Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв е разхода на 1.9 D

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какъв е разхода на 1.9 D

Колеги здравейте, В момента съм с бензинова Брава 1.6 но съм решил да я заменя с 1.9 D. Можете ли да ми кажете какъв е разхода на различните дизелови двигатели на Brava и в частност 1.9 D. Ако тръгна да го заменям какво да гледам, тъй като сега не съм имал дизелов автомобил. Кой дизелов двигател е за предпочитане. Предварително Благодаря за всички отговори.

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=12283виж тази тема за разходите, предполагам си я видял де, но все пак ами аз съм останал с впечатление, че най-добре е да си вземеш ТД100 или ЖТД105 за чистия дизел и на мен ми е интересно колко ще харчи, но съм чел, че е мн спънат просто май най-много форумци сме с тези двигатели, аз лично съм доволен, като изключим гадния термостат, койта съм се заинатил да не сменям
    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
    e30 forever!

Коментар

MGP

BEX---GT написа:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=12283виж тази тема за разходите, предполагам си я видял де, но все пак ами аз съм останал с впечатление, че най-добре е да си вземеш ТД100 или ЖТД105 за чистия дизел и на мен ми е интересно колко ще харчи, но съм чел, че е мн спънат просто май най-много форумци сме с тези двигатели, аз лично съм доволен, като изключим гадния термостат, койта съм се заинатил да не сменям
      Благодаря за отговора колега, Тази тема я видях. На мен ми трябва икономичен автомобил, а не автомобил за съзтезания. В гаража имам един 6-так 3100 кубика, който е за гонки Питах каква е разликата в разхода от чист дизел и дизел с турбо защото тук в града на един приятел Вентото 1.9 ТД му гори 8 градско, на друг Мондеото ТДИ 8 и нещо, на трети БМВ-то 2.5 ТД 8-9, а този с чистия дизел Голф 1.6 Д казва , че му гори 5-5,5 градско. Не че си продава колата и й прави реклама, а просто споделя мнение.

Коментар

Имам такова чудо, накратко:Градско - без настъпване 7-8, с настъпване 9-10Извънградско без настъпване 4.5-5.5 с настъпване до 7. 7 дава при над 120 до 150Тая машинка не се настъпва до повече от 120. Натам почва да умира.Градско, до 90 си набира, не като бензинка, но набира. Не е звяр със сигурност.А, цифрите са от тая година, със задръстванията и всичко.
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

вярно е че е малко спънат ама аз карам с такъв и си ми е добре преди имах един голф3 1,9тд 75кс мога да ти кажа че разликата не е голяма пък и къде ще ходиш на състезание ли от 2год.съм горд собственик и не съм пипал нищо по двигателя а и разхода си ми е добър 4,5/100 извънградско и 7,2/ градско засякъл съм го лично с пълен резервоар до капачката и след 100км съм го допълвал с еднолитрови шишета за да разбера точно че тия по бензиностанциите как лъжат не е истина в общи линий е това колата е тромава на старт но си върви добре иначе а ако ти трябва кола за куший това не е твоята кола въпреки че влезе ли във високи обороти съм правил смешни много отворковци на пътя

Коментар

Така е, 68 коня, но на баир с 5 човека и багаж...все едно нищо не си качил. Дърпа и не пита.На моята се правят по 20км на ден софийско, до сега само маслото и проверявахме, и толкоз.Пали от раз на -12...доволни сме :D
            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

абе батка аз чак сега видях че си от Оряхово :D че ти си бил земляк бе мойта рода е от Остров

Коментар

MGP

BAI MILE написа:
                абе батка аз чак сега видях че си от Оряхово :D че ти си бил земляк бе мойта рода е от Остров
                Здравей,Значи сме от един район, почти градски.

Коментар

Бързам да уточня, е не съм карал 1.9D, но като гледам разходите по книжка на 1.9D и 1.9TD не са много различни. Струва ми се че ако искаш икономична кола по-добре да си търсиш 1.9ЖТД. Като цяло дава по-нисък разход от другите два двигатела. Поне споре мен.
                  FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

MGP

vsd написа:
                    Бързам да уточня, е не съм карал 1.9D, но като гледам разходите по книжка на 1.9D и 1.9TD не са много различни. Струва ми се че ако искаш икономична кола по-добре да си търсиш 1.9ЖТД. Като цяло дава по-нисък разход от другите два двигатела. Поне споре мен.
                    Чул съм, че ЖТД-то е най икономично, а и вървежа му е добър, но пък и цената си му е по височка.

Коментар

А бе каквото и да си говорим, почти всякоя бензинова кола с газова уредба ще излиза по-евтино като крайна цена на 100км дадени за гориво.Така, че от гледна точка на икономия това му е майката, който и каквото да говори.Вече ако гледаш и много други неща везната може да придобие друга форма но....Нали това беше идеята главно в тази тема, не колко харчи главно, а колко ще бъде евтино да я караш...
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

абе аз нафтата си я взимам на 1,2/1,5 а преди беше и по тънка ама не съм спирал колата за две години вече имам близо 100000км с Бравото и съм доволен пък ти ме обеждавай че на газ било по евтино гледай след нова година какво ще стане с газта като ни отрежат руснаците

Коментар

MGP

BO написа:
                          А бе каквото и да си говорим, почти всякоя бензинова кола с газова уредба ще излиза по-евтино като крайна цена на 100км дадени за гориво.Така, че от гледна точка на икономия това му е майката, който и каквото да говори.Вече ако гледаш и много други неща везната може да придобие друга форма но....Нали това беше идеята главно в тази тема, не колко харчи главно, а колко ще бъде евтино да я караш...
                          Колега, то засега най икономично е на Метан. Но аз повечко съм против за такива газови и метанови уредби, освен ако не е заводска уредбата. По принцип искам да карам с такова гориво с което е предвидено да се кара дадения автомобил - бензин или дизел.Имах Сиера, която беше карана на газ и на която до един момент неможеше вече да пали. Като отворих двигателя, ясно се виждаше, че буталата бяха изгорели, вследствие газта. Наскоро разбрах че на такси закупено чисто ново и карано само 1 година на газ, също се съсипал двигателя, вследствие газта. Но това са единични случаи, които потвърждават и засилват мнението ми за газта.П.П. То и газта май след нова година я вдигат с около 0,30 лв.

Коментар

BAI MILE написа:
                            абе аз нафтата си я взимам на 1,2/1,5 а преди беше и по тънка ама не съм спирал колата за две години вече имам близо 100000км с Бравото и съм доволен пък ти ме обеждавай че на газ било по евтино гледай след нова година какво ще стане с газта като ни отрежат руснаците
                            Аз пък докато работех на газостанция преди време зареждах на 0.00лв газта.Нека тогава да си караш дизела...Не става въпрос за това дали имаш "далавера" от някъде, а за чистата цена към този момент.Наистина на метан е по-евтино, но първоначалните инвестиции, и след това (някой казват окачване, аз не знам) ако не караш по 50 хиляди километра на година може и да не излезе кой знае колко по-скъпо.Иначе за това казах, че ако е само цената, то газта е по-далавера от нафтата.А до това колко ще стане газта след нова година и идея си нямам.И за това си купих дизел, да я карам такава каквато си е без да и правя разни "подобрения", за да давам по-малко пари в последствие.Тази седмица ще пълня до горе "ламята" (2.4ЖТД), ще пусна снимки от борд компютъра и от колонката, пък да видим тогава дизела колко е на далавера. Всеки сам си преценява кое колко му струва и дали в този му вариант (дизел, бензин, газ, метан, керосин, въглища, олио и т.н.) му харесва.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                              BAI MILE написа:
                              Аз пък докато работех на газостанция преди време зареждах на 0.00лв газта.Нека тогава да си караш дизела...Не става въпрос за това дали имаш "далавера" от някъде, а за чистата цена към този момент.Наистина на метан е по-евтино, но първоначалните инвестиции, и след това (някой казват окачване, аз не знам) ако не караш по 50 хиляди километра на година може и да не излезе кой знае колко по-скъпо.Иначе за това казах, че ако е само цената, то газта е по-далавера от нафтата.А до това колко ще стане газта след нова година и идея си нямам.И за това си купих дизел, да я карам такава каквато си е без да и правя разни "подобрения", за да давам по-малко пари в последствие.Тази седмица ще пълня до горе "ламята" (2.4ЖТД), ще пусна снимки от борд компютъра и от колонката, пък да видим тогава дизела колко е на далавера. Всеки сам си преценява кое колко му струва и дали в този му вариант (дизел, бензин, газ, метан, керосин, въглища, олио и т.н.) му харесва.
                              ей ти маи се засегна не съм се заяждал ако така си го разбрал просто казвам че нафтица може да се намери навсякъде евтино а колко то до газта за колата на жената пак браво 1,6i ми искат 1500лв. за газов инжекцион извинявай ама не си струва да хвърля толкова пари за газ аиде стига сме спамили темата на градския че ще се разсърди , и градски мене ако питаш ако е добра бравата 1,9D взимай без да се замисляш УСПЕХ и ще почерпиш ако го вземеш

Коментар

Working...
                              X