Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям разход, кажете добър сервиз за диагностика на дизел??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Голям разход, кажете добър сервиз за диагностика на дизел??

Колата ми дава голям разход. Препоръчаите ми хубав сервиз за диагностика на дизели в София. Колата ми фиат пунто 1.7TD ’97 година
    FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Колко ти е разхода колега защото ми се струва ,че не си първия който се оплаква от този слабичък мотор?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

слаб мотор!!!!!е**си слаб мотор, аз като го купувах си викам 1.7ТД добре голем мотор!!!! абе как да ти кажа кам 10 даже и го подминава отива кам 11 ми се струва. Предложи някой сервиз за диагностика.
      FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Това на градско ли е?
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

да да градско е това и то него рачкам до 2000оборота а изван градско ми дава кам 7,5 подържам 100-110км и тук там изпредварвам ама рядко
          FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Ако си го засякъл от пълно-пълно, то тогава този разход е малко завишен.Ама ако го засичаш от пълнене до лампа, пак за 20лв и пак лампа, то тогава да знаеш, че 100% колата ти харчи нормално.Под нормално искам да кажа около 9 за чисто градско
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

дали?да вярно засичам от лампа до лампа, ама това 9 не е ли пак много все пак колата е към 1 тон а двигателя е 1700 кубика с турбо, все си мисля, че трябва да е към 7 или най-много 8 градско, а извън градско да е кам 5-6, поне аз така си мисля, ама ти разбираш кажи си мнението.
              FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

BO написа:
                Ако си го засякъл от пълно-пълно, то тогава този разход е малко завишен.Ама ако го засичаш от пълнене до лампа, пак за 20лв и пак лампа, то тогава да знаеш, че 100% колата ти харчи нормално.Под нормално искам да кажа около 9 за чисто градско
                Колеги 9 л. разход за тази кола е ненормално.Да не говориме за 10 и 11 л.Бензиновите коли с тази мощност харчат толкова а и по малко.Каква ви е ползата да карате дизелова кола с такъв разход.Дизеловия двигател поради това,че е с по-висок КПД трябва да харчи между 20-30% по малко от бензиновия при равни други условия.Ако това не е така фирмите производителки на дизелови двигатели трябва да спрат производството им.Съгласете се,че който ползва дизелова кола е заради по-ниския разход,независимо че се примирява с някои недостатъци на дизеловия двигател.И ако липсва този по нисък разход какво следва..................Остават недостатъците.Вникнете разумно в проблема.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                  Колеги 9 л. разход за тази кола е ненормално.Да не говориме за 10 и 11 л.Бензиновите коли с тази мощност харчат толкова а и по малко.Каква ви е ползата да карате дизелова кола с такъв разход.Дизеловия двигател поради това,че е с по-висок КПД трябва да харчи между 20-30% по малко от бензиновия при равни други условия.Ако това не е така фирмите производителки на дизелови двигатели трябва да спрат производството им.Съгласете се,че който ползва дизелова кола е заради по-ниския разход,независимо че се примирява с някои недостатъци на дизеловия двигател.И ако липсва този по нисък разход какво следва..................Остават недостатъците.Вникнете разумно в проблема.
                  Малко некомпетентно изказване Този двигател е доста стара концепция - доколкото знам е от преди 1980г. Тогава бензиновите двигатели са харчели доста над 10/100 и е било нормално Мотора по книжка на 70TD го дават 8.4/100 градско. Като се има предвид готиния трафик в София, 10-11/100 ми се струва нормално. Аз имам такова и харчеше в жена ми около 10/100. Смених и дюзите и разхода остана :D Падна единствено на извънградско - от 5.5 на 5/100. Сега майка ми го кара и дава 9-10/100, т.е. същото Колега не знам как ми говориш, че 9/100 е голям разход, като карам Меган 1.5 DCi /85к.с./, един от най-икономичните мотори и градско ми дава 7/100, като това е без климатроник и не влизам много в задръствания, даже бих казал никак - карам главно по Цариградско от Плиска към Пловдив Извън града ми пада на 4/100 и средна скорост 110-120км/ч Извода е, че нафтата ни е ПЪЛЕН БОКЛУК и задръстванията са АД Даже и за печки не става
                  http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                  Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                  FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                  FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                    Stefan Hadjov написа:
                    Малко некомпетентно изказване Този двигател е доста стара концепция - доколкото знам е от преди 1980г. Тогава бензиновите двигатели са харчели доста над 10/100 и е било нормално Мотора по книжка на 70TD го дават 8.4/100 градско. Като се има предвид готиния трафик в София, 10-11/100 ми се струва нормално. Аз имам такова и харчеше в жена ми около 10/100. Смених и дюзите и разхода остана :D Падна единствено на извънградско - от 5.5 на 5/100. Сега майка ми го кара и дава 9-10/100, т.е. същото Колега не знам как ми говориш, че 9/100 е голям разход, като карам Меган 1.5 DCi /85к.с./, един от най-икономичните мотори и градско ми дава 7/100, като това е без климатроник и не влизам много в задръствания, даже бих казал никак - карам главно по Цариградско от Плиска към Пловдив Извън града ми пада на 4/100 и средна скорост 110-120км/ч Извода е, че нафтата ни е ПЪЛЕН БОКЛУК и задръстванията са АД Даже и за печки не става
                    Няма да коментирам дали изказаното от мене мнение е компетентно или не.Карал съм много различни дизелови коли,а и работата ми е да се занимавам с такива коли и трябва да ти кажа,че такъв разход 9,10,11 л. е нереален за този малък клас кола.Независимо в София или другаде.В момента карам 1,7 ТД мотор Исузо на Опел Астра.Стара технология,предкамерно впръскване,няма електроника и не знам разход повече от 6,5-7 л. в градси режими.Извин градско до 120 клм.под 5 л.Хем Астрата е по-висок клас кола и е доста по тежка от ПУНТО.Карам и Фиат бензинов Типо 1,6/мотор 835.С1.000/и в градско харчи между 9.5-10,5 л/. Ти обаче избягваш най важния ми въпрос:каква е ползата да се кара дизелова кола като разхода и е равен или по-голям от този на бензиновата кола със същата мощност.И недей да се оправдаваш с лошата нафта,защото нали знаеш на кой какво му пречи.Нафтата е една и съща за всички дизелови коли у нас.

Коментар

Колега и аз карам дизелова кола в софия и влизам доста в задтръстванията. Та колата е браво тд100....и трудно падам под 10 в софия...на извънградско със 120 около 6 разход. Та ползата ми от тази дизелова кола е че едва ли има бензинова 100 коня която да ми прави такъв кеф и да върви така и в същото време да гори по-малко.
                      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
                        Колега и аз карам дизелова кола в софия и влизам доста в задтръстванията. Та колата е браво тд100....и трудно падам под 10 в софия...на извънградско със 120 около 6 разход. Та ползата ми от тази дизелова кола е че едва ли има бензинова 100 коня която да ми прави такъв кеф и да върви така и в същото време да гори по-малко.
                        Колега,моя пост се отнасяше ако си чел началото във връзка с оплакването на колегата ripper_pz ,че колата му 1,7 Пунто има разход колкото твоята.Не може кола 60 к.с. и 950 кг.да харчи колкото кола 100 к.с.и 1150 кг.и изказах мнение,че това не е нормално.Някой писа,че съм изказал некомпетентно мнение и че този разход бил нормален.Аз питам каква е ползата да караш кола дизел 1,7 Пунто 60 к.с.с разход 10л./а някой казват и 11 л разход/като може да се кара пак Пунто 1,2 -60 к.с.бензиново със същия или даже по нисък разход.На всичкото отгоре с по добра динамика,без шумове,вибрации,с по-евтини консумативи и т.н.За сега нямам отговор.

Коментар

Tornado написа:
                          Колко ти е разхода колега защото ми се струва ,че не си първия който се оплаква от този слабичък мотор?
                          Колега,не е причината за голямия разход в слабия мотор.Съвсем не е слаб мотора за класа си кола.1,7 л-60 или 70 к.с.Я спри някой с кола Опел Корса 1.5 Д-50 к.с. или 1,5 ТД-65 к.с. и го попитай колко му харчи.Те са в същия клас както Пунто ТД.Аз понеже знам колко харчат ти заявявам най отговорно че разход 9,10 ,11 л.граничи с фантазията за тези коли.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                            ...Не може кола 60 к.с. и 950 кг.да харчи колкото кола 100 к.с.и 1150 кг.и изказах мнение,че това не е нормално.Някой писа,че съм изказал некомпетентно мнение и че този разход бил нормален.Аз питам каква е ползата да караш кола дизел 1,7 Пунто 60 к.с.с разход 10л./а някой казват и 11 л разход/като може да се кара пак Пунто 1,2 -60 к.с.бензиново със същия или даже по нисък разход.На всичкото отгоре с по добра динамика,без шумове,вибрации,с по-евтини консумативи и т.н.За сега нямам отговор.
                            Може, може да харчи толкова. В момента Пунтото ми харчи повече от Либрата Пунто 1.7 - 70кс 950кг, Либра 2.4 - 135кс 1400кгФакт, този двигател е дооооста стар като технология така, че да го сравняваш с 1.2 двигателя въобще не е разумно.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                              Stefan Hadjov написа:
                              ...Не може кола 60 к.с. и 950 кг.да харчи колкото кола 100 к.с.и 1150 кг.и изказах мнение,че това не е нормално.Някой писа,че съм изказал некомпетентно мнение и че този разход бил нормален.Аз питам каква е ползата да караш кола дизел 1,7 Пунто 60 к.с.с разход 10л./а някой казват и 11 л разход/като може да се кара пак Пунто 1,2 -60 к.с.бензиново със същия или даже по нисък разход.На всичкото отгоре с по добра динамика,без шумове,вибрации,с по-евтини консумативи и т.н.За сега нямам отговор.
                              Може, може да харчи толкова. В момента Пунтото ми харчи повече от Либрата Пунто 1.7 - 70кс 950кг, Либра 2.4 - 135кс 1400кгФакт, този двигател е дооооста стар като технология така, че да го сравняваш с 1.2 двигателя въобще не е разумно.
                              Колега ВО ти си ми цитирал поста,но не ми отговаряш на зададения от мен въпрос.Един човек когато си купува кола в 98% от случаите иска тя да бъде евтина,да харчи малко,да върви колкоото може повече и да влиза в сервиз колкото може по малко.Без да се интерисува по каква технология е конструиран и изработен двигателя.Когато повдигнах този въпрос в форума,не го направих за да засегна собствениците на тази кола,а защото за мене тя е една голяма загатка.Имам професионален поглед върху всички дизелови коли от този клас и по отношение на разхода Пунто 1,7 ТД няма аналог.Не съм имал време и възможност да изследвам от къде идва този огромен разход на тази кола.Ако знаех,щях да подскажа на колегите.Имам приятели с Типо 1,7 ТД-същия двигател като на Пунто.Същата технология.Колата е по тежка.И никога не знаят по висок разход от 7,5л.в градски условия.За Пунто в случая говориме за 10-11 л.Така,че не се заблуждавай с технологията на двигателя.Просто има нещо збъркано с тази кола.Ако някога имам възможнист да стигна ди някакви обяснения по този въпрос ще ги споделя.И да знаеш,не подценявам автомобилите на Фиат и въобще италианките.Те са с най висок коефициент качество/цена.И съм много доволен от психологията на нашия пазар,че не харесват италианките,защото това ни дава възможност да караме добри коли за нищожни пари.Но не трябва да си забиваме главите в пясъка когато виждаме нещо нередно, да се правиме че не го забелязваме и да твърдиме че е нормално.Поздрави от мен.

Коментар

Working...
                              X