Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ихиииий...отново проблем с дизелката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ихиииий...отново проблем с дизелката

Та ето че Фиатката не спря да ми прави проблеми...аман вече от нея От известно време за части или няколко секунди ми губеше част от мощноста си,като на дълъг път ми самонамаляше с 10-15 км в час от скороста,сякаш нещо се давеше леко и после пак сама набираше скорост.Освен това много,ама много често започна да ми гасне като я запаля и до като стигна да сложа на втора и ейде Адиос Амиго..... Освен ТУЙ я чувствах нещо нестабилна...а аз нали за период от 6 месеца минах 40 000 км с нея и вече си знаем всички тайни с нея,а и много си я обичам принципно...ама само принципно!!!И тъй,вчера тя реши на един завой на едно кръстовище в Пловдив да претрака като селски трактор изорал поне 500 000 декара ниви.В тоз ден същият трябваше да си платя сметката към Глобул,е да ама не....нали съ счупи колата и те спрели телифончиту и аз дремя там и няма от къде да се обадя...както и да е намерих тилифон и викнах пътна помощ(егти помоща...то ако бях пенсионер трябваше да птворя фонд за набиране на помощи за да си платя услугата им за има няма 10 км возия до шоурума на БМВ).Там вече ме чакаха механици,но уви проблема не е ролка,нито ремък...и решихме да не пипапе!Дърпахме се до Стара Загора с мека връзка(т.н. въже) и умрях от студ в пущината на тая кожена седалка задника ми се беше вкочинил.Акомулатора падна!!!Днес заредихме акумиулатора и запалихме...дрънчи като трактор,а от ауспуха или както там се пише тече чиста НАФТИЧКА!!!Ей тъй капе си ли капе,пущината И всичко това преди нова година..ейде горчиво,да ми е сладко!!!Да речем,че парите не са проблем ама сега нямам кола за каране!!!Казвайте или предполагайте какво може да е!!!След малко ще ходя при некъф майстор от Стара Загора от кв. Зора,казва се Гошо-ПОМПАТА!!!Само той можел да помогне!!!От къде и на каква цена мога да закупя добра помпа ако проблема е там!А какви други поражражения може да има ....пътеписите на един отчаян Фиат-фен и шифор който в близко бъдеще май ще изневери на любимата си Бананка с една посестрима от БМВ шоурума...защото имаме добър чичо доктор дето ще ни обслужва на добра цена с добра ръка....сории за грешките правописни....нямам време да оправям,емоционално бясна съм и коректора ми не работи
    НЕ на безразсъдното шофиране!

ako имаш каско поливай с безин и пали не се занимавай.Друг начин да ти се оправи насвтоението за нова година незнам всичко останало е свързано с много пари.То и бензина стана скъп ама 10л ще те оправят
    A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
    Punto Sporting 1.9JTD 2003
    ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

Bella не съм спец по дизелите,обаче като чета какви са ти проблемите,си мисля че първото нещо което да си провериш са дюзи.Освен това тази навта как така не изгаря и капе от ауспуха,сигурно в някой от цилиндрите изобщо няма горене,а как да стане това при дизел,освен да не ти затварят клапаните(вероятно изпускателен) и да не може навтата да се възпламени,поради липса на компресия.Така че си мисля дюзи и мерене на компресия,а за помпата не се хвърляй веднага да я сменяш щом някой "майстор" е казал така,първо че сигурно е много пари и второ наслушали сме се на патила предизвикани от некоректни майстори.Пък и като те видят че си жена и може да вземат да те хвърлят в яки филми,да смениш една камара неща и то такива,които са скъпи а лесно се сменят.Първо хубаво да се диагностицира проблема пък после да сменят.

Коментар

Благодаря ти за отговора.Преди малко се прибрах от обиколка на града,но или навсякъде беше затворено или вече затваряха и ще чакаме до догодина за да се оправи колата.Преди около седмица бях на диагностика и нищо не показа,проверихме и дюзите,нямаше проблем на този етап.Обаче сега вече има и в първият работен ден ще я закарам на някого,само да реша на кого.Оказа се че в нашия град почти няма компетентни лица поддържащи тази марка и то в дизел.С две думи...огромна е вероятноста да попадна на недобросъвестни хора,но се надявам да се размина с този проблем поне.Ще ви държа в течение на нещата и стискайте ми палци всичко да се размине с по-малко парички и щети по колицата.Давайте ми и предложения за по-нова такава,та ако ще и лизингова да е тя.Благодаря предварително на всички сериозно приели проблема ми и дали подобаващ отговор

Коментар

неприятна ситуация !! тука във форума по памет ми се беше ,мяркал един майстор на дизелите Специалиста май се пишеш или нещо такова ,на латиници !Ако не се лъжа е от Ямбол ,може пък той да помогне !p.s.по-нагоре ,беше писал за БМВ ,само не взимай дизелово ,че тогава ще се видиш в чудо !Ако ще взимаш дизел ,се ориентирвай ,към аудитата и vw !
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Колега, виж си "умната дюза" на първи цилиндър. Много нещо да е сдала багажа или разпръсквача да е за смяна.За сервиз ще ти препоръчам тези момчета http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...%EF%E0Може да му звъннеш дори и само за съвет. Кажи, че си от форума. Успех!

Коментар

Гошо помпата е слаб маистор отиди до дома на инвалида до входа там има сервиз за дизел след Загорка

Коментар

tomazo написа:
                Ако ще взимаш дизел ,се ориентирвай ,към аудитата и vw !
                Че какво му е на италиансият дизел?Ааа колега тук можем да поспорим Аз съм с ТД100 майка ми с пунто жтд братчеда със 156 2.5жтд,преди тва всички сме карали немски дизели и неща да чувам за друг дизел различен от италианският
                A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
                Punto Sporting 1.9JTD 2003
                ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

Bella,като чета по други теми за този авансатор,се замислям дали не ти прави проблем точно той,ако наистина определя момента на връскване на горивото,много вероятно е проблема да идва от него,а дюзите и клапани да са си наред.Ако има от кой да подмениш твоя само за проба ще е много добре,иначе и той не е от евтините части.Успех.

Коментар

Халка на коляновия вал, около 6-700лв ремонта! Случва се на коли управлявани предимно и само от жени!
                    FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

Коментар

georgid написа:
                      tomazo написа:
                      Че какво му е на италиансият дизел?Ааа колега тук можем да поспорим Аз съм с ТД100 майка ми с пунто жтд братчеда със 156 2.5жтд,преди тва всички сме карали немски дизели и неща да чувам за друг дизел различен от италианският
                      съвсем не ми се спори на тема италянски коли или дизели
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

pa4i написа:
                        Гошо помпата е слаб маистор отиди до дома на инвалида до входа там има сервиз за дизел след Загорка
                        Ходих там,но вече беше затворено.В четвъртък първо там отивам и смятам да я оставя там на ремонт.

Коментар

ancho написа:
                          Халка на коляновия вал, около 6-700лв ремонта! Случва се на коли управлявани предимно и само от жени!
                          Ти сега какво искаш да ми кажеш,че не умея да карам кола ли Имам книжка от май месец,от юли имам и кола и от тогава съм изминала над 40 000 километра.До сега 4 пъти зад граница с нея,последното пътуване осъществих сама и изминах за една седмица повече от 5 000 км.И това БЕЗ нито едно ПТП ( като изключа завъртането на един завой на Котленският проход )!!!И ти намекваш,че не умея да карам кола

Коментар

tomazo написа:
                            Това си "плаче" за виц на 2007г.....особено ТЕ ДЕ И - ПЕДЕ, нали?! Евала бе томазич, ако беше казал "френски" бих ти повярвал, но с това прозрение ИСКЪРТИ МИФКАТА и СВАЛИ ПТИЦАТА В ПОЛЕТ! ПС... към италианските коли вече нямам отношение, но виж за италианските дизели ако искаш може да си поговорим.
                            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Bella написа:
                              ancho написа:
                              Ти сега какво искаш да ми кажеш,че не умея да карам кола ли Имам книжка от май месец,от юли имам и кола и от тогава съм изминала над 40 000 километра.До сега 4 пъти зад граница с нея,последното пътуване осъществих сама и изминах за една седмица повече от 5 000 км.И това БЕЗ нито едно ПТП ( като изключа завъртането на един завой на Котленският проход )!!!И ти намекваш,че не умея да карам кола
                              Ами аз съм шофьор по документи от 7 години, а и от толкова съм зад волана. За всичкото това време съм изминал 84 000км САМО градско - основно в централната част на Варна, където се вижда кой колко шофьор е станал. Гарантирам ти - ако минеш през ул. "27 Юли" и ти оцелеят огледалата - шофьор си. Извънградското не го броя, защото там всеки го умее - караш само направо и не съобразяваш размера....А по темата - Ямбол е сравнително близо до теб, да не споменаваме, че има и телефони и можеш да звъннеш на Хит-ко преди да правиш глупости и да оставяш колата на сульо и пульо...
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                              X