Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем ли е това - колата загасна!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем ли е това - колата загасна!

Днес решихме да отидем в новия детски магазин "JUMBO" на бул. България (до Билла).Влязох в паркинга им, който беше стръмен и се учудих как не закачих пода на колата, но... ок!На излизане обаче какво стана - изкачването беше доста стръмено (височина от три етажа се качваха в рамките на 20 метра) и за капак (понеже вече някой се е бил заклещвал там) на цялата глупост на края бяха монтирали някаква джаджа, която допълнително увеличи наклона. Точно като се изкачих и колата застана в хоризонтално положение, двигателя изгасна. При опит за запалване колата въртеше точно като насмукана с въздух. След два продължителни опита за запалване колата си запали и си вървеше нормално.Да допълня, че резервоара беше сравнително пълен - имаше поне 35-40 литра нафта.Според вас имам ли проблем с колата или наклона е виновен?

Мисля, че е заради наклона. Преди години имах същия случай. Тук, при нас, достъпа до поликлиниката е много стръмен и веднъж, точно след като го изкачих, колата угасна и след малко повече въртене запали. При това бензинова. Количеството в резервоара беше около 10л. Случвало ми се е и при паркиране под страничен наклон (десните гуми са по-високо от левите) пак да не може да запали, докато не я избутам на равно.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

С 35-40 литра гориво незнам как ще ти загасне,струва ми се малко нелогично
      Nissan Primera 1.6 16v P11
      ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

При мен се случи при едно ходене в една гора..с около 10л в резервоара. Беше леееко плашещо. В гората, дървета само, насред нищото, и да и изгасне колата с идеята че няма бензин.
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

kantarev написа:
          С 35-40 литра гориво незнам как ще ти загасне,струва ми се малко нелогично
          Точно това ми е странното, с 35-40 литра загасна. Днес минах над 100 км из София и нямам проблем. Сутринта пак си запали от раз без да се замисля.

Коментар

А ве свиркай си и си мисли ,че е някаква случайност и недей да ровиш вече ,защото от много мислене ще ти дойде някоя хубава идея и ще пр...ш колата.Щом всичко е наред пей сърце
            Nissan Primera 1.6 16v P11
            ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Езатова си обичм газта - там проблеми с това няма...
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
              X