nanio написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пръскалка за заден прозорец при Bravo 1.9JTD
Collapse
X
-
-
Да ви се оплача, до преди малко се мъчих с Мареата и установих че немога да разбера къде белият маркуч става черен , защото от помпата тръгва бял, през който немога да прекарам и въздух ( проверх помпата- работи) а до задната дюза стига черен, който като го надуя излиза въздуха от някъде , обче не открих до къде стига.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Аха, благодаря ! Но не е запушена магистралата, нито е прекъсната защото като извадя маркуча от дюзата на задното стъкло и надуя с уста се чува бълбукане в казанчето. Ами това клапанче как "знае" накъде да пуска, има ли ел управление ?
Коментар
-
абсолютно механичен - малка пружинка го натиска наопаки на силата на помпата, така че като тя натиска, пружинката се свива щото е съвсем слабичка, и водата минава, после от силата на пружинката и самата тежест на водата, колкото и малка да е, клапанчето затваря и не дава да се стече обратно в казанчето. предполагам че маркучът на Дидо променя цвета си там - в клапана.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Да ви се оплача, до преди малко се мъчих с Мареата и установих че немога да разбера къде белият маркуч става черен , защото от помпата тръгва бял, през който немога да прекарам и въздух ( проверх помпата- работи) а до задната дюза стига черен, който като го надуя излиза въздуха от някъде , обче не открих до къде стига.
Коментар
-
А къде се намира този клапан ? От помпата тръгва бял маркуч влиза зад двигатела под кората за обезшумяване, предполагам че там има отвор през който влиза в купето. Намерих и сноп с кабели който излиза под задна лява седалка, мисля че с него в пакета се намира и прословутия маркуч, но там вече няма бял маркуч. Знае ли някой къде са снадени белия с черния маркуч, където евентуално е и този възвратен клапан Утре по светло ще снимам какво съм открил. Вадих белия, като включа помпата започва да нагнетва течност, но като надух маркуча с уста не пуска нищо. Нещо го е запушило. Преди съм се заблудил че връща от задната дюза до казанчето. Някъде на друго място издиша, и явно е имало вода в черния маркуч и ме е подвел звука. Мисля че проблема е покрай този клапан но не занам къде да го тъся.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Виж снимките ми. На тази на целия двигател, според общото мнение, някъде около позиция 2, зад казанчетата е клапана. Аз снадих маркучите под пластмасата на гредата и ги залепих с монтажен кит, защото налягането е доста високо и изплюваше. Просто не ми се разглабяше, за да подменя всичко до клапанчето.Само внимателската с този белия, че ако и твоя се рони като хляб... Зор ще видиш да го смениш до отзад целия, струва ми се.Забравих да допълня, че около позиция 1, черния маркуч свива наляво към пантата и отива към предните пръскалки. Вижда се ясно на снимката.
Коментар
-
За пича с Бравото:1.С кърпа/парцал изчисти тази част на задната броня която е над номера2.Натисни лостчето за да пръска на задния прозорец за 3-4 сек3.Слез от колата, отиди зад колата и провери на почистената част от бронята дали има следи от текла вода.4.Ако има значи ти се е извадило маркучето от дюзата- точно накраяПри мен случаят беше такъв и като свалих кората на вратата на багажника що да видя- то тече отвънУспехBravo TD100 98'- това в Гаража
Brava TD100 96'- Мир на праха и...
Bravo TD100 97'- новата придобивка на брат ми....
Какво остана да ви кажа освен "Fiat Diesel Power Forever"
Коментар
-
Gosho_777 написа:За пича с Бравото:1.С кърпа/парцал изчисти тази част на задната броня която е над номера2.Натисни лостчето за да пръска на задния прозорец за 3-4 сек3.Слез от колата, отиди зад колата и провери на почистената част от бронята дали има следи от текла вода.4.Ако има значи ти се е извадило маркучето от дюзата- точно накраяПри мен случаят беше такъв и като свалих кората на вратата на багажника що да видя- то тече отвънУспех
Коментар
-
ogi28b написа:а когато натиснеш напред, задната чистачка нали се задвижва без да и пипаш врътката? Държейки лоста натиснат напред, когато чистачката направи един цикъл веднга ли започва втория, или има 1-2 секунди пауза?
Коментар
-
аз знам че веднага започва, питам за втория цикъл дали е непосредствено след първия, или има 1-2 секунди забавяне? Или ти не чакаш до втория цикъл? И моля те чети точно какво пиша за да е ясно за какво си говорим, защото аз питам едно а ти ми отговаряш съвсем друго, така трудно ще се разберем, особено във форум.
Коментар
-
ogi28b написа:аз знам че веднага започва, питам за втория цикъл дали е непосредствено след първия, или има 1-2 секунди забавяне? Или ти не чакаш до втория цикъл? И моля те чети точно какво пиша за да е ясно за какво си говорим, защото аз питам едно а ти ми отговаряш съвсем друго, така трудно ще се разберем, особено във форум.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар