Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo JTD въпрос за резервоара.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo JTD въпрос за резервоара.

Здравейте, Имам един въпрос относно показанието на "бензиномера" и лампата за резервата на горивото.В неделя оглеждах един фиат браво 99г. 5000лв, на който бензиномера покзваше че има гориво на половината резервоар, а в същото време светеше лампата за резервата.Ако може някои да сподели приблизително кога се включва лампата за резерва (показание на стрелката), че на мен ми се стори че не е номрмално.Колата изглежда е много запазена и много пазена. Човека който я продава ми даде връзка с ключове 2 сини, червен, и карта с номерчетата - точно както е описано във форума Благодаря предварително на всички.
    Bravo JTD 105 '98

попаднал си на добър екземпляр. При мен (при всички вероятно е различно, но в общи линии е горе-долу) лампата светва "една идея" преди стрелката да се изравни с последната точица преди червената чертичка. когато това се случи, сипвам м/у 50 и 52 литра, до ръба, ама брутално до ръба на гърлото! Иначе като размери - резервоара се предполага че е близо 63 литра +гърлото. Не съм го изпразвал, за да го напълня от нула и да ти кажа колко е. Успех! Няма да съжаляваш ако вземеш такава кола и се грижиш за нея, гарантирам ти!

Коментар

Re: Fiat Bravo JTD въпрос за резервоара.

Пич,просто и ясно резевара на колата е доста голям което ще рече че и резервата му е голяма,и аз като взех бех се панирал че лампата ми светва бързо и че гори много но по пътя на логиката е нормално да има голяма резерва пък и тук във форума има доста добри хорица които старателно ми обясниха за тази ситуация с тази лампа и вече съм спокен автомбила наистина е много добър не се колебай а скачай в него
      Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Разчитай, че е около 7литра резервата.
        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Само на мен ли ми се струва странно да показва 1/2 резервоар и да свети лампата за резервата?Моята светва на 1-вата точка преди червеното, по книга дават резервата ~7л
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson точно това ми беше и на мен идеята.Колкото и да е индивидуално при всяка кола , не може да светва на 1/2 резервоар.Наи вероятно показанието на стрелката лъже, защто да продават кола с половин резервоар нафта .А някои има ли представа как е вързано таблото към колата - датчиците по отделни жици ли ходят до самото табло , или всичко по таблото се управлява по някъкъв интерфеис от компютъра (по специално самото упражление на бензиномера и лампата).А само да спомена, Гледах една Мареа (доста добра JTD130 май) на гоубляне тъмносиня мисля че беше - близо до офиса на speedy. Та на тази кола километража най-нагло си и беше свален и си стоеше в автокъщата без километраж. Ако някой я гледа да знае че километрите със сигурност са и врътнати. Благодаря на всички за помощта.
            Bravo JTD 105 '98

Коментар

Така се получава като се прецака нивомера!!! Тои е вътре в резервоара и представлява едва ли не един прост потенциометър които е свързан с лостова система към поплавъка!!! ( това е единия модел такъв съм разглобявал само а до колкото съм запознат има и друг модел нивомер при които поплавъка и потенциометъра са събрани в тръбичка)!!!За случая които говориш колега моито мнение е че трябва да се вярва на лампата!!!Според мен проблема е точно в лостовата система за която говорех!!! Тя лагерува на пласмасови водачи и втулки които с течението на времето се чупят! За да се види къде точно е проблема трябва да се извади Потопяемата помпа в резервоара със все кошницата там е закрепен нивомера без значение кои е точно модела на нивомераааа!!!Единия тип нивомери се продава отделно като резервна част а другия само в комлект с помпата и познаите каква е цената тогава И те така. Дано съм помогнал.

Коментар

Благодаря за помощта.Щом е на отделна система а не минава управлението през ECU то няма да е толкова голям проблем.А още един друг впрос, да не отварям нова тема - Дисплея на таблото може ли да се превключеа да показва разнични показания - разход на гориво, температура и др. или само показва километри и дневен коломертаж (ако не се лъжа).
                Bravo JTD 105 '98

Коментар

Не, неможе. При Браво ти показва само обнщите километри, "дневните километри" и температурата като натиснеш съответното копче.
                  Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

да обобщим така - резервата е НЕ ПО МАЛКО от 7 литра, като светването е индивидуално за всяка кола. Защото не мога да се съглася че като ми светне лампата имам 7 литра, просто защото винаги наливам по около 50, 51. Също така не мисля че има 2 отделни датчика - един за лампата и един за стрелката на уреда. Просто датчика изпраща някакво съпротивление в ЕКУ и от там то праща сигнал към таблото, като в зависимост от сигнала, стрелката се качва на някаква позиця, а при определен сигнал се включва и лампата. Така че по-вероятно е проблемът да е в самата отделна връзка м/у ЕКУ и лампа, или м/у ЕКУ и стрелка. Така за мисля за момента , без да съм гледал схемата, по-късно довечера ще дам точен отговор защоо евентуално става така - стрелка в средата, а лампата свети, ако някой не ме изпревари.А колегата - взимай машината ако е добра, това да ти е най-малката грижа....

Коментар

Еи го на ко представлява ве
                      Прикачени файлове

Коментар

не са мноо добри снимките ма ЖиСиЕма толкоз
                        Прикачени файлове

Коментар

Аз съм с поплавък и нивомер в тръбичка, както се изрази един колега по-горе. И аз има същия проблем въпреки, че при мен изработката е различна. Явно може проблема да не е в поплавъка защото това е втори поплавък, който сменям а проблема остава!
                          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

кола

а ква е тая кола фиат браво 99г. 5000лв- тя трябва да е нова а иначе на поплавъка се износва реостата и така прави
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                              а ква е тая кола фиат браво 99г. 5000лв- тя трябва да е нова а иначе на поплавъка се износва реостата и така прави
                              Според датата на пускане на темата 5000 е добреее
                              Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                              Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Working...
                              X