твоята ламбда,а работата и е ориентирана основно към турбината и ЕЖР-системата.Управлява се не от педала на газта,аот:intake manifold air control aktuator.Колегите които са по-навътре в темата ще разберът за какво става въпрос.Поздрави и успешен ден.
Коментар
-
ripper_pz написа:еи момчета от каде тръгнахме каде стигнахме.стига с тези клапи ламди и така нататък.кжете в кои сервиз да ида.кажето какво да кажа да ми проверят и да ми вземат парите та да си седна на за...ка и аз.мерси!!!M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар