Колата ми дава голям разход. Препоръчаите ми хубав сервиз за диагностика на дизели в София. Колата ми фиат пунто 1.7TD ’97 година
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям разход, кажете добър сервиз за диагностика на дизел??
Collapse
X
-
Ако си го засякъл от пълно-пълно, то тогава този разход е малко завишен.Ама ако го засичаш от пълнене до лампа, пак за 20лв и пак лампа, то тогава да знаеш, че 100% колата ти харчи нормално.Под нормално искам да кажа около 9 за чисто градскоA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
дали?да вярно засичам от лампа до лампа, ама това 9 не е ли пак много все пак колата е към 1 тон а двигателя е 1700 кубика с турбо, все си мисля, че трябва да е към 7 или най-много 8 градско, а извън градско да е кам 5-6, поне аз така си мисля, ама ти разбираш кажи си мнението.FIAT PUNTO 1,7TD ELX
Коментар
-
BO написа:Ако си го засякъл от пълно-пълно, то тогава този разход е малко завишен.Ама ако го засичаш от пълнене до лампа, пак за 20лв и пак лампа, то тогава да знаеш, че 100% колата ти харчи нормално.Под нормално искам да кажа около 9 за чисто градско
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Колеги 9 л. разход за тази кола е ненормално.Да не говориме за 10 и 11 л.Бензиновите коли с тази мощност харчат толкова а и по малко.Каква ви е ползата да карате дизелова кола с такъв разход.Дизеловия двигател поради това,че е с по-висок КПД трябва да харчи между 20-30% по малко от бензиновия при равни други условия.Ако това не е така фирмите производителки на дизелови двигатели трябва да спрат производството им.Съгласете се,че който ползва дизелова кола е заради по-ниския разход,независимо че се примирява с някои недостатъци на дизеловия двигател.И ако липсва този по нисък разход какво следва..................Остават недостатъците.Вникнете разумно в проблема.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Dodo 155 написа:Stefan Hadjov написа:Колеги 9 л. разход за тази кола е ненормално.Да не говориме за 10 и 11 л.Бензиновите коли с тази мощност харчат толкова а и по малко.Каква ви е ползата да карате дизелова кола с такъв разход.Дизеловия двигател поради това,че е с по-висок КПД трябва да харчи между 20-30% по малко от бензиновия при равни други условия.Ако това не е така фирмите производителки на дизелови двигатели трябва да спрат производството им.Съгласете се,че който ползва дизелова кола е заради по-ниския разход,независимо че се примирява с някои недостатъци на дизеловия двигател.И ако липсва този по нисък разход какво следва..................Остават недостатъците.Вникнете разумно в проблема.
Коментар
-
Колега и аз карам дизелова кола в софия и влизам доста в задтръстванията. Та колата е браво тд100....и трудно падам под 10 в софия...на извънградско със 120 около 6 разход. Та ползата ми от тази дизелова кола е че едва ли има бензинова 100 коня която да ми прави такъв кеф и да върви така и в същото време да гори по-малко.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Колега и аз карам дизелова кола в софия и влизам доста в задтръстванията. Та колата е браво тд100....и трудно падам под 10 в софия...на извънградско със 120 около 6 разход. Та ползата ми от тази дизелова кола е че едва ли има бензинова 100 коня която да ми прави такъв кеф и да върви така и в същото време да гори по-малко.
Коментар
-
Tornado написа:Колко ти е разхода колега защото ми се струва ,че не си първия който се оплаква от този слабичък мотор?
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:...Не може кола 60 к.с. и 950 кг.да харчи колкото кола 100 к.с.и 1150 кг.и изказах мнение,че това не е нормално.Някой писа,че съм изказал некомпетентно мнение и че този разход бил нормален.Аз питам каква е ползата да караш кола дизел 1,7 Пунто 60 к.с.с разход 10л./а някой казват и 11 л разход/като може да се кара пак Пунто 1,2 -60 к.с.бензиново със същия или даже по нисък разход.На всичкото отгоре с по добра динамика,без шумове,вибрации,с по-евтини консумативи и т.н.За сега нямам отговор.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Stefan Hadjov написа:...Не може кола 60 к.с. и 950 кг.да харчи колкото кола 100 к.с.и 1150 кг.и изказах мнение,че това не е нормално.Някой писа,че съм изказал некомпетентно мнение и че този разход бил нормален.Аз питам каква е ползата да караш кола дизел 1,7 Пунто 60 к.с.с разход 10л./а някой казват и 11 л разход/като може да се кара пак Пунто 1,2 -60 к.с.бензиново със същия или даже по нисък разход.На всичкото отгоре с по добра динамика,без шумове,вибрации,с по-евтини консумативи и т.н.За сега нямам отговор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар