Интересува ме някои знае ли откъде Спортинга има двайсет коня повече като и двете са 1.9
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Punto JTD vs Punto JTD sporting каква е раликата
Collapse
X
-
Angeto написа:Тъй като аз съм чувал и искам да попитам !!! Наистина ли турбото повишава мощноста на двигателя с 20 - 40 % !!! Тоест мойто Пунто е 80 кончета и като го натисна и включи турбото става към 100 кончета !!! Така ли е или се бъркам ?A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
Punto Sporting 1.9JTD 2003
ex. Fiat Marea TD100 1998
Коментар
-
Angeto написа:Тъй като аз съм чувал и искам да попитам !!! Наистина ли турбото повишава мощноста на двигателя с 20 - 40 % !!! Тоест мойто Пунто е 80 кончета и като го натисна и включи турбото става към 100 кончета !!! Така ли е или се бъркам ?
Коментар
-
Re: Punto JTD vs Punto JTD sporting каква е раликата
messiahjtd написа:Интересува ме някои знае ли от каде спортинга има дваисет коня повече като и двете са 1.9A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
Punto Sporting 1.9JTD 2003
ex. Fiat Marea TD100 1998
Коментар
-
Re: Punto JTD vs Punto JTD sporting каква е раликата
georgid написа:messiahjtd написа:Интересува ме някои знае ли от каде спортинга има дваисет коня повече като и двете са 1.9PUNTO
Коментар
-
На Пунто между 1999/2003 година се слагат два мотора 1.9 JTD - 80к.с. и 85к.с.Аз съм срещал Пунто Спортинг и с двата мотора.Разликата, доколкото съм запознат е, че при Спортинг има допълнителни прагове, спойлер на заден капак, по-ниско окачване, сребърен интериор /около духалките и врътките за климатика/, лайсни на вратите и ... май е това.Истината с покачване на конете се крие в софта Моето е, т.е. беше 80к.с. Сега е значително по-пъргаво и дърпа доста по-яко. От друга страна падна разхода с около 1л./100км и почти спря да пуши, с две думи се оптимизира много добре Сега сигурно и M-Jet ще скъса Ще трябва да го тествам с някакво таковаhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Dodo 155 написа:На Пунто между 1999/2003 година се слагат два мотора 1.9 JTD - 80к.с. и 85к.с.Аз съм срещал Пунто Спортинг и с двата мотора.Разликата, доколкото съм запознат е, че при Спортинг има допълнителни прагове, спойлер на заден капак, по-ниско окачване, сребърен интериор /около духалките и врътките за климатика/, лайсни на вратите и ... май е това.Истината с покачване на конете се крие в софта Моето е, т.е. беше 80к.с. Сега е значително по-пъргаво и дърпа доста по-яко. От друга страна падна разхода с около 1л./100км и почти спря да пуши, с две думи се оптимизира много добре Сега сигурно и M-Jet ще скъса Ще трябва да го тествам с някакво таковаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ами да, чипнах го :D Впечатленията са ми само положителни въпреки, че до този момент винаги съм бил малко скептичен към такива екстри.Разликата в старта е осезаема, колата почти спря да припушва при форсиране и набира много бързо, сигурно повече върви и от бензинов 1.2 16V Много е гъвкава и пъргава в ускорение от ниска скорост и висока предавка нагоре.За турбо дупка не мога да говоря, защото и преди нямаше.С няколко думи си заслужава тази процедура :D Ако има желаещи, мога да изпратя координатите на хората, които обогатиха моята кола. Единственото, което ще кажа е, че работят с някаква английска фирма и правят нещата много кадърно.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
И аз Чипнах моето Пунто миналата седмица... Беше 80 коня, сега е 115 и над 260Нм... Какво да кажа,нищо общо с предишния послушен дизел.Върви много повече,съединителят(чисто нов) едва одържа! Колата започна да пуши много повече от преди... Баща ми има 1.2 16в ’01 и със сигурност моят ЖТД ще му напука канчето яко.Punto 1.9 JTD
Коментар
-
marryboy написа:...Колата започна да пуши много повече от преди...http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар