Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 2.4 висок разход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мареа 2.4 висок разход

Здравейте Колеги,Нормално ли е според вас колата ми да гори между 12-13 л градско. Верно двигателя си е голям 2.4 ТД, ама колкото и да я галя и тръгвам бавно по светофарите, под 12 не може да падне. А реша ли да се дарпам с някои Голф и да я мачкам, разхода си идва и към 15!!!Странното е, че извънградско при скорост 110-120, гори малко под 6.Възможно ли е причината да е в някой запушен филтър, или ...???????? задкормилното устройство и проблема
    Let the diesel power be with you!!!....

По каталог и дават 10.2 градско което означава че наистина ако трагваш бавно по светофарите трябва да ти гори и по-малко от 10.2.Да не бъркаш нещо сметката.Как я засичаш точно ?Като зареждаш изчакваш ли пяната да падне?Надявам се я засичаш от пълен до пълен резервоар,а не шанаджийски работи като ти светне лампата и тем подобни
    A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
    Punto Sporting 1.9JTD 2003
    ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

Ако питаш мен в София градско не може да се сравни с градско в Каспичан. Тези задръствания са мор за разхода. Плюс това зимата разхода по принцип е по висок.
      Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
      2000г.
      Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

Коментар

Засичам я на пълен резервоар. Както писах, първия път ми даде 12,5 а втория път при малко повече ръчка, направо ме е срам да кажа, че разхода се качи повече от 15 (да сме по точни 15,7). Също попадна ли някъде в по-голямо задръстване из центъра на София, имам чувството че все едно ми е пробита дупка на резервоара.Верно нямам възможност да я засичам често на пълен резервоар, но пък и засичането с лампичката дава подобни резултати.Има ли шанс, че не се издържа ??????

Коментар

тва с лампичката го забрави!!!А тия митове софийски задръствания също го забрави.Ти да не стоиш10 часа в тия задръствания.И аз съм бил софия и аз съм карал в пика натоварено е наистина много ама чак пък толкоз че да ми излезе фрапиращ разход 5 литра отгоре никога.Аз карам трактор снегорин и на час ми дава 4,5 литра разход и то това като рина сняг не да стои запален на място,а той тежи колкото 10 мареииНякакъв проблем имаш.Да не ти тече нафта през маркучите за излишното гориво,често има случаи на пукнати.Но ако я караш като дивак разхода си е нормален горе долу до 13 ама чак 15,струвами се че ти е 13 ,а ти си мислиш че е 15 защото не пълниш догоре а правиш шанаджийски работи с лампичката

Коментар

4.5 на моточас ли бе? При нас БАТ-2 гори 30л. на моточас, не помня на останалите машини, но мисля че нямаше такава с разход под 12 на моточас, разбира се при нас става въпрос за военни инженерни машини, но пък чак такава фрапираща разлика...
            Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
            Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

Това с 15-те литра си беше при доливане на пълен резервоар. Явно разхода е много висок и не е нормално да харчи толкова.Маркучетата са ОК(смених ги наскоро). Ще трябва някъде другаде да се търси проблема.Според вас може ли да е нещо с електрониката?

Коментар

Crusader написа:
                4.5 на моточас ли бе? При нас БАТ-2 гори 30л. на моточас, не помня на останалите машини, но мисля че нямаше такава с разход под 12 на моточас, разбира се при нас става въпрос за военни инженерни машини, но пък чак такава фрапираща разлика...
                Толкоз толкоз Аз дори ги правя по-малко от 4,5л/ч,но толкова ми е нормата И това е при интензивна работа като рина снега.Нашите са чистак нови беларуси

Коментар

Working...
                X