Колеги изкам да ви задам следният въпрос,преди няколко месеца си закупих Fiat Bravo 1.9JTD и не мога нещо да открия пръскалката за задния Джам,също и има ли да задам периодично почистване на задния Джамм(понеже за предният има , нормално е и отзад).Когато бях на едно кръстовище пред мен имаше същото Браво което си беше включил периодичното почистване , за това ми е странно как може на моето да няма,това нормално ли е ми кажете :D :D :D .Благодаря ви за отделеното внимание.Само да ви кажа Голяма бегуна е Бравото страшна ....... ))
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пръскалка за заден прозорец при Bravo 1.9JTD
Collapse
X
-
Мисля че темата не е свързана с това че колата е с дизелов мотор, както и да е. А когато пръскаш отпред, пръска само отпред. ако искаш да пръска отзад, буташ лоста към двигателя, и пръска само отзад, и едновременно с това подава еднократно ток към релето което пуска един импулс към чистачката. Ако завъртиш врътката , подава постоянно ток, като зависи от самото реле времетраенето на импулсите, дали подлежи на промяна - да се изкажат електронните хора.
Коментар
-
ogi28b написа:Мисля че темата не е свързана с това че колата е с дизелов мотор, както и да е. А когато пръскаш отпред, пръска само отпред. ако искаш да пръска отзад, буташ лоста към двигателя, и пръска само отзад, и едновременно с това подава еднократно ток към релето което пуска един импулс към чистачката. Ако завъртиш врътката , подава постоянно ток, като зависи от самото реле времетраенето на импулсите, дали подлежи на промяна - да се изкажат електронните хора.
Коментар
-
На Bravo-то пръскалката е в основата на чистачката. Т.е. в самата ос. Вероятността да не пръска е: задръстена дюза - не знам, но явно засмуква с водата и калта, която се утаява в казанчето и ... се задръства. Втора причина - възможно е нещо по инсталацията да не е ОК - т.е. да няма ток до моторчето и/или мъркучето да е откачено и вместо през дюзата - да хвърга нейде из колата ... Поразгледай си колата по-подробно деSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:На Bravo-то пръскалката е в основата на чистачката. Т.е. в самата ос. Вероятността да не пръска е: задръстена дюза - не знам, но явно засмуква с водата и калта, която се утаява в казанчето и ... се задръства. Втора причина - възможно е нещо по инсталацията да не е ОК - т.е. да няма ток до моторчето и/или мъркучето да е откачено и вместо през дюзата - да хвърга нейде из колата ... Поразгледай си колата по-подробно де
Коментар
-
Как е изградена схемата - Принципно лостът като дръпнеш напред подава ток към помпата и токът се връща в лоста, отт там отива в масата. Когато бутнеш, тази част от лоста която при дърпане е +, вече става маса, а тази част която е правела връзка към маса, вече поема +. Т.е. пръскането напред и назад става чрез подаване на прав и обратен ток на помпата. Нещо като двигателя да го завъртите наобратно, ама тва беше няква глупава тема, не знам кой я измисли. Така че обикновено ако проблема е в инсталацията, няма логика и нормално смислено обяснение напред да пръска, а назад - не. Колега когато бутнеш напред, чува ли се изобщо шум от работеща помпа???
Коментар
-
ogi28b написа:Как е изградена схемата - Принципно лостът като дръпнеш напред подава ток към помпата и токът се връща в лоста, отт там отива в масата. Когато бутнеш, тази част от лоста която при дърпане е +, вече става маса, а тази част която е правела връзка към маса, вече поема +. Т.е. пръскането напред и назад става чрез подаване на прав и обратен ток на помпата. Нещо като двигателя да го завъртите наобратно, ама тва беше няква глупава тема, не знам кой я измисли. Така че обикновено ако проблема е в инсталацията, няма логика и нормално смислено обяснение напред да пръска, а назад - не. Колега когато бутнеш напред, чува ли се изобщо шум от работеща помпа???
Коментар
-
ogi28b, ти обикновенно винаги си прав, което ме води към мисалта че моето браво е дефектно. Понякога като пръскам отпред пръска и отзад, но не винаги - скрити екстри сигурно се води. Случвало ми се е след като пръскам отзад, после да неще да пръска отпред не му стига налягане и след 10-тина минути се оправя.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
TiagoSilva написа:Да братле чува се помпа което предполага че ми е запушена системата , все пак ти благодаря за разясненията доста неща не ми бяха ясни но благодарение на тебе се разясниха , ще я поогледам тези дни да видим какво ще се окаже ...... :D :D :D
Коментар
-
А на Мареа-та има две помпи, когато са включени фаровете и искам да измия предното стъкло, пръска на фаровете и на стъклото, когато фаровете не светят пръска само на стъклото, обче на задното стъкло неще да пръска. Чува се че върти помпа, продухах магистралата до дюзата - няма проблеми, обаче не стига течност от помпата до дюзата Някой може ли да каже коя помпа за къде е и защо м..... не пръска на задното стъкло ?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Като гледаш отпред колата, лявата помпа с големия маркуч е за фаровете. Дясната е за предно и задно стъкло. От дясната помпа излизат 2 маркуча - ляв (за отпред) и десен (за отзад). Левия е черен, десния бял, минават под една пластмаса върху гредата, като черния около бомбето на амортисьора завива наляво към предното стъкло, а белия минава зад двигателя, покрай стената на коша и завива надясно (от там нататък не му знам пътя). Някъде зад казанчето с хидравличната течност има клапанче. Та викни си асистент, който да ти пръска назад и виж отпред какво се случва ако са измъкнати маркучетата от помпата. При мен бялото (за отзад) се рони като хляб, та бая зор видях да го снадя с ново, че не ми се разглабяше до клапанчето.Според мен имаш теч някъде по магистралата или запушване.
Коментар
-
Аха, благодаря ! Но не е запушена магистралата, нито е прекъсната защото като извадя маркуча от дюзата на задното стъкло и надуя с уста се чува бълбукане в казанчето. Ами това клапанче как "знае" накъде да пуска, има ли ел управление ?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар