Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Информация за Punto 1.9DS ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Информация за Punto 1.9DS ?

Възнамерявам да взема още едно дизелче за жената и ми попадна следното:Punto 1.9DS2000 година.6000лв.Някой може ли да сподели впечатления от тази кола. Интересува ме основно обичайни проблеми, приблизителен разход (ще се кара само градско) и въобще всякакви недостатъци за които се сетите. Благодаря предварително!
    FIAT Marea 1.9 / TD75 (11/96)
    FIAT Punto 1.9 / DS60 (06/99)

Добра е колата.Карах го 2.5 години и не съм имал проблеми.Смених само едно лагерче на червяка на рейката за 7-8лвПреди да го вземете, идете на диагностика във Ванто трейд и обърнете специално внимание на ЕЛЕКТРОУСИЛВАТЕЛЯ на волана, като механика и електроника.Иначе с двигателя няма да имате никакъв проблем.Това е доста разтоварен двигател ,1910 куб.см със 60 кс мощност.За рахода ако се кара "човешки" - 110 км/ч, извънградско може да падне и под 5л/100км.В града харчи около 6.4-7 л в зависимост от условията.Нафтовия филтър му е скъпичък около 30-36лв,въздушният 15-20лв.Ами това е, ако имаш конкретни въпроси питай.
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
      Добра е колата.Карах го 2.5 години и не съм имал проблеми.Смених само едно лагерче на червяка на рейката за 7-8лвПреди да го вземете, идете на диагностика във Ванто трейд и обърнете специално внимание на ЕЛЕКТРОУСИЛВАТЕЛЯ на волана, като механика и електроника.Иначе с двигателя няма да имате никакъв проблем.Това е доста разтоварен двигател ,1910 куб.см със 60 кс мощност.За рахода ако се кара "човешки" - 110 км/ч, извънградско може да падне и под 5л/100км.В града харчи около 6.4-7 л в зависимост от условията.Нафтовия филтър му е скъпичък около 30-36лв,въздушният 15-20лв.Ами това е, ако имаш конкретни въпроси питай.
      Благодаря Nino, Общо взето това е всичко което интересуваше. Чух едни легенди, че градско харчело под 5.5 градско, но това въобще не ми се вярва. Поддръжката ми се вижда малко скъпичка, но ще го преживея. Бързата проверка установи, че агренажния комплект излиза около 200лв., комплект съединител 320лв, термостата е подобен на Мареата и е около 120лв, филтрите както виждам не са от най-евтините.Другото което си остава загадка е дали жената ще успява да я гаси при потегляне . С Мареата няма проблеми, но нейния двигател за да го изгасиш трябва да имаш дарба.А какво е положението с картера? Алуминиев ли е или не? И съответно дали е разположен ниско като на Браво фамилията.

Коментар

Не, трудно ще го угаси при потегляне.Да, цифрите за цените са верни.Имай предвид,че водната помпа се върти от ангренажния ремък.Картера е алуминиев.Тъй като съм имал преди това Брава, това Пунто има с една идея по-голям клиренс.Във всеки случай при излизане от гаража във Велинград Бравата облизваше с долната част на бронята си пътната настилка, докато Пунтото НЕ. Качествения съединител (VALEO) наистина е тази цена.Аз също го смених поради ръмжащ аксиален лагер, иначе самото феродо имаше доста да кара, но лагера беше ПОЧТИ на парчета.Ми нормално, тези коли се експлоатират повече в градски условия.А, още като я купих смених и задни амортесьори.Окачването беше оригиналното TRW и въобще е много здраво.Колата има проста и много здрава предница, няма биалетки.Преди да я продам, нарочно заведох евентуалния купувач на паветата пред "Александър Невски".Коментарът беше излишен!Отзад колата е с полунезависимо окачване, няма задни носачи, което значи, че няма да имаш главоболията както при Пунто - I.Ако искаш свали си мануала на руски от тук :http://punto-club.narod.ru/Manual_Punto_II.htmlСамо си отваряйте очите с електроусилвателя.Той е доста сложен и скъп агрегат( доста съм писал във форума за него).Ако не работи, жена ти едва ли ще може да кара колата.
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Колата вече е при мен. Наистина е много добра. Остава само смяната на консумативите и влиза в експлоатация.Специални благодарности на Nino за ценната информация

Коментар

Чистито колега! :D

Коментар

Nino,Още един последен въпрос. Има ли нещо по завъртяно около смяната на агренажния ремък. Идеята е дали да го правя в специализиран сервиз или няма нужда.А и още нещо, знаеш ли на какъв принцип е педала на газта. Имам някакво странно усещане, че при по-високи обороти да кажем към 3000, след като отнемеш газта оборотите падат много бавно. Все едно нещо принудително ги задържа.

Коментар

Working...
              X