Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен звук - браждене

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен звук - браждене

Понякога, като карам, се появява един стране звук - нещо като ръмжене-браждене. Появява се само, като колата е на скорост и като давам газ. Обаче, като е изключена от скорост, колкото и да давам газ - не се появява. Като отворих капака, идентифицирах източника - едно цилиндърче зад двигателя, до горивния филтър, към което води една тръбичка от ЕГР-клапата. Има и букса с кабел. Понякога се чува, понякога - не. Имате ли идея защо бражди ? Запушена ЕГР-клапа ?Иначе колата си върви нормално. С помошта на е-пер го намерих - това е част 46524556 (ELECTRO-VALVE ) Да не е за смяна ?
    Тойота Приус

Бе може и да е за смяна,ама струва 600лв.Забрави.
    FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

tinalex написа:
      Бе може и да е за смяна,ама струва 600лв.Забрави.
      ,Ок, ама аз и да забравя, то ще ми напомни баш кога не трябва ...(то кога ли трябва?)
      Тойота Приус

Коментар

При hit-ko клапана струва 206 лв. http://axm-auto.com/index2.php?brand...l=1&show=1До колкото знам издаването на някакъв звук от egr клапана е нормално. Rayo ако искаш отиди на диагностика и ще излезе като грешка ако имаш проблем с този клапан. Където съм чел, всеки пише че като спре да работи egr-то и го изключват. Как точно става това не мога да кажа. Мисля че Бобо знае как става.
        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

колеги и аз го имам това бръжденепроблем ли е или да си караме докато върви а
          Fiat Marea Weekend ELX 1.9 JTD

Коментар

Благодря за отговорите ! Странна работа, изчезна този звук! Днес минах 400 км - няма го. Малко по-малко изчезва и онова люлеене, за което писах в друга тема ("нови гуми - нов проблем")Като се върна в България, ще оправям колата - имам да сменям накладки, дискове, май ремъци и ролки, а ако се наложи - и този електроклапан. Тука май ще ми отрежат главата за тия неща.
            Тойота Приус

Коментар

Rayo здравей ! Все не ми остава време да се свържа с теб Не си и помисляй за сервиз тук , ходих уж за по евтино в Франция за диагностика на двигателя в сервиз на алфа и фиат . За смяна на съединител 1500 евро а двигателя не го и погледнаха - нямало дебитомер
              Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
              Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

Здрасти колега rsof!ти къде си географски, аз съм в едно село, Мамер се казва. Ще си пътуваш ли за празниците ?Рпс - ако видиш сребриста марея комби (weekend демек) с бг-номера - светкай с фарове! :D
                Тойота Приус

Коментар

Здраейте,И при мен го има това бръждене, но май се появява и чува след като загася двигателя. Твърде слабо е да се чуе дори, ако не е вдигнат капака на двигателя.

Коментар

Airfan, това твоето е нормално, има го и при мен. Според един майстор (Киро Алфата) поне. Сега се сещам - този странен звук се чува при мен при лошо и влажно време ! шах с пешка, както се казва!
                    Тойота Приус

Коментар

Абе нещо много станахме с това цъкане или браждене(много наподовява цъкането на газов инжекцион!) да и то само на скорост и при подаване на гас. То досега само сутрин ми се е появало.
                      Brava 1.6 16V 96

Коментар

danzkix написа:
                        Абе нещо много станахме с това цъкане или браждене(много наподовява цъкането на газов инжекцион!) да и то само на скорост и при подаване на гас. То досега само сутрин ми се е появало.
                        А бе и при мен го има същотоаз сам с мареа weekend 1.6само когато подавам газ но само когато подам рязко газ и натисна педала до крайа когато колата влезне в обороти, изчезва звукамного странно имам го от както съм я купил и немога все още да разбера от какво е !!ако някой има идея да сподели че вече му свикнах...и май не ми праи впечатление!
                        Fiat Marea Weekend ELX 1.6 16v - 98г.

Коментар

1.6 - не е ли бензинка твоята? И аз му свикнах на този звук.
                          Тойота Приус

Коментар

Rayo написа:
                            1.6 - не е ли бензинка твоята? И аз му свикнах на този звук.
                            да бензинка е 103 коня... забелязах преди малко че този звук изчезва като мине 2500 оборотана 3 4 или 5много странно направо немога да си го обясняима ли вероятност ако един от въздъховодите преди филтъра понеже няма скоби от едната и от другата страна и като го хванах си мърда преспокойно от него да прави нещо ...и заради недостатъчно въздъх да се товари мотора на тези обороти...?какво ще кажеш
                            Fiat Marea Weekend ELX 1.6 16v - 98г.

Коментар

На моята Брава се чува когато спре двигателя и после изключва .
                              fiat Brava 1,9TD 75 -октомври 1998

Коментар

Working...
                              X