Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за горивен филтър?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за горивен филтър?

Здравейте колеги ЧНГ на всички много здраве и успехи през 2008 г.Та сега и въпроса ми:Ако горвния филтър вече се износен възможно ли е автомобила да дава по-голям разход и как изобщо мога да разбера дали е за смяна?Откато купих колата лятото на 2007 не съм го сменял.Благодаря ви предварително
    Fiat Bravo 1.9 JTD

Re: Въпрос за горивен филтър?

и още едно запитване имам вече за 2 ри път ми прави следния номер:Не иска да запали и светва червения индикатор мисля че е нарусвана дюза и като ме бутнат пали смисъл незнам дали и това се дължи на гровния филтър или защото нафтата не е добра.Зареждам от една приятелка нафта на 1.40 и дали е възможно нафтата да е неква скапана и за това да ми прави проблеми.
    Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Здр.колега ами според мен си смени горивния филтър 4е да не ти прави проблем с паленето,а също така смени и мястото от което зареждаш,ако не желаеш да си болиш главата с ремонти на двигателя.Това е моят съвет.Вси4ко добро
      Fiat Croma 2.0TDi.d.
      Citroen Xsara Picasso 2.0HDI
      И самоувереният е бил неуверен!

Коментар

Принципно проблема с палененето може да идва от филтъра - смени го.Аз го правя при всяка смяна на масло, въпреки че е малко пресилено.А и никога не съм насипвал потенциални лай..а от 1,40.Ти си знаеш ама аз тоя лукс не си го позволявам дори на 17-годишната темпра която по километраж е над 550 хил. км
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Хора, нека си кара с евтината нафта - все пак от икономии ще изкара пари за ремонта на двигателя, ГНП-то и всичко, което ще си отиде от приятелското гориво...Баси, колегата направо ни е задал отговор...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колега според мен хич не трябва да ти пука задето търсят проблема в "ефтината" нафта. Дали ще я налееш от туба или от пищов е едно и също според мен, важното е от коя бензиностанция е нафтата, да си познаваш снабдителя и да я цедиш преди да си я налееш.На 1.40 е перфектно на тези цени по бензиностанциите. И аз карам с "ефтина" нафта като си я цедя преди да я сипя и слагам добавка хелиос и хич немии да говорят каквото искат. Случвало ми се е с "ефтината" нафта колата да ми дава по нисък разход и по добра работа отколкото на някой луксозни бензиностанции......
            Bravo TD100 98'- това в Гаража
            Brava TD100 96'- Мир на праха и...
            Bravo TD100 97'- новата придобивка на брат ми....
            Какво остана да ви кажа освен "Fiat Diesel Power Forever"

Коментар

Adrenalin написа:
              и още едно запитване имам вече за 2 ри път ми прави следния номер:Не иска да запали и светва червения индикатор мисля че е нарусвана дюза и като ме бутнат пали .........
              При всичката електроника и датчици за незнам какво си (сигурно само сензор за цвета на обувките на шАфьора няма) , JTD да пали с бутане? ? За такава екстра не бях чувал досега. Но явно е възможно ...
              Тойота Приус

Коментар

Смени си го, проблема до голяма степен може да е от него. Като ти замръзне подобието на нафта във филтъра няма палене. 25-27лв струва и се сменя на 2 смени на масло 20 000км.
                Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Повярвай пич 2 пъти се налагаше да се бута за да запали..
                  Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Начи това че нафтата стррува 1.40 не значи че е неква рейсаджийска сипвам я от човек на който имам доверие не е въпроса за цената не ми пречи да налива нафта от 2.20 или от 1.40 както се е изразил колегата по-долу тук в България нафтата си е отвратителна и дали ще сипя от тази или другата незнам дали има голямо значение пък и тази ;ефтината" нафта я карат от Гърция и доста хора сипват от нея и то говорим за нови автомобили и не се оплакват но при мен явно нещо не върви с нея.... сега като сменя филтъра ще я набуфкам до-горе от Лукойл и ще видим дали ще прави още мизерий..И да КОЛЕГАТА е прав понякога евтиното излиза скъпо
                    Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Преди да си сменя моя филтър, колата беше почнала да пуши повечко. В някоя тема бях сложил снимки да се види колко мръсен беше. Иначе за нафтата и аз не мисля, че е кой знае колко лошо да се слага от туби. И аз го правя напоследък. Като знам какви боклуци са по бензиностанциите. И на мен ми се е случвало с нафта от туба да върви по добре колата, въпреки че поначало няма никаква разлика. Просто гледам да си я филтрирам, слагам добавка и допълвам от бензиностанцията.
                      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

чудесна идея ми даде пич .... И само за протокола да питам каква добавка ползваш и как точно филтрираш нафтата?
                        Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Ами аз съм доволен от REDEX. Доста пъти съм тествал и винаги дава малко по-нисък разход от до половин литър. Иначе филтрирам с едни домакински кърпи за бърсане. Ще ги снимам да ги видиш. Слагам ги сгънати на 4 и нафтата тече по-бавно, но поне ще минат по-малко боклуци. Впрочем кърпата винаги е чиста след наливане.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Чудесно благодаря ти за инфото ако качиш и сниммки супер,а м;у другото какъв разход дава твойто JTD градско?
                            Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Ами преди смяната на дебитомера около 6, а сега около 7. Но термостата е за смяна, ако това има голямо значение за разхода. Щракни на подписа ми, там можеш да видиш всички засичания на разхода
                              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Working...
                              X