Здравейте колеги, чета форума редовно и реших и аз да си сменя термостата с такъв от рено5, тъй като със старият стрелката за температурата се качваше малко над най долната черта и при каране извънградско падаше почти докрая. След монтирането на новия термостат, който би трябвало да отваря на 83 градуса(с три повече от оригиналния), стрелката на температурата се покачи до средата между най-долната и тази на която би трябвало да стои(по средата на самата скала). Точно на това положение на стрелката термостата отваря и подържа температура дори и при извънградско а парното духа много топло.Въпроса ми е след като новия термостат явно работи нормално каква може да е причината стрелката за температурата да не отчита правилно градусите. Да неби да е свързана с термодатчика на мотора а той явно да е прецакан и ако е така зависи ли и от него разхода на гориво който по мое мнение след смяната не се е променил. Предварително се извинявам за начина по който съм описал проблема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
След смяня на термостат на Палио 1.7 ТД.
Collapse
X
-
Мисля че това е нормална температура. При мен държи на първото деление - на 1/3 м/у средата и С. Лятно време като пусна климатика и я настъпя повечко качва до средата. Не променя разхода на гориво, според температурата, ако тя е над 40 градуса. Като загрее над 40, просто си смъква оборотите на празан ход.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Ако тази разликата в двата термостата е 3 градуса, не би трябвало да се усеща по стрелката на таблото.А преди това правилно ли ти показваше стрелката?Може да се провери дали показва правилно ако се закачи съпротивление със подходяща стойност в клемите които се включват към датчика на термостата. Или поне така трябва да е - не съм го пробвал - трябва да се види каква трябва да е стойността според твоят датчик.При мен стига точно средата - едва забележимо малко по долу.http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo.../Termostat.pdf Но мисля че самият термостат си стои леко отворен може би е следствие от многото напъване докато го вкарам в маркуча. Та ако ти си го понапънал малко повече и цилиндърчето се е изкривило навътре (трите рамена които го държат) или самото цилиндърче се е сплескало може да започне да отваря по рано.Ти като казваш 4е няма разлика в разхода на гориво какво имаш предвид:- не се е променил в сравнение със неработещият термостат. - не се е повишил в сравнение когато старият ти термостат работеше нормално.Аз за моят разход не мога да кажа защото като купих колата и го доработих след 5 дни - нямам база за сравнение. Но сега съм доволен от разхода.Поздрави.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
mr. Nikoi написа:Ако тази разликата в двата термостата е 3 градуса, не би трябвало да се усеща по стрелката на таблото.А преди това правилно ли ти показваше стрелката?Може да се провери дали показва правилно ако се закачи съпротивление със подходяща стойност в клемите които се включват към датчика на термостата. Или поне така трябва да е - не съм го пробвал - трябва да се види каква трябва да е стойността според твоят датчик.При мен стига точно средата - едва забележимо малко по долу.http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo.../Termostat.pdf Но мисля че самият термостат си стои леко отворен може би е следствие от многото напъване докато го вкарам в маркуча. Та ако ти си го понапънал малко повече и цилиндърчето се е изкривило навътре (трите рамена които го държат) или самото цилиндърче се е сплескало може да започне да отваря по рано.Ти като казваш 4е няма разлика в разхода на гориво какво имаш предвид:- не се е променил в сравнение със неработещият термостат. - не се е повишил в сравнение когато старият ти термостат работеше нормално.Аз за моят разход не мога да кажа защото като купих колата и го доработих след 5 дни - нямам база за сравнение. Но сега съм доволен от разхода.Поздрави.'98 Palio Weekend TD70
Коментар
-
Оригиналният термостат ако е със датчици - вероятно температурата показвана на таблото идва точно от тези датчици. Също и сработването на разните системи. Три градуса обаче и според мен не са кой знае колко А до колкото разбирам от френска музика - ти си "добавил" термостат от Рено 5? Нали?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
diki написа:mr. Nikoi написа:Ако тази разликата в двата термостата е 3 градуса, не би трябвало да се усеща по стрелката на таблото.А преди това правилно ли ти показваше стрелката?Може да се провери дали показва правилно ако се закачи съпротивление със подходяща стойност в клемите които се включват към датчика на термостата. Или поне така трябва да е - не съм го пробвал - трябва да се види каква трябва да е стойността според твоят датчик.При мен стига точно средата - едва забележимо малко по долу.http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo.../Termostat.pdf Но мисля че самият термостат си стои леко отворен може би е следствие от многото напъване докато го вкарам в маркуча. Та ако ти си го понапънал малко повече и цилиндърчето се е изкривило навътре (трите рамена които го държат) или самото цилиндърче се е сплескало може да започне да отваря по рано.Ти като казваш 4е няма разлика в разхода на гориво какво имаш предвид:- не се е променил в сравнение със неработещият термостат. - не се е повишил в сравнение когато старият ти термостат работеше нормално.Аз за моят разход не мога да кажа защото като купих колата и го доработих след 5 дни - нямам база за сравнение. Но сега съм доволен от разхода.Поздрави.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар