Колеги, някой може ли да ми даде информация за тази екзотика?Един френд си купи Опел Фруктиера.Двигателя под капака е някакъв италиански 2,5 турбо дизел, 4 цилиндъра с напълно отделни глави за всеки цилиндър Казали му че ги монтирали и на FIAT Ducato.Нещо линк или каквато и да е информация за този мотор ако някой има да дава че станах за смях...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Информация за 2.5TD двигател?
Collapse
X
-
Четох някога нещо за такъв двигател, мисля, че е производство на италианската фирма VM Motori, Знам, че такъв двигател се е монтирал на Чероки (освен 2.1 двигателя на Рено). Виж в офроуд форума: www.offroad-bulgaria.com а освен това - тук :http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/7966.html - инфо за фронтерите, но това, вярвам ти е познато.НО най-вече тук:http://jeep.avtograd.ru/engines/VM/index.htm -както и съответните линкове от тези страници. Този двигател се слага даже на УАЗ-ки. Приятно четене!
-
Rayo написа:Четох някога нещо за такъв двигател, мисля, че е производство на италианската фирма VM Motori, Знам, че такъв двигател се е монтирал на Чероки (освен 2.1 двигателя на Рено). Виж в офроуд форума: www.offroad-bulgaria.com а освен това - тук :http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/7966.html - инфо за фронтерите, но това, вярвам ти е познато.НО най-вече тук:http://jeep.avtograd.ru/engines/VM/index.htm -както и съответните линкове от тези страници. Този двигател се слага даже на УАЗ-ки. Приятно четене!I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Не знам какво ни се вярва и какво не, но по-ни се вярва този мотор да е производство на италианската фирма VM MOTORI S.p.A и да е бил вграждан в доста марки и модели автомобили, т.ч. и в Алфа-Ромео.Не, че сега фирмата е закъсала от към клиенти.Наскоро карах "ШЕВРОЛЕТ-КАПТИВА" с новия 16кл/150 кс VM мотор.Доста по-меко и тихо мърка от моя 1.9 DDiS (JTD) by FIAT.Апропо, колегата Pinko Ви е писал нееднократно за този мотор, ама кой да чете, пък и да помни! Ето за преговаряне на материала: http://www.vmmotori.it/en/01/01/index.jsp Този мотор не е производство на ФИАТ.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
И аз знам че се монтира на Вояджър, дори познавам човек който кара такъв и е мн доволен. Имах впредвид че мотора е напрвен от ФИАТ като главно, смисъл на концерна ФИАТ, но е правен от Ивеко, което пак е на ФИАТ и за това писах ФИАТ, но последно май е на Ивеко!бе дано сте ме разбрали, че аз не мога да се разбера!FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'
Коментар
-
ancho написа:...бе дано сте ме разбрали, че аз не мога да се разбера!I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Rayo написа:как го разкрихме него мотор !! много интересен е линкът на Нино към сайта на производителя.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Няма значение, фактите са факти без значение дали ги приемаме или не.Друго нещо ме дразни... щампите и клишетата които раздаваме /българите/ по отношение на другите нации. Италия - ЛОШО, Германия - ДОБРО... в техническо отношение. Не си видим съдраните потури и задници, а понякога съдим за техните инженерни решения.Това,че сърбите след напълно разрушена икономика и автомобилостроене отново влизат в час за нас не е важно, важното е да лаем.Този мой отговор е много общ, може би е подходящ за "общи приказки", но общо взето е трудно за убедиш един зрял българин, че италианците могат да правят МНОГО ДОБРИ двигатели и с успех да ги продават на други, в т.ч и на ГЕРМАНЦИ.Припомнете си, че от няколко години основно "ФИАТ-ИВЕКО" СА доставчик на двигатели за камионите МЕРЦЕДЕС ... и че може би тази година ще бъде подписан договорът между ФИАТ и МЕРЦЕДЕС за вграждане на малките дизели 1.3 мултиджет в "А" класата."СПАГЕТИ И МИНЕТИ" ?!.. ама май други правят минетите и смучат спагетите!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:Няма значение, фактите са факти без значение дали ги приемаме или не.Друго нещо ме дразни... щампите и клишетата които раздаваме /българите/ по отношение на другите нации. Италия - ЛОШО, Германия - ДОБРО... в техническо отношение. Не си видим съдраните потури и задници, а понякога съдим за техните инженерни решения.Това,че сърбите след напълно разрушена икономика и автомобилостроене отново влизат в час за нас не е важно, важното е да лаем.Този мой отговор е много общ, може би е подходящ за "общи приказки", но общо взето е трудно за убедиш един зрял българин, че италианците могат да правят МНОГО ДОБРИ двигатели и с успех да ги продават на други, в т.ч и на ГЕРМАНЦИ.Припомнете си, че от няколко години основно "ФИАТ-ИВЕКО" СА доставчик на двигатели за камионите МЕРЦЕДЕС ... и че може би тази година ще бъде подписан договорът между ФИАТ и МЕРЦЕДЕС за вграждане на малките дизели 1.3 мултиджет в "А" класата."СПАГЕТИ И МИНЕТИ" ?!.. ама май други правят минетите и смучат спагетите!FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Nino написа:...Друго нещо ме дразни... щампите и клишетата които раздаваме /българите/ по отношение на другите нации. Италия - ЛОШО, Германия - ДОБРО... в техническо отношение...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар