Колеги, дали някой знае подробности около този двгател? Технически данни, такива неща. 2.5 ТДИ - 5 цилиндров турбодизелов , малко над 140 к.с. е . монтиран е в първата А6-ца, която на вид е почти като Ауди 100. Интересува ме този двгател дали е по системата позната като помпа-дюза, която доколкото знам е алтернатива на комън рейл - технологията.Също и ако имате полезни линкове точно за този двигател, ще съм благодарен. Преди някой да ме нахока че не питам чичо гугъл, да кажа че от вас може да науча нещо което бих намерил след 3-дневно ровене... та затова пускам темата, и същевременно почвам да ровичкам из дебрите на нета.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся инф-я за двг на Ауди А6 от 96 г. - 2.5 ТДИ
Collapse
X
-
Аз техническа информация не мога да ти кажа, но ще ти каза нещо, което знам от един приятел, който внасяше коли преди години. Това е най-здравият и издръжлив двигател на Ауди и един от най-добрите двигатели изобщо."Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/
Fiat Tempra 1.9 TDs
Subaru Legacy 2.0i
-
Re: Търся инф-я за двг на Ауди А6 от 96 г. - 2.5 ТДИ
[quote="ogi28b"]Колеги, дали някой знае подробности около този двгател? Технически данни, такива неща. 2.5 ТДИ - 5 цилиндров турбодизелов , малко над 140 к.с. е . монтиран е в първата А6-ца, която на вид е почти като Ауди 100. Интересува ме този двгател дали е по системата позната като помпа-дюза, която доколкото знам е алтернатива на комън рейл - технологията.Също и ако имате полезни линкове точно за този двигател, ще съм благодарен. Преди някой да ме нахока че не питам чичо гугъл, да кажа че от вас може да науча нещо което бих намерил след 3-дневно ровене... та затова пускам темата, и същевременно почвам да ровичкам из дебрите на нета.[/quotКолега,това е един от много сполучливите двигатели на ВАГ-груп и не е обикновен турбодизел.Технология ТДИ-директен шприц с електронно управляема помпа.Турбина с променлива геометрия.Има невероятна характеристика на двигателя.Макс.мощност над 140 к.с.-4000 об/мин.Макс върт.момент 280 Нм от 1500 до 3200 об/мин.За 1994 год.когато се появи този двигател нямаше аналог в европеиското дизел-двигателостроене.Автомобил Ауди А6 го дават с ускорение от 0 до 100 за 10 сек. и разход 5,1 л извънгр. и 9,2 градско.Успешно конкурира и най съвремените двигатели в този клас.
Коментар
-
Бягат от 6 цилиндровия 150 к.с.Този е супер.Също и 115 к.с. не е лош.Виж тук:http://audibg.com/ и тук http://catalog.auto.ru/catalog/cars/Ex FIAT MAREA 1.9TD100 WEEKEND ELX '98
FIAT PUNTO 1.2 75hp ELX'96
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар