Колеги здравейте, В момента съм с бензинова Брава 1.6 но съм решил да я заменя с 1.9 D. Можете ли да ми кажете какъв е разхода на различните дизелови двигатели на Brava и в частност 1.9 D. Ако тръгна да го заменям какво да гледам, тъй като сега не съм имал дизелов автомобил. Кой дизелов двигател е за предпочитане. Предварително Благодаря за всички отговори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв е разхода на 1.9 D
Collapse
X
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=12283виж тази тема за разходите, предполагам си я видял де, но все пак ами аз съм останал с впечатление, че най-добре е да си вземеш ТД100 или ЖТД105 за чистия дизел и на мен ми е интересно колко ще харчи, но съм чел, че е мн спънат просто май най-много форумци сме с тези двигатели, аз лично съм доволен, като изключим гадния термостат, койта съм се заинатил да не сменямA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
-
MGP
BEX---GT написа:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=12283виж тази тема за разходите, предполагам си я видял де, но все пак ами аз съм останал с впечатление, че най-добре е да си вземеш ТД100 или ЖТД105 за чистия дизел и на мен ми е интересно колко ще харчи, но съм чел, че е мн спънат просто май най-много форумци сме с тези двигатели, аз лично съм доволен, като изключим гадния термостат, койта съм се заинатил да не сменям
Коментар
-
Имам такова чудо, накратко:Градско - без настъпване 7-8, с настъпване 9-10Извънградско без настъпване 4.5-5.5 с настъпване до 7. 7 дава при над 120 до 150Тая машинка не се настъпва до повече от 120. Натам почва да умира.Градско, до 90 си набира, не като бензинка, но набира. Не е звяр със сигурност.А, цифрите са от тая година, със задръстванията и всичко.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
вярно е че е малко спънат ама аз карам с такъв и си ми е добре преди имах един голф3 1,9тд 75кс мога да ти кажа че разликата не е голяма пък и къде ще ходиш на състезание ли от 2год.съм горд собственик и не съм пипал нищо по двигателя а и разхода си ми е добър 4,5/100 извънградско и 7,2/ градско засякъл съм го лично с пълен резервоар до капачката и след 100км съм го допълвал с еднолитрови шишета за да разбера точно че тия по бензиностанциите как лъжат не е истина в общи линий е това колата е тромава на старт но си върви добре иначе а ако ти трябва кола за куший това не е твоята кола въпреки че влезе ли във високи обороти съм правил смешни много отворковци на пътя
Коментар
-
Така е, 68 коня, но на баир с 5 човека и багаж...все едно нищо не си качил. Дърпа и не пита.На моята се правят по 20км на ден софийско, до сега само маслото и проверявахме, и толкоз.Пали от раз на -12...доволни сме :DСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
MGP
vsd написа:Бързам да уточня, е не съм карал 1.9D, но като гледам разходите по книжка на 1.9D и 1.9TD не са много различни. Струва ми се че ако искаш икономична кола по-добре да си търсиш 1.9ЖТД. Като цяло дава по-нисък разход от другите два двигатела. Поне споре мен.
Коментар
-
А бе каквото и да си говорим, почти всякоя бензинова кола с газова уредба ще излиза по-евтино като крайна цена на 100км дадени за гориво.Така, че от гледна точка на икономия това му е майката, който и каквото да говори.Вече ако гледаш и много други неща везната може да придобие друга форма но....Нали това беше идеята главно в тази тема, не колко харчи главно, а колко ще бъде евтино да я караш...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
MGP
BO написа:А бе каквото и да си говорим, почти всякоя бензинова кола с газова уредба ще излиза по-евтино като крайна цена на 100км дадени за гориво.Така, че от гледна точка на икономия това му е майката, който и каквото да говори.Вече ако гледаш и много други неща везната може да придобие друга форма но....Нали това беше идеята главно в тази тема, не колко харчи главно, а колко ще бъде евтино да я караш...
Коментар
-
BAI MILE написа:абе аз нафтата си я взимам на 1,2/1,5 а преди беше и по тънка ама не съм спирал колата за две години вече имам близо 100000км с Бравото и съм доволен пък ти ме обеждавай че на газ било по евтино гледай след нова година какво ще стане с газта като ни отрежат руснацитеA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:BAI MILE написа:абе аз нафтата си я взимам на 1,2/1,5 а преди беше и по тънка ама не съм спирал колата за две години вече имам близо 100000км с Бравото и съм доволен пък ти ме обеждавай че на газ било по евтино гледай след нова година какво ще стане с газта като ни отрежат руснаците
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар