Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помагайте за Мареа 130 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помагайте за Мареа 130 JTD

Има ли някои в тая държава наясно с маслената помпа на мареа 2.4 JTD (по тояно с веригата), издава ужасни металически шумове на загрят мотор, на студен нищо.

Ми кво да ти кажа колега лоша работа е тази верига.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Виж в алфа форума -там има доста повече с 2.4 жтд-а
      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Re: помагаите за мареа130гтд

iwelinko написа:
        има ли някои в тая държава наясно с маслената помпа на мареа2.4жтд (по тояно с веригата).издава ужасни металически шумове на загрят мотор,на студен нищо.
        В тая тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=18188 проблема е описан много подробно. Появява се като правило при около 250-300 000 км пробег на автомобила.Ще ти струва около 600 лева за нова помпа (стара не е препоръчително) и отделно доста пари за труд - имай предвид, че се разглобява половината двигател и ако е тясно в коша, двигателя трябва да се свали от колата.
        Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Сегаааа значи тая помпа съм я отварял.Веригата дето не се сменя съм я сменял с покупка на старо на цялата капачка(алумина,зъбни колелета,привод за балансиращ вал.когато поставих "новата" помпа сберига и.... цялата там работа за около1000 км.из4езна шума,но после пак взе да се обажда пък сега се не трае.Апропо Смяната е нещо не е истина -разглобяваш целиа мотор от долу.МНОГО ВАЖЕН МОМЕНТ ЗАЦЕПВАНЕ НА БАЛАНСИРАщИЯ ВАЛ КЪМТО КОЛЯНОВИЯ ПРЕЗ КВАДРАТА НА МАСЛЕНАТА ПОМПА-ПОчТИ СЪМ СИГУРЕ чЕ ГО ОБЪРКАХ----ПОМАГАИТЕ КОЛЕГИ МОЛЯ

Коментар

Ми ти си си отговорил сам. По най-болезнения начин си установил, че тая помпа не се ремонтира и трябва нова. Особено при положение, че се разглобява половината кола, за да стигнеш до помпата.Та моя съвет е - купи нова помпа, дай да ти я монтират в сервиз, където това не им е за пръв път и поемат гаранции за монтажа - и ще караш Мареята още дълго.
            Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Виж в Ланчия форума, колегата Dezki той е разглобявал на неговата Капа ТДС, но помпите са еднакви и в ТДС и в ЖТД, че май и в бензиновите версии 2.0 20V. Та колегата беше достигнал до същия извод а именно че не е добра идея смяната на верига, мисля че не е 600 а има и по-ефтин вариант /върти ми се нещо 380 като че ли в сайта http://axm-auto.com/ / Обади се там попитай колегата, за зацепването не мога да помогна - никога не съм разглобявал там...
              Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
              Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

да нова от кои магазин(вносител),работата не ме плаши изгонвам чуждите колици от гаража за ден два и пак ще я направя но зацепването е плашещоКолега,писането с големи букви се приема за викане, за сега само те предупреждаваме и поправяме написаното.модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

сори туи за големите съм го пропуснал

Коментар

айде ве пичове на никой ли не му се е мяркала схемата за зацепването на тая верига.то човек и нова да купи пак няма да се справи.сигурно само с оригинална фиатска програма

Коментар

Митко Брадата ги зацепва тези помпи...

Митко Брадата знае как се зацепва тази помпа...0889 642 195...звънни му ще ти обясни
                      iwelinko написа:
                      айде ве пичове на никой ли не му се е мяркала схемата за зацепването на тая верига.то човек и нова да купи пак няма да се справи.сигурно само с оригинална фиатска програма

Коментар

благодаря ще го търся

Коментар

Working...
                        X