Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за горивен филтър?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

и как го засичаш на принципа пълнеш догоре и после доливаш ли?То май по друг начин неможе
    Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Re: Въпрос за горивен филтър?

Adrenalin написа:
      Повярвай пич 2 пъти се налагаше да се бута за да запали..
      :D Вярвам, вярвам, но просто се чудя, на мен са ми казвали да забравя тия начини за палене за тоя мотор. Иначе старата ми дизелова фиеста съм я палил с бутане, с дърпане и с пускане по нанадолнище ...а за засичането - може и по друг начин - наливаш N литра (5, 7 ..15) караш X километра и си записваш колко си налял и колко си минал преди отново да заредиш N литра (не е задължително да е същото количество като първия път), пак караш и пак наливаш и т.н. и пишеш всеки път. Като се понатрупат данни, теглиш чертата на двете колонки - литрите и километрите и получавш примерно, че си минал 487 км с 35 литра гориво, после делиш 35 на 4,87 и получаваш средния разход около 7 и малко литра на 100. Не е много точно в началото, но като се натрупат показанията, грешката намалява. Няма нужда да се налива до ръба. Но това е много усреднена стойност - тук влиза и градско, и дълъг път, бързо каране по магистрала, висене по светофари.
      Тойота Приус

Коментар

Rayo написа:
        ...Иначе старата ми дизелова фиеста съм я палил с бутане, с дърпане и с пускане по нанадолнище ...
        То и народа го е казал:Друго си е новата кола - У 2 метра бутане пали!
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Rayo, благодаря ти за изчерпателния отговор със сигурност ще се възползвам от тази система с записването и т.н.Да споделя само налях 25 л минал съм 144 км и току що ми светна лампата,тези километри съм ги минал само в София струва ми се че харчи като ламя или само неква заблуда е щото незнам при светване на лампата колко литра горе долу е резервата
          Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

И така току що смених филтъра ква помия излезе от стария като го развъртеха просто ужас.Купих си филтъра от Стамболийски на Алфа магазина,като им занесъх стария да го покажа та хората се чудеха как може JTD да нема некав датчик на филтъра от долу.Аз не разбрах точно за какъв датчик говореха но ми предложиха същия като моя за 18 лв който също бил еднакъв с некав от 9 лв разбира се купих си този от 18 но не разбрах къв е тоя датчик и ква е разликата между филътра от 9 и от 18 лв
            Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Adrenalin написа:
              И така току що смених филтъра ква помия излезе от стария като го развъртеха просто ужас.Купих си филтъра от Стамболийски на Алфа магазина,като им занесъх стария да го покажа та хората се чудеха как може JTD да нема некав датчик на филтъра от долу.Аз не разбрах точно за какъв датчик говореха но ми предложиха същия като моя за 18 лв който също бил еднакъв с некав от 9 лв разбира се купих си този от 18 но не разбрах къв е тоя датчик и ква е разликата между филътра от 9 и от 18 лв
              Я колега, поразкажи още малко за тоя датчик. Най-вероятно става въпрос за датчик намиращ се в най-долната част на филтъра, на местото на дренажчето на тия от 9лв Мен пък днес ме втресе от цената на един друг датчик намиращ се на филтърната конзола
              FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Ами да точно отдолу на филтъра на мястото на дренажа бил тоя датчик но на моят филтър нямаше датчик само дренажче и аз си купих същия и кво сега слизам долу паля и викам я да видя нещо дали капе и ОП ТО ВЕРНО КАПЕ ЛИ КАПЕ е аман от майстори некадърници един филтър немогат да завият кат хората утре отивам и ще има е...не и сръбска музика
                Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Аман я аз тва го знам и затова сам омазан до ушите си сменям почти всичко.Преди седмица се снабдих и със скоба паяк за филтри които се опъват при смяната.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз пък си направих едно приспособление във форма F - планка с два болта с междуцентрово разстояние равно на това на филтърната конзола и тогава имам опора за да ползвам скоба за развиване/отвиване.
                    FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Чувствам се набутан... за моето JTD Август месец дадох 27лв за нафтов филтър. Ввобще незнам дали има и датчик, но не съм забелязал течове. Или са паднали цените или аз сам станал дарител. Май само hit-ko продава евтини и правилни части, или в моя град се умножава по 300%
                      Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Adrenalin написа:
                        .Да споделя само налях 25 л минал съм 144 км и току що ми светна лампата,тези километри съм ги минал само в София струва ми се че харчи като ламя или само неква заблуда е щото незнам при светване на лампата колко литра горе долу е резервата
                        На мареята като светне лампата за резервата, остават още около 7 литра май - т.е., за около 100-120 км. На Бравото не знам. Колко нафта е имало преди на се налеят тези 25 литра? Обаче стрелката на резервоара има супер нелинейно отчитане; примерно на средата на скалата отговарят около 42 литра, а целият резервоар побира 63! и колкото по-малко гориво остава, толкова по-бързо слиза стрелката - отклонението на стрелкатаа в градуси не отговаря на източването на резервоара. Не може да се ръководи човек от положението на стрелката, за да съди колко му гори колата. А за градското каране: седнах един път при един колега, който има ланча федра - ван. Та тая кола има борд компютър,който показва моментния разход; честна дума, уплаших се, като видях цифрите - при ускорение на 2-ра моментният разход е 18/100 ! А в града често се налага да даваш газ на 1-2-3, после - спирачки, после пак 1-2-3... после има киснене по светофари, в задръстване...четох в книжката на един опел зафира, че 5 минути на празен ход са десет километра каране като разход на гориво. Мисълта ми е: градският разход не е много показателен, въпреки че кола, която има голям разход по принцип, ще си гори и много на градско. Така или иначе не може JTD да ти гори като ламя, особено на Браво. От друга страна, каране тип ’ръчка и спирачки’ сигурно качва разхода. Торнадо беше писал някъде, че е успял да свали разхода до 4.5/100 само с разумно каране и добра поддръжка на колата, а неговата марея е ТД, и на теория не е толкова икономична като същата с JTD.
                        Тойота Приус

Коментар

nanio написа:
                          Чувствам се набутан... за моето JTD Август месец дадох 27лв за нафтов филтър. Ввобще незнам дали има и датчик, но не съм забелязал течове. Или са паднали цените или аз сам станал дарител. Май само hit-ko продава евтини и правилни части, или в моя град се умножава по 300%
                          не се притеснявай, март-април дадох 22 за подобен.
                          Тойота Приус

Коментар

Rayo: Според бордкомпютъра на един Мерцедес - престоят на място гори 22л/100км Айде кажи как ще стане номера.Според мои измервания, но не толкова прецизни като на Торнадо - колите ни горят около 0.8 - 1.0л/час.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                              Rayo: Според бордкомпютъра на един Мерцедес - престоят на място гори 22л/100км Айде кажи как ще стане номера.Според мои измервания, но не толкова прецизни като на Торнадо - колите ни горят около 0.8 - 1.0л/час.
                              ще помоля колегата с опела да ми даде книжката си да си опресня прочетеното, може и да греша, но нещо такова беше като съотношение, затова съм го запомнил. Ще видя.
                              Тойота Приус

Коментар

Ми теча от филтъра вече е факт,какво се оказа карам му колата на тоя и викам Пич тука тече яко капе ли капе,ония се надупи почна да върти нещо и вика Ми то тва немое да се върти бе то е като капчка отне му 20 мин да се сети да махне целия филтър и да види че под капчката има пластмасова пробка която не беше затегната и с такова сиаещо лице се обърна към мен и ми сподели Е ВЕЧЕ ЩЕ ЗНАМ.Е надявам се с тези думи тоя комшмар да е приключил
                                Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Working...
                                X