Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен звук - браждене

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

1115 написа:
    Този звук от електромагнитния клапан за управление на ЕГР го имам и аз. Смятам че е съвсем нормален.Предполагам, че от там просто колата засмуква въздух. Цена повече от 20лв ми се вижда много за този боклук. Ако се окаже обаче развален, няма и да го сменям - и без това съм си "шунтирал" ЕГР_а.А забравих да кажа - при мен като че ли се чува само при студен мотор. След дълго каране май го няма, Ама не съм сигурен.
    1115 как си го шунтирал без да дава грешка на компа, че искам да шунтирам и моя да видя дали ще има някаква разлика. Ново управление на EGR е 206 лв. при hit-ko.
    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Rayo написа:
      Здравейте и благодаря за отговорите!Готово - смених си въздушния филтър. Свалих и почистих дебитомера - имаше един слой прах върху елемента (терморезистор?), който мери. Оправих маркучетата на ЕГР-то. Самата клапа не можах да я сваля, защото се оказа, че нямам ключ 17 и шестограм 6. Срам за майстора. Още повече, че следобяда вчера се кумих около половин час дали да си купя един комплект инструменти - ключ звезда, тресчотка, лули от 6 до 19 мм, шестограми ... и не си го купих .. хак да ми е ! Както и да е, смятам, че колата тръгна по-добре, без да е самолет, разбира се. Като че ли и не пуши толкова. Ще я покарам малко и ще пиша за резултати.
      Моля те, кажи как успя да свалиш дебитомера? При мен е закрепен с 2 винта, които са като еврейска звезда (торкс), но с 5 лъча, а на всичкото отгоре, ключа трябва да е с отвор в средата, защото има една пъпка между лъчите.

Коментар

vsd написа:
        1115 как си го шунтирал без да дава грешка на компа, че искам да шунтирам и моя да видя дали ще има някаква разлика. Ново управление на EGR е 206 лв. при hit-ko.
        грешка отчита само когато електрически се прекъсне. Аз извадих маркуча от клапана на колекторите и го запуших да не губи вакум оттам.
        Airfan написа:
        Моля те, кажи как успя да свалиш дебитомера? При мен е закрепен с 2 винта, които са като еврейска звезда (торкс), но с 5 лъча, а на всичкото отгоре, ключа трябва да е с отвор в средата, защото има една пъпка между лъчите.
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F2%EE%EC%E5%F0

Коментар

Working...
        X